Skip to content

+ Czas ucieka, wieczność czeka

Pierwszy taki Dzień Wszystkich Świętych bez jednej z dwóch najbardziej ukochanych osób. Ogromna pustka i ból, choć mija już 10 miesięcy od odejścia ukochanego Taty. Tylko modlitwa, wiara i nadzieja na spotkanie kiedyś tam pozostaje...
image

Komentarz

• edytowano November 2015
    +++
    image
    image

+++

*
    "Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
    Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia

• +++
    I ja mam moich kochanych coraz więcej w ręku Pana. Po kolei jak odchodzili: Babcia i Tata to już bardzo dawno, a wciąż w sercu są na szczęście. Potem Syn, najcięższy cios i doświadczenie, i Mama prawie dzieśięc lat, a jakby dopiero co, Teść w styczniu. Wieczny odpoczynek i radość racz im dać Panie.
  • Moja najukochańsza Mama odeszła w dniu Wszystkich Świętych, dziś rocznica, cały czas o Niej myślałam. Jutro o 7.30 msza święta za Rodziców i Dziadków.
    +++
  • Dużo mi się dzisiaj myślało o Ofiarach Tragedii Smoleńskiej.
    Wieczny odpoczynek racz im dać Panie.
    +++
    Przyznaję, długo nie mogłam się zdecydować na wpis w tym wątku. Najpierw znalazłam i wkleiłam obrazek, pod którym mogę się podpisać bez oporu, bo ten we wpisie założycielskim wywołuje we mnie odruch obronny. Nie zgadzam się z nim i tyle.
    Bałamutny urok dla ateistów.

"Daj nam wiarę, że to ma sens,
    Że nie trzeba żałować przyjaciół.
    Że gdziekolwiek są dobrze im jest,
    Bo są z nami choć w innej postaci.
    I przekonaj, że tak ma być,
    Że po głosach tych wciąż drży powietrze,
    Że odeszli po to by żyć.
    I tym razem będą żyć wiecznie."

Amen
    +

*
    "Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
    Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia

No oczywiście - kto ma łaskę wiary ten wie. Oni żyją tylko ich życie się zmieniło. To nie zniejsza straty bo przecież nie mamy z tym ich życiem bezpośredniej łączności tak długo jak sami do niego nie przejdziemy. Stąd stwierdzenie, że żyją tak długo jak są w pamięci żywych zawiera tylko część prawdy. Rzeczywiście są obecni w doczesności poprzez pamięć. Jednak są też obecni poprzez ślady materialne i duchowe swojego tu bytowania. Uczestnicząc we wspólnocie nawet tu nie umierają nigdy, tak długo jak wspólnota - Kościół trwa. Byli i są jego częścią.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.