Skip to content

NRR

DMCDMC
edytowano March 2015 w Forum ogólne
http://www.prezydent.pl/kancelaria/aktywnosc-ministrow/art,103,minister-maciej-lopinski-o-narodowej-radzie-rozwoju.html

Lista jest w linku; jaki procent naszych do tamtych? Może kolega los się wypowie?
«1

Komentarz

• JARUBAS mnie rozwalił, po kiego on?! Pezel go desygnował i znowu nie można było negocjować?
  • Może próbują go zwerbować do PiSu, żeby rozbić świętokrzyską klikę.
  • Albo planują podstolik ds. sektora fryzjerskiego.
  • Miałem wątpliwe szczęście poznać architekta tej listy. Gdyby nie to, że PO jeszcze większe dupki...
  • los napisal(a):
    Miałem wątpliwe szczęście poznać architekta tej listy. Gdyby nie to, że PO jeszcze większe dupki...
    PO to podobno zdrajcy.:P

Można upublicznić to nazwisko?
  • S. CENCKIEWICZ
    Albo co doradzi @AndrzejDuda Dariusz Stola, znany "obrońca" Polski przed antypolonizmem związany z grossowcami? jeju! trzymajcie mnie!
  • DMC napisal(a):
    Może próbują go zwerbować do PiSu, żeby rozbić świętokrzyską klikę.
    Kolega idzie w dobrym kierunku ze swoją intuicją.

• Jarubas na wymienionej liście wygląda kuriozlalniie, ale ...
    Być może jest tak, że złe wiewiórki przejrzały całego ZSL-a i niczego lepszego nie znalazły. Za podobną dziwaczną interpretacją przemawia fakt, że wśród matłoku nazwisk udaje się odnaleźć reprezentantów większości stronnictw i jurgieltów, zywotnie zainteresowanych w rozwijaniu i darciu na kawałki postawu czerwonego sukna.
  • DMC napisal(a):
    los napisal(a):
    Miałem wątpliwe szczęście poznać architekta tej listy. Gdyby nie to, że PO jeszcze większe dupki...
    PO to podobno zdrajcy.:P

Można upublicznić to nazwisko?
    Jasne. Maciej Łopiński. Naszymi największymi wrogami są idioci w naszych szeregach.
  • Będzie kamingałt, ale muszę się przyznać, że temu Łopińsku od Smoleńska jakoś jak psu nie ufam.
  • On zawsze był mdły i się zastanawiałem, po co Dudiasz go bierze.
  • Nie o to nawet idzie. Kierowanie czymkolwiek to przede wszystkim praca a na dziś (pinć miesięcy po wyborach!) kancelaria jest w proszku. Tej listy to już kilka wersji widziałem.
  • peterman napisal(a):
    Będzie kamingałt, ale muszę się przyznać, że temu Łopińsku od Smoleńska jakoś jak psu nie ufam.
    ja takoż
  • ło jej, kogo tam nie ma? Mam nadzieję, że to taki pretekst do zapłacenia ludziom za coś, bo ja bym temu gronu nie dała kierować niczym.
  • Chauwa że z mojej profesyji Psor Andrzej Nowak jest na tej liście. Jest szansa na uzdrowienie bugodrzańskiej humanistyki i kreowanie właściwej polityki historycznej. Ale kto będzie reprezentował IPN, bo Psora Suleję ani dochtura Kamińskiego tam nie widzę?
  • Przeczytałem NPR i myślałem, że temat o dupie, a tu dupa! A potem otwarłem listę i było coraz gorzej.
  • Interesująca uwaga niejakiego @schulmeister
    Ale jak fajnie będzie wyglądał profesor w mediach jak po jakimś czasie z hukiem zrezygnuje z Rady
  • Duże i niejasne dla mnie ma Koleżeństwo wymagania. Lista dla mnie jest całkiem ok. A niby jaka miała być - sami zagorzali zwolennicy PiS czy z klubów Gapola? Przecież to jest polityka.
  • Zgadza się Rafał. W pełni popieram Twoje zdanie i zdziwko. Tutaj są niechybnie esteci, co to i chcieliby i boją się zarazem :-S
  • Hola, hola Edenie! Ja estetą jestem nadal. Tyle że twoja definicja nie jest definicją estety. To jest definicja osoby chwiejnej, naśladowczej, niepewnej itd. Mnie nadal brzydzą śmierdzące czyny nawet jeśli je popełniają nasi i nawet jeśli je popełniają w swoim mniemaniu w słusznej sprawie. No i irytują mnie zachowania nieskueczne, prymitywne i aroganckie po stronie naszych. Nie zmienia się w tym moim podejściu nic.

Co do listy to z połowę lub trochę więcej nazwisk kojarzę. Kilka osob znam osobiście i wśród tych, których kojarzę widzę osoby porządne i kompetentne i bardzo niewiele podejrzanych. Zakładając, że proporcja u tych których nie kojarzę taka sama listę kupuję. Zaczęło sie realne rządzenie, przynajmniej na poziomie prezydenckim. Ta lista musi byc szeroka, a nie partyjna czy jednoopcyjna. Należy coś robić, a nie w kółko gadać. Jak się robi to mozna popełnić błąd. Jak się popelni to trzeba wierzyć Opatrznosci, że da naprawić.
  • Bardzo dobry ruch- rada musi się spierać bo inaczej przekształci się w środowisko wzajemnej adoraacji
  • A ty widziałeś kiedyś spierające się dziadki w dużych ilościach?
  • los napisal(a):
    A ty widziałeś kiedyś spierające się dziadki w dużych ilościach?
    Tak, w ZBOWiDzie.
    Wiesz Losie, czemu zebranie ZBOWiDowców przyrównuje się do krokodyla, co? (to nie jest żadna aluzyja, czy też szydera)
  • Stola nie odebrał powołania, podobnie Gilowska i Rotfeld. Za próbę wciągnięcia tego ostatniego mesje Łopiński powinien definitywnie zostać wyautowany.
  • Mesje Maciejowi Łopińskiemu miejsce w NRR winno należeć się jak psu micha. Nawet tylko za to, że jako jeden z nielicznych do końca pozostał wierny śp. Prezydentowi RP Lechowi Kaczyńskiemu, jego misji i ideom
  • Miejsce w NRR być może, miejsce na stanowisku szefa Kancelarii Prezydenta nie. Moim zdaniem ofkors.
  • Czcigodnej milickiej reinkarnacji Edena Pastory, w wyobrażeniu psa, pomyliła się paszcza z ogonem.
    Wierność jest na początku, a nie na końcu zbioru cech, predysponujących do skutecznego działąnia na rzecz sprawy.
  • mmaria napisal(a):
    Stola nie odebrał powołania, podobnie Gilowska i Rotfeld. Za próbę wciągnięcia tego ostatniego mesje Łopiński powinien definitywnie zostać wyautowany.
    To najmniejszy z jego grzechów. Jest już 5 miesięcy po wyborze Dudy, 8% jego kadencji a kancelaria jest w trakcie nieśpiesznego jej formowania. I to raczej we wczesnej fazie tego formowania.
  • Losie, czy nie czas już zwrócić Kuledze Randolphowi uwagę? Mniej więcej za podobne zachowanie ja byłem karcony przez Ciebie ostatnio
  • Nie widzę niestosowności zachowania Randolpha. Eden, zaczepek szukaj na podwórku a nie na forum.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.