Skip to content

Coś tu się kroi

nie wiem czemu ale czuję jakiś syf, za łatwo to idzie, platforma przecież nie może oddać władzy, dzisiaj te taśmy, cisza w eterze, wczoraj debaty ze snu, mam obawy, że możemy się ocknąć z wygraną platformy, i co wtedy? znowu zabawa w nie mamy pańskiego płaszcza? przecież na zewnątrz nikomu nie zależy na zwycięstwie PISu, USA dogaduje ostatnie kwestie z Rosją i koniec, beton na 100m na nastepne 25 lat,
wiem , że troche jak Gustlik wyskakuję: a co by było gdyby tak nam silnik stanął? ale...

Komentarz

• Że niby stan wojenny?

*
    "Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
    Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia

• nie, jakaś chamówa, ot PO 30% PIS 27% np.
  • Oj chyba Hitler już w bunkrze siedzi i ładuje pistolet. Upadek. Nikt nie chce już za PO umierać. Co będzie to będzie, szczególnie, że do końca nie wiemy co tam się dzieje wewnątrz.

W każdym razie, dziś jest czwartek, nie wydarzy się już nic co może zmienić tendencje. PiS idzie na większość. Jeżeli cokolwiek PO zostało to wał przy urnach.

JORGE>
  • Zapomnij.
  • Cieszy mnie spokój RKW. Z zewnątrz wygląda to na totalna mobilizację i brak wewnętrznych tarć.
  • Też mam wrażenie że cuś pachnie bzidko.
    Z tym że ja kominuje tak: szambo jakie zaraz wybuchnie jest juz nie do opanowania i PO o tym wie bo sama sie do sporządzenia szamba dzielnie przyłożyła. Ale PO co ponośic konsekwencje, kombinują cwaniaki.... "W wyborach bedziemy walczyć walecznie do ostatniego tchOO i z chichotem je przegramy a gamonie z PiS same wlaza w szambo jakie czeka tuż tuż pod Powierzchnią. A kto wtedy bedzię winny? no jagto kto! PiS bo PiS to (tu wstawcie sobie co chceta z repertOOaru Skrobacz, Adama Jakały Liza et cohortes) złodzieje i nieudaczny ciemnogrOOd. Wtedy my, znaczy sie dzielne POlitrOOki wkroczymy do akcji i dalej będziemy rzyli długo i szczęsliwie"

• W jednej z komisji wyborczej w Warszawie (w centrum) zarejestrowało się tylu bezdomnych, że stanowią 8% wszystkich wyborców w tej komisji. No, to już jest pole do popisu.

JORGE>
  • mam przeczucie, że tu gra idzie o jakąś gigantyczną stawkę, z której w ogóle nie zdajemy sobie sprawy
  • Po co komu spis komitetów na karcie (broszurze) do głosowania?
  • Też mam poczucie, że coś pierdyknie.
  • JORGE napisal(a):
    Oj chyba Hitler już w bunkrze siedzi i ładuje pistolet. Upadek. Nikt nie chce już za PO umierać. Co będzie to będzie, szczególnie, że do końca nie wiemy co tam się dzieje wewnątrz.

W każdym razie, dziś jest czwartek, nie wydarzy się już nic co może zmienić tendencje. PiS idzie na większość. Jeżeli cokolwiek PO zostało to wał przy urnach.

JORGE>
    W Warszawie i podwarszawiu PO w stosunku do poprzednich wyborów- nie istnieje. Tylko Halicki na autobusach, paru fiutów na banerach i tyla. Wygląda to tak: pierwsza 5tka i tak wejdzie, więc co się będzie wysilać. Pozostali- pewnie i tak nie wejdziemy, to co się będziemy spinać, szkoda czasu, kasy, a jeszcze w mordę można dostać.

Kampania wyborcza w terenie- plakaty, bannery na płotach, ulotki- nie istnieje. Marazm. Fatalizm. I tak PiS wygra.
    No, tylko ponadprzeciętna aktywność Nowocześka Petru. Widziałem nawet plakaty królewskiego nasienia Bartyzeluma.
  • Aaaa, no i marazm po naszej stronie- do RKW zgłosiło się 25% tego stanu osobowego, co ostatnio. Przynajmniej u mnie.
  • JORGE napisal(a):
    W jednej z komisji wyborczej w Warszawie (w centrum) zarejestrowało się tylu bezdomnych, że stanowią 8% wszystkich wyborców w tej komisji. No, to już jest pole do popisu.

JORGE>
    Skąd info?

W Warszawie, aby skręcić jeden mandat poselski, lekko licząc trzeba dosypać 20-25 tys. głosów. To oznacza po 200 głosów w stu komisjach. Na taką operację potrzeba by było chyba z tysiąc osób...
  • rdrrdr
    edytowano October 2015
    No wlasnie, jest stosunkowo malo plakatow. Kiedys wisialy prawie na kazdym slupie.

EDIT: a moze chodzilo tylko o to, zeby uspokoic ludzi? Ludzie sie uspokoili, no to jedziemy dalej?
  • Ile razy trzeba Wam powtarzać, że jest jeden żelazny aksjomat, który obowiązuje tą sitwę: Waadzy raz zdobytej nie oddamy nigdy! Szczególnie on obowiązuje po 10 kwietnia. Zrobią wszystko dla utrzymania Waadzy, a przekręty przy urnach przewiduję na skalę tych z wyborów samorządowych. Jeszcze ta pożałowania godna pyaskownica, którą wyczynił ten RKW. Osobiście mam tylko taką satysfakcję, że pomogłem człeniowi z RKW na mojej parafii i wszystkie obwodowe komisyje obsadziliśmy ludkami, którzy mają pomóc człeniom z PiS w przypilnowaniu uczciwości tych wyborów
  • Takie poczucie miałem tuż przed 24 maja. Wydawało się niemożliwe, by towarzysze pozwolili na tak żenujący koniec swojej pacynki. Tymczasem zdychająca Sprawa okazała się - niespodzianka - nieżywa. Co daj Boże i tym razem.
  • A moze jest tak, ze szykuja sie niepewne czasy a ostatnie pieniadze z Unii rozdzielone? Teraz zacznie sie powolna praca u podstaw az znow przyjdzie ktos i zgarnie smietanke? To sugerowaloby ta "latwosc".
  • Też mi się wydaję, że jak pokazują to taśmy od Sowy - rządzenie Polską po prostu przerosło tych ludzi. Oni zdają sobię sprawę jakiego burdelu narobili i podświadomie boją się kontynuacji.
  • Ostatni sądarz pokazany w dzisiejszym "Dzienniku Telewizyjnym", daje PiS 216 mandatów. Tak więc, może być koalicja wszyscy p-ko PiS-owi.
    Choć moim zdaniem PiS-owi zabraknie 3-5 mandatów. Obym się mylił.
    Rozmowy Kulczyka moim zdaniem bardziej powinny zainteresować Niemców i ichnie BND, bo ujawniają, że Kulczyk był ruskim słupem, poprzez którego przekazano niemiecką rafinerię Ruskim.
    No, ale Niemcy mają teraz na głowie islamgrantów i jakieś tam przewały Kulczyka z Koellerem i Sigmarem Gabrielem można zostawić ad calendas graecas.
  • Pamietacie żeby kiedykolwiek był spis partii? Ida pewnie na wszyscy przeciwko PiSowi. I może się im udać. Cokolwiek się stanie PiS powinien pamiętać, że kiedyś PO, lub jakaś jego odnoga wróci do władzy, o ile nie zajda jakieś nieprzewidziane okolicznosci.
  • adaho napisal(a):
    Też mi się wydaję, że jak pokazują to taśmy od Sowy - rządzenie Polską po prostu przerosło tych ludzi. Oni zdają sobię sprawę jakiego burdelu narobili i podświadomie boją się kontynuacji.
    No i to jest z jednej strony szansa, a z drugiej tragedia.

• edytowano October 2015
    Nie rozumiem dlaczego zapominacie, że PO ma swoich ojców chrzestnych, któzy to oni wybrali ojców założycieli.
    PO można sobie odpuścić, jeżeli ma się w zanadrzu inne wyjście.
    Co prawda i ciasteczkowy i petru są strasznie niepewni, ale chyba juz nie ma takiego przyzolenia społecznego na przewały partii.

Bo miało być mniej więcej tak:
    wiemy że politycy i partie na rządzeniu kręcą potężne lody, ale nam wystarczy jak staniemy się średnią klasą (w zamożności). Nic z tego nie wyszło. Zostały tylko emocje: jazda na Kaczyńskiego, Macierewicza, Średnowiecze itp.
    Już nie mgą kłamać (obiecywać): Z nami i wam coś skapnie. Więc tylko straszą.

==
    A co może "pierdyknąć" tuż-przed?
    Tylko smoleńsk, ale to w nich.
    A w PiS?
    Po ośmiu latach chudych z dala od polityczno-biznesowych fruktów?
    Został im tylko przewał a'la Białoruś czy Rosja.

Wtedy - stawiam - że Warszawa zapłonie.

W POwcach jest za dużo złości na to wciąż jesteśmy trzeci świat (m.in. frankowicze), a PiSowcy już podnieśli głowę, Kukizowco-Korwinowcy (znaczy się elektorat) to jednocześnie pierwsze i drugie.

===
    ps
    właśnie wróciłem z półoficjalnego, półtowarzyskiego spotkania posła Polaczka z jego zwolennikami. Krewni i znajomi królika... Tak z 50 osób.
    I jakoś tak podbudowany jestem.
  • dzis jest swieto sw. Jana Pawla II: jemu oddajmy nasze troski i leki.
    I do przodu!
  • Jak system pójdzie na rympał i przekręci wynik wyborów, to będzie to dobry test dla wszystkich antysystemowych kanap. Jak Kukiz, krul, Ruchacze i Razem (w sumie czemu nie?) nie wyprowadzą ludzi na ulice, oznaczać to będzie, że czas się pakować.

Te kilkusetosobowe manifestacje antyrządowe już mnie męczą. Ich efektem są tylko kolejne twarzówki, jakie psiarnia dokłada do naszych teczek...
  • A ja mam wrażenie, że już taki wałek jak z samorządowymi nie przejdzie - być może był to ich największy błąd, bo gdyby sie wstrzymali do prezydenckich (nawet kosztem samorządów), to sytuacja bylaby zapewne korzystna dla nich...
  • Samorządowe dla nich są zawsze najważniejsze Kulego. O wiela ważniejsze od tych do Małego Żyrandola, które mają charakter bardziej prestiżowy i symboliczny. Kto rozdziela dutki z Brukselki, które jeszcze do 2020 r. mają przypływać? Sejmiki wojewódzkie (i właśnie do nich nastąpił ten wał nad przewały). W 15 na 16 trzęsie cały czas kualicyja PełO- ZeteSeL
  • A na koniec pani minister Zbrojewska o 14 została zatrzymana przez Policję i okazało się, że ma 2 promile. Nie wiem skąd takie zdziwienie, do 10 pili. W każdym razie przyjrzałem się zdjęciom tej pani. Ona wali materiał nałogowo, po ryjku widać. Skład rządu Kopacz to jakiś demoniczny żart ...

JORGE>
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.