Coś tu się kroi
nie wiem czemu ale czuję jakiś syf, za łatwo to idzie, platforma przecież nie może oddać władzy, dzisiaj te taśmy, cisza w eterze, wczoraj debaty ze snu, mam obawy, że możemy się ocknąć z wygraną platformy, i co wtedy? znowu zabawa w nie mamy pańskiego płaszcza? przecież na zewnątrz nikomu nie zależy na zwycięstwie PISu, USA dogaduje ostatnie kwestie z Rosją i koniec, beton na 100m na nastepne 25 lat,
wiem , że troche jak Gustlik wyskakuję: a co by było gdyby tak nam silnik stanął? ale...
wiem , że troche jak Gustlik wyskakuję: a co by było gdyby tak nam silnik stanął? ale...
Otagowano:
0
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarz
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
W każdym razie, dziś jest czwartek, nie wydarzy się już nic co może zmienić tendencje. PiS idzie na większość. Jeżeli cokolwiek PO zostało to wał przy urnach.
JORGE>
Z tym że ja kominuje tak: szambo jakie zaraz wybuchnie jest juz nie do opanowania i PO o tym wie bo sama sie do sporządzenia szamba dzielnie przyłożyła. Ale PO co ponośic konsekwencje, kombinują cwaniaki.... "W wyborach bedziemy walczyć walecznie do ostatniego tchOO i z chichotem je przegramy a gamonie z PiS same wlaza w szambo jakie czeka tuż tuż pod Powierzchnią. A kto wtedy bedzię winny? no jagto kto! PiS bo PiS to (tu wstawcie sobie co chceta z repertOOaru Skrobacz, Adama Jakały Liza et cohortes) złodzieje i nieudaczny ciemnogrOOd. Wtedy my, znaczy sie dzielne POlitrOOki wkroczymy do akcji i dalej będziemy rzyli długo i szczęsliwie"
JORGE>
Kampania wyborcza w terenie- plakaty, bannery na płotach, ulotki- nie istnieje. Marazm. Fatalizm. I tak PiS wygra.
No, tylko ponadprzeciętna aktywność Nowocześka Petru. Widziałem nawet plakaty królewskiego nasienia Bartyzeluma.
W Warszawie, aby skręcić jeden mandat poselski, lekko licząc trzeba dosypać 20-25 tys. głosów. To oznacza po 200 głosów w stu komisjach. Na taką operację potrzeba by było chyba z tysiąc osób...
EDIT: a moze chodzilo tylko o to, zeby uspokoic ludzi? Ludzie sie uspokoili, no to jedziemy dalej?
Choć moim zdaniem PiS-owi zabraknie 3-5 mandatów. Obym się mylił.
Rozmowy Kulczyka moim zdaniem bardziej powinny zainteresować Niemców i ichnie BND, bo ujawniają, że Kulczyk był ruskim słupem, poprzez którego przekazano niemiecką rafinerię Ruskim.
No, ale Niemcy mają teraz na głowie islamgrantów i jakieś tam przewały Kulczyka z Koellerem i Sigmarem Gabrielem można zostawić ad calendas graecas.
PO można sobie odpuścić, jeżeli ma się w zanadrzu inne wyjście.
Co prawda i ciasteczkowy i petru są strasznie niepewni, ale chyba juz nie ma takiego przyzolenia społecznego na przewały partii.
Bo miało być mniej więcej tak:
wiemy że politycy i partie na rządzeniu kręcą potężne lody, ale nam wystarczy jak staniemy się średnią klasą (w zamożności). Nic z tego nie wyszło. Zostały tylko emocje: jazda na Kaczyńskiego, Macierewicza, Średnowiecze itp.
Już nie mgą kłamać (obiecywać): Z nami i wam coś skapnie. Więc tylko straszą.
==
A co może "pierdyknąć" tuż-przed?
Tylko smoleńsk, ale to w nich.
A w PiS?
Po ośmiu latach chudych z dala od polityczno-biznesowych fruktów?
Został im tylko przewał a'la Białoruś czy Rosja.
Wtedy - stawiam - że Warszawa zapłonie.
W POwcach jest za dużo złości na to wciąż jesteśmy trzeci świat (m.in. frankowicze), a PiSowcy już podnieśli głowę, Kukizowco-Korwinowcy (znaczy się elektorat) to jednocześnie pierwsze i drugie.
===
ps
właśnie wróciłem z półoficjalnego, półtowarzyskiego spotkania posła Polaczka z jego zwolennikami. Krewni i znajomi królika... Tak z 50 osób.
I jakoś tak podbudowany jestem.
I do przodu!
Te kilkusetosobowe manifestacje antyrządowe już mnie męczą. Ich efektem są tylko kolejne twarzówki, jakie psiarnia dokłada do naszych teczek...
JORGE>