Kelner, obsługa ale to już!
Zapytam inaczej, wyobraża Pan sobie swoje życie bez polityki, która zabrała Panu brata?
Nie tylko brata. Jestem przekonany, że moja mama żyłaby dłużej, gdyby nie katastrofa smoleńska. Tak, to straszliwa cena. Gdybym wiedział, że przyjdzie mi kiedyś aż tyle zapłacić za swoje miejsce na arenie politycznej, nigdy bym się nie zdecydował iść tą drogą.
polskatimes.pl/artykul/9020653,kaczynski-teraz-albo-juz-nigdy-wywiad,1,id,t,sa.html
Winc chcę wam powiedzieć drodzy koledzy, że mnie trochę w gardle ścisnęło, jak to czytałem. A wobec tych, co na Kaczyńskiego pokrzykiwali jak na kelnera - nie mam ciepłych uczuć.
Nie tylko brata. Jestem przekonany, że moja mama żyłaby dłużej, gdyby nie katastrofa smoleńska. Tak, to straszliwa cena. Gdybym wiedział, że przyjdzie mi kiedyś aż tyle zapłacić za swoje miejsce na arenie politycznej, nigdy bym się nie zdecydował iść tą drogą.
polskatimes.pl/artykul/9020653,kaczynski-teraz-albo-juz-nigdy-wywiad,1,id,t,sa.html
Winc chcę wam powiedzieć drodzy koledzy, że mnie trochę w gardle ścisnęło, jak to czytałem. A wobec tych, co na Kaczyńskiego pokrzykiwali jak na kelnera - nie mam ciepłych uczuć.
0
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarz
"Nie ma takiej decyzji,której by pan żałował? -Oczywiście,ale po więcej proszę przyjść do mnie po wyborach. -Wtedy będziemy przed kolejnymi. -Skończę wówczas siedemdziesiątkę,nie będą mnie dotyczyć."
http://wpolityce.pl/polityka/269399-kaczynski-w-nieautoryzowanym-wywiadzie-odsuniecie-obecnej-wladzy-jest-dla-mnie-patriotycznym-obowiazkiem-numer-jeden
Jeśli bierzesz się za politykę zawodowo musisz liczyć się z krytyką i oczekiwaniami wyborców. Sam Kaczyński nie narzeka, to po co robicie to za niego? To mężny i mądry człowiek, nie umniejszajcie go.
JORGE>
Mnie też zatrzęsło na tekst "wszystkie zawody tak mają." Właściwie to dotąd się trzęsę. Jakoś nie wiadomo mi o kelnerze czy hydrauliku, który został zadręczony, bo uczciwie wykonywał swój zawód.
Pomijając już nieistotny szczegół, że Kaczyński twierdzi coś diametralnie przeciwnego - że nigdy by się nie zdecydował na swe poświęcenia, gdyby wiedział, jak wielkie one będą.
JORGE>
Jakoś z zasady takich nie czytam.
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
NIC NIE RÓB DLA LUDZI
Bo przegrasz życie, nic nie osiągniesz, wrogowie ciebie zmieszają z błotem, a przyjaciele nie docenią, albo zdradzą.Wszystko co robimy, powinniśmy robić wyłącznie dla siebie, ewentualnie rodziny. Do ludzi, tylko z pałą, masz władzę - korzystaj z niej bezwzględnie. Bez wyrozumiałości, bez odpuszczania, bez wybaczania. Jedynym skutecznym sposobem zarządzania jest niegojący się odcisk buta na ryju. I płać, za wszystko płać, hojnie, będą ciebie nienawidzić i bać za kopanie, ale kochać za mamonę.
Nie tak zostałem wychowany, ale tak mnie ukształtowała rzeczywistość. Mój gniew 10 kwietnia był i jest tak wielki, że zalinkowanego wywiadu z Kaczyńskim nie jestem w stanie przeczytać. I nawet jeżeli Jarosław jednak pod koniec życia zostanie doceniony to i tak kurwom tego nie zapomnę. Czyli komu ? Polakom.
JORGE>
Z tym, że nie przepraszam.
Wydaje się że i JarKacz nie spodziewa się specjalnych względów. Nie sądźcie o sytuacjach o których nie macie pojęcia i których nie doświadczyliscie. Ja doświadczyłem tragedii zawinionej przez innych i się nie mściłem, nie spodziewam się żadnych względów, a wręcz przeciwnie . Tragedia i krzywda bywa przez niegodziwców wykorzystywana do deprecjonowania skrzywdzonego jako emocjonalnie chwiejnego, nieodpowiedzialnego, podejrzanego o tendencyjność więc godnego wykluczenia. Tak Zły działa przez ludzi. Trzeba go zignorować. To go najbardziej dotyka.
W Polsce nie ma ani obywateli, ani polityki. Stosujesz kryteria pojedynku rycerskiego do wojny atomowej.
JORGE>