Skip to content

PO nas choćby potop

Naprawdę, jeżeli nowa władza nie postawi przed Trybunałem Stanu odpowiedzialnych za to jawne bezprawie i złodziejstwo będę bardzo, ale to bardzo rozzłoszczony. I chyba cofnę jej publicznie swoje poparcie:
"Pani Premier wzywamy Panią do godnego przekazania władzy tym, którym Polacy udzielili w sposób demokratyczny mandatu do rządzenia Rzeczypospolitą. Odwołujemy się do Pani patriotyzmu i uczciwości. Tylko barbarzyńcy i najeźdźcy stosują taktykę spalonej ziemi. Chcemy wierzyć, że opisane przez nas działania mają miejsce bez Pani wiedzy i akceptacji dlatego wnosimy o ich powstrzymanie. Apelujemy o należytą troskę, przyzwoite i godne zachowanie, które powinno cechować osoby zarządzające majątkiem Skarbu Państwa – czytamy w liście do Ewy Kopacz, którego kopię otrzymała także redakcja portalu niezalezna.pl.
Pracownicy są zastraszani i zmuszani do rezygnacji z pracy bądź zmiany miejsca pracy na odległe od miejsca zamieszkania nawet o kilkaset kilometrów lub przejścia do innych spółek – czytamy w liście kolejarzy do premier Kopacz.
Zaciągane są miliardowe kredyty w bankach, do firm doradczych i kancelarii prawnych transferowane są wielomilionowe kwoty poprzez zlecanie zbędnych opracowań i analiz, co potwierdziły m.in. zarzuty postawione zarządowi PKP S.A. przez Najwyższą Izbę Kontroli. Wyprzedawany jest majątek spółek kolejowych, na który pracowało wiele pokoleń kolejarzy. Na niespotykaną skalę tworzone są i obsadzane wysokopłatne stanowiska w zarządach i radach nadzorczych – ujawniają kolejarze."

http://niezalezna.pl/72557-kolejarze-ostro-do-ewy-kopacz-tylko-barbarzyncy-i-najezdzcy-stosuja-taktyke-spalonej-ziemi

Komentarz

• A Warsiafce grozi podniesienie opłat za wodę.
  • W moim resorcie też mają miejsce różne dziwne ruchy. Na przykład Minister Środowiska tuż przed wyborami powołał Radę Leśnictwa, czyli ciało, które nie istniało od 10 lat, gdy wygasła poprzednia kadencja. Tyle że nie ma to aż takiej wagi, bo Rada jest ciałem doradczym i opiniotwórczym. Natomiast odbyło się to w takim pośpiechu, że niektórzy z nominowanych o swoim powołaniu dowiedzieli się z prasy branżowej :-) Być może był to rozpaczliwy ruch obliczony na zjednanie leśnego lobby, które generalnie postawiło na PiS (i jak się później okazało, wprowadziło aż 5 posłów z jego list). Również tuż przed wyborami Minister wystosował łzawy list pożegnalny do leśników, wyznając jak to mu się wspaniale z nimi współpracowało i jak żałuje że pewnie będzie się musiał rozstać z resortem :((
  • Radzio i jego pożegnanie z armią się przypomina;)
  • Pożegnanie z WRONą, oby.
  • A ja się zastanawiałem, czemu Ministerium rozwoju WSI właśnie se całkiem nowy portal wyfasowało. Toji wię.
  • Trza by kurcze ten nowy rząd jak najszybciej wybrać i zaprzysiąc bo oszalałe platfusy i pezetele gotowe pozatrudniać wszystkich krewnych i znajomych na kontraktach za podwójną średnią krajową z odprawą 18-to miesięczną.
    No i Tusk zwołał na Malcie kolejny szczyt dyscyplinujący w sprawie finansowania arabskich imigrantów do Niemiec. Niemcy się niecierpliwią bo trzeba jakoś wyrównać różnice pomiędzy ich wydajnością pracy, a wydajnością Polaków i Rumunów, których chcieliby wygnać za ksenofobię. Boję się, że premier Kopacz sypnie hojnie kasą może nawet na kilka budżetów naprzód.
  • Rafał napisal(a):
    No i Tusk zwołał na Malcie kolejny szczyt dyscyplinujący w sprawie finansowania arabskich imigrantów do Niemiec. .
    Szczerze mówiąc to może być jeden z największych problemów - ze zobowiązan międzynarodowych podjętych przez ustepujący rząd może sie być ciężko wycofać.
    A tak w ogóle to patrzać na działania rządu i POwskich nominatów w instytucjach państwowych (np mediach) wcale bym się nie zdziwił, gdyby w skupach złomu pojawiła się armatura wyrywana ze ścian...
    To są turańskie zwyczaje - zrabować co się da, resztę zniszczyć a na koniec nas..ać na środku opuszczanego lokalu...
  • loslos
    edytowano November 2015
    To dobrze - orda się nie broni przed przeważającym wrogiem tylko idzie w rozsypkę albo przyłącza się do zwycięzców. Za rok jedyne ślady po PO będą w podręcznikach historii najnowszej.
  • los napisal(a):
    To dobrze - orda się nie broni przed przeważającym wrogiem tylko idzie w rozsypkę albo przyłącza się do zwycięzców. Za rok PO jedyne ślady po PO będą w podręcznikach historii najnowszej.
    Niekidy się przyczaja i wtapia. No i nie ma przywiązania do sztandarów i przodków czy kolegów.
    Jak nie będzie wypalenia za chwilę się odrodzi.

• Ordyńców się nie wymorduje, a to z wielu względów. PIerwszy i najważniejszy: jest ich za dużo. Ordyńców trzeba sobie podporządkować i stale utrzymywać w karności. Historia dokonań Temudżyna (mam na myśli stworzenie kodeksu postępowania z ordyńcami) byłaby tu niecenioną pomocą.

Tradycje rozpolitykowanych, zanarchizowanych i wynoszących wolność ponad wszystko panów braci, są największą przeszkodą w realizacji w/w. Do platformerskich ordyńców i głosującej na nich czerni, najlepiej przemawia but, a nie możliwość zabierania głosu, którą uważać będą za oznakę słabości.

Więc recepta choć prosta - jest nie do zrealizowania.
  • Ja tam w swym skromnym zakresie się podejmuję. Jak inni się przyłączą, to sobie bez trudu poradzimy. Panowie bracia mają opracowane metody czymania czerni w ordynku. Św.p. dr Morelas miał ten przepis w stopce: z Wołoszynami poczciwey rozmowy nie masz...,
  • los napisal(a):
    Ja tam w swym skromnym zakresie się podejmuję. Jak inni się przyłączą, to sobie bez trudu poradzimy.
    Ciotki i wujki esteci nas zaj.ią, i to ci z naszej strony.

• "Możecie mnie tylko zabić. Nie dacie radę ani mnie kupić, ani zastraszyć"
  • ms.wygnaniec napisal(a):
    los napisal(a):
    Ja tam w swym skromnym zakresie się podejmuję. Jak inni się przyłączą, to sobie bez trudu poradzimy.
    Ciotki i wujki esteci nas zaj.ią, i to ci z naszej strony.

Niech Kolega nie pęka. Głowa do góry. Jest wielu estetów uwielbiających zapach krwi, odgłos łamanych kości i strach w oczach przeciwnika.

• tak na noc rzucę: I Herkules dupa kiedy wrogów kupa.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.