Skip to content

Konrad Szymański - ministrem

edytowano March 2015 w Forum ogólne
Gratulacje... aaa pamiętam jak chciano zrobić z niego ofiarę i dyżurnego krytyka gdy Kaczyński zostawił w kraju świetnego europosła.
A teraz proszę- Minister Spraw Europejskich

Komentarz

• No trochę by sie znalazło cierpkich jesli nie wręcz miażdżących ocen na tym forumie. To było głównie za niezależne sądy. Były tez podejrzenia o nielojalność i szkodnictwo dość typowe w tamtym czasie tutaj. Krytyka PiSu i JarKacza to całkiem nowe zjawisko. Trendy się odwracają. Odnoszę nieodparte wrażenie, że chyba mądrość etapu się zmienia.
  • Adminu, pląka, bitte!!!
  • Na tym forum pokornie omijamy wzrokiem i przewijamy myszo ;)
  • nie wiem co tu pisano bo mnie wtedy nie było ale to znak, że w pewnych kwestiach i przy pewnych słownych ludziach warto mniej czytać miedzy wierszami a bardziej co oni dosłownie maja do powiedzenia. A szymański zdaje się mówił, że partia stawia przed nim inne zadania. Mogę sobie wyobrazić, że wykorzystał ten czas do przygotowań programowych i będzie świetnym ministrem.
  • alcor napisal(a):
    Adminu, pląka, bitte!!!
    Jest mi to dość obojętne Kolego. Nie startuję tu w wyborach czy konkursie piękności, albo mądrości. Piszę co uważam i przypominam fakty. Prawda czasem jest niewygodna, a nawet nieładna. Nic nie poradzę.
  • alcor napisal(a):
    Adminu, pląka, bitte!!!
    Pląka u nasz niet.
  • Ku..a

wam to wątka zalożyć
  • Suszną linię prezentuje Kuleżanka mmaria. A niektórzy sądzą chyba, że im głośniej to tym mądrzej...
  • Chyba mam jakąś głupawkę, bo mnie dawno tak nie rozbawily komentarze. :)
  • Cyrylica napisal(a):
    Chyba mam jakąś głupawkę, bo mnie dawno tak nie rozbawily komentarze. :)
    Zaiste zawsze lepiej się śmiać niż płakać.
  • Czyli Szymański jest w porządku. Też tak podejrzewałem. Przepraszam, że od razu nie pojąłem gorącego poparcia dla tej kandydatury ze strony Kolegów popierajacych jego poprzednie odsunięcie.
  • Rafał napisal(a):
    No trochę by sie znalazło cierpkich jesli nie wręcz miażdżących ocen na tym forumie. To było głównie za niezależne sądy. Były tez podejrzenia o nielojalność i szkodnictwo dość typowe w tamtym czasie tutaj. Krytyka PiSu i JarKacza to całkiem nowe zjawisko. Trendy się odwracają. Odnoszę nieodparte wrażenie, że chyba mądrość etapu się zmienia.
    Rafał napisal(a):
    alcor napisal(a):
    Adminu, pląka, bitte!!!
    Jest mi to dość obojętne Kolego. Nie startuję tu w wyborach czy konkursie piękności, albo mądrości. Piszę co uważam i przypominam fakty. Prawda czasem jest niewygodna, a nawet nieładna. Nic nie poradzę.
    Proponuję przeczytanie ze zrozumieniem tego wywłątku - http://excathedra.pl/index.php?p=/discussion/6334/dlaczego-konrad-szymanski-nie-kandyduje

Następnie proszę się zastanowić czy Kolega ma na myśli fakty czy swoje wyobrażenia faktów.
  • edytowano November 2015
    Poczytam w wolnej chwili. Proponuję jednak skupić się na teraźniejszości i przyszłości. Pochopnie poruszyłem ten temat wywołując wilka z lasu. Kolega pryncypialnie zażądał plonka. Mimo wszystko to dziwi, szczególnie wobec obecnego wyważonego proponowania studiów historycznych nad forum. Jeszcze raz podkreślam, że żałuję pochopnego poruszenia tego tematu akurat w tym wątku. Odciąga to od meritum tj przyszłej roli Szymańskiego. Sensowniej byłoby się zająć np dyskusją nt poglądów które wyraża w wywiadzie dla wpolityce. Moje uzasadnione pretensje o brak refleksji nad niedawnymi niesprawiedliwymi ocenami życzliwych doradców i krytyków PiS oraz równie niesprawiedliwym odcinaniem się od PiS z powodu niektórych nominacji czy zapowiedzi programowych będę starał się tonować wciąż licząc jednak na tę refleksję.
  • Aha, czyli woli Kolega dyskutować ze swoimi wyobrażeniami.
    Bo jak inaczej mam rozumieć "skupmy się na teraźniejszości i przyszłości", skoro "przeszłość" pokazuje, że Kolegi wyobrażenia są błędne?
    Szymańskiego starali się wepchnąć w rolę "życzliwego krytyka PiS" - nie udało się, pozostał betonem, który podżyruje wszystko co napisze Prezes. A takie miał możliwości...
  • edytowano November 2015
    Niczego co Kolega mi przypisuje w pierwszym akapicie nie napisałem i nie planowałem. Pozwoli Kolega, ze najpierw spożyję obiad, a potem nastapi owa "wolna chwila" na przypomnienie sobie starego wątku.
  • =))
    Miszczuńostwo w olaniu dyskutanta. Taki styl na upadłej Robalyi prezentował niegdyś Ezra P.
  • Już dawno sugerowałem założenie blogu. Blog nie wymaga czytania wpisów innych osób, czego nie lubisz, a forum owszem. No a przynajmniej uczestnictwo w forum, które nie nosi znamion trollowania.
  • Rafał napisal(a):
    Niczego co Kolega mi przypisuje w pierwszym akapicie nie napisałem i nie planowałem.
    ...ale się udało.

OK. Prościej nie potrafię:
    "No trochę by sie znalazło cierpkich jesli nie wręcz miażdżących ocen na tym forumie."

Nie wiem czy słusznie rozumuję, ale sądzę, że mowa o tej samej osobie, która stoi w tytule włątka.

Więc zadaję otwarte pytanie: jak ma się pogrubiony fragment wpisu Kolegi do stanu faktycznego (górnolotnie: prawdy) - zalinkowanego wątku znalezionego metodą: gugle, sajt: exkatedrapeel szymański?

Jeszcze taką ciekawostkę dopowiem: Szymański =//= Warzecha et consortes.
  • Nie było do autora wątku.
  • ???

Młodzież powiedziałaby: dafaq?
  • alcor napisal(a):
    ???

Młodzież powiedziałaby: dafaq?
    Jeszcze kilka chwil i zacznę wklejać pory.
  • alcor napisal(a):
    Rafał napisal(a):
    No trochę by sie znalazło cierpkich jesli nie wręcz miażdżących ocen na tym forumie. To było głównie za niezależne sądy. Były tez podejrzenia o nielojalność i szkodnictwo dość typowe w tamtym czasie tutaj. Krytyka PiSu i JarKacza to całkiem nowe zjawisko. Trendy się odwracają. Odnoszę nieodparte wrażenie, że chyba mądrość etapu się zmienia.
    Rafał napisal(a):
    alcor napisal(a):
    Adminu, pląka, bitte!!!
    Proponuję przeczytanie ze zrozumieniem tego wywłątku - http://excathedra.pl/index.php?p=/discussion/6334/dlaczego-konrad-szymanski-nie-kandyduje

Następnie proszę się zastanowić czy Kolega ma na myśli fakty czy swoje wyobrażenia faktów.

No przeczytanie tego wątku to jest spore wyzwanie. Rzeczywiście wiecej tam o odszczepieńcach typu Gowin czy Ziobro. O samym Szymańskim ledwie odrobina. Nie mam siły czytać całości.Odszczekuję więc że Szymański był stawiany w jednym rzędzie z wyżej wymienionymi.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.