Skip to content

Odbierzemy kłamcom radio i telewizję

edytowano March 2015 w Forum ogólne
Zobowiązanie K. Czabańskiego - na prośbę JK..
Daj Boże!
http://vod.gazetapolska.pl/11425-krzysztof-czabanski-odbierzemy-klamcom-radio-i-telewizje

Komentarz

• A kim to odbierać?
  • Posłami i senatorami (ustawą o KRRiT) - jak wynika z wypowiedzi.
  • Srutu tutu pęczek drutu. Nic nie odbierzemy bo w demokracji należy dać opozycji możliwość swobodnej wypowiedzi. Chyba że na poważnie wprowadzimy w życie argumenty jakimi straszą "zatroskane łałtorytety".

Na razie w postaci zaprawy bojowej poćwiczcie odbieranie 4 letniej dziewczynce lizaka.

• Teren zajmu się poprzez armię szeregowców, a nie defiladę generałów.
  • Zarówno generalicja, jak i sierżanci zarzekają się, że powtórki z błędów popełnionych w latach 2005-2007 nie będzie. Jednakowoż nie uwierzę, póki nie zobaczę na własne oczy.
  • ms.wygnaniec napisal(a):
    Teren zajmu się poprzez armię szeregowców, a nie defiladę generałów.
    Generał musi mieć plan, potem wysyła żołnierzy. Mam nadzieję, że tak się stanie.
  • a co konkretnie powiedzial bo nie znosze Sobali?
  • balbina napisal(a):
    a co konkretnie powiedzial bo nie znosze Sobali?
    Sobala mi podpadł, gdy pracował jeszcze w TokFM (tak, tak, tam pracował Sobala) i podpuszczał słuchaczy na najbardziej zlewaciałe dyskusje.

• edytowano October 2015
    fatuswombatus napisal(a):
    Srutu tutu pęczek drutu. Nic nie odbierzemy bo w demokracji należy dać opozycji możliwość swobodnej wypowiedzi. Chyba że na poważnie wprowadzimy w życie argumenty jakimi straszą "zatroskane łałtorytety".

Na razie w postaci zaprawy bojowej poćwiczcie odbieranie 4 letniej dziewczynce lizaka.

Tu akurat uważam, że trzeba wprowadzić argumenty siłowe. Skoro wszystkie media masowego rażenia - publiczne i prywatne, są proobecnorządowe to dla równowagi trzeba publiczne uczynić po wygranych wyborach noworządowymi, bo innych rząd przez pierwszy rok - dwa mieć nie będzie. Potem można je przyzwoicie upublicznić lub sprawa straci znaczenie w miarę dalszego rozwoju mediów rozproszonych w sieci.
  • Mania napisal(a):
    ms.wygnaniec napisal(a):
    Teren zajmu się poprzez armię szeregowców, a nie defiladę generałów.
    Generał musi mieć plan, potem wysyła żołnierzy. Mam nadzieję, że tak się stanie.
    No właśnie i o tych żołnierzy mi się rozchodzi, bo poza o. Tadeuszem nikt kadr potrzebnych nie kształci.

• starybelf napisal(a):Sobala mi podpadł, gdy pracował jeszcze w TokFM (tak, tak, tam pracował Sobala) i podpuszczał słuchaczy na najbardziej zlewaciałe dyskusje.

Najśmieszniejsze, że w owym czasie Sobala był oszalałym lewackim małłachem, a za brunatną ekstremę na antenie robił 'Waldek Ogiński' aka Dziak, w późniejszych latach totalna platfusia szmata. Do dziś mnie to zdumiewa. Albo i nie - bo pokazuje, jak 'wymienna' bywa mentalność tzw. gwiazd mediów.
  • A Eliza Michalik i Cezary Michalski to byli prawicowi fajterzy którym zgodnie kibicowaliśmy w programach Pospieszalskiego na wczesnym FF ;-)
  • Ech pamiętam tą Elizę - młodą gwiazdę dziennikarskiej prawicy. Ale potem pojawiła się nasza koleżanka z FF Aśka i szybko ją zastąpiła.
  • Krassowski też był całkiem zacny ;)
  • Żeby sobie przypomnieć Michalik wrzuciłem w Googla. Wygląda całkiem dobrze, ale co pisze:

http://elizamichalik.natemat.pl/158033,przemysl-pogardy-raczej-zastraszania

Nie dałem rady całości. Debilka, kurwa, szmata, Żydówa, he, he ...

JORGE>
  • XSEROLiza Michalik od tego czasu zjazd.
  • JORGE napisal(a):
    Żeby sobie przypomnieć Michalik wrzuciłem w Googla. Wygląda całkiem dobrze, ale co pisze:

http://elizamichalik.natemat.pl/158033,przemysl-pogardy-raczej-zastraszania

Nie dałem rady całości. Debilka, kurwa, szmata, Żydówa, he, he ...

JORGE>
    Najlepszy ostatni akapit i podsumowanie:

"Tego chcemy? Tak mamy żyć? W fałszu i pluciu, siedząc cicho ze strachu, żeby nikt nas nie obraził, nie przekręcił naszych słów i intencji, nie poniżył? Trzymając swoją opinię głęboko, tam gdzie słońce nie dochodzi? Siedząc z własnymi przekonaniami w domu po kryjomu? Bo to nas właśnie czeka jeśli nic nie zrobimy, jeśli będziemy nadal siedzieć cicho. Może zacznijmy walczyć o siebie, narażać się i protestować. Może - jak postulował Sławomir Mrożek - odważmy się czasem, w dobrej sprawie - publicznie dupę nazwać dupą.

POLUB NAS NA FACEBOOKU"

A więc hejt, a potem POLUB NAS NA FACEBOOKU.
    Super podsumowanie.
  • ms.wygnaniec napisal(a):
    XSEROLiza Michalik od tego czasu zjazd.
    No tak, czyli zawsze gdzieś w tle uraz osobisty, tak jak u Ceziego zjazd zaczął się od: "piszę do Ciebie w trudnej i bolesnej sprawie..."

• edytowano October 2015
    Gadowski mówił, że są w tvp i tvn
    peterman napisal(a):
    starybelf napisal(a):Sobala mi podpadł, gdy pracował jeszcze w TokFM (tak, tak, tam pracował Sobala) i podpuszczał słuchaczy na najbardziej zlewaciałe dyskusje.

Najśmieszniejsze, że w owym czasie Sobala był oszalałym lewackim małłachem, a za brunatną ekstremę na antenie robił 'Waldek Ogiński' aka Dziak, w późniejszych latach totalna platfusia szmata. Do dziś mnie to zdumiewa. Albo i nie - bo pokazuje, jak 'wymienna' bywa mentalność tzw. gwiazd mediów.
    Sobala był gwiazdorem tv PULS i wywiadował poltyków. Zapamiętałam go z tego, ze nie potrafił utrzymać rąk przy sobie, łapał rozmówców za rękawy marynarek, a ja czekałam kiedy ktoś z molestowanych zwróci mu uwagę. I tak się stało. Na wizji :D
  • starybelf napisal(a):
    <

POLUB NAS NA FACEBOOKU"

A więc hejt, a potem POLUB NAS NA FACEBOOKU.
    Super podsumowanie.
    Na spokojnie przeczytałem całość. Ale babka odjechała ! Powiem szczerze, że nie wiedziałem, pamiętam czasy XEROLIZY, ale później gdzieś przepadła, a tu taka przemiana. No i to znane od Lisa - my liberałowie. Antoni rozwalił kontrwywiad, jaka to musi być faktycznie debilka.

JORGE>

• Brzost napisal(a):
    No tak, czyli zawsze gdzieś w tle uraz osobisty, tak jak u Ceziego zjazd zaczął się od: "piszę do Ciebie w trudnej i bolesnej sprawie..."

Wieszcz Młodszy przyłożył do tego pióro :(
    A XSEROLiza umiała kopiować ciekawych autorów i robić ładne patchworki.

• Xeroliza leci kalkami, gotowcami z Gazowni, widać uznała, że to najlepszy sposób na karierę w mediach. Cwana dziewczynka.
  • edytowano October 2015
    Kłamcy to jedno. Ale jaka ciekawostka na fecebooku publicznego Radia Kraków
    image
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.