Skip to content

"Niosę Ciebie Polsko, jak żagiew, jak płomienie. Gdzie Cię doniosę? Nie wiem"

Ryczałem jak bóbr dzisiaj słuchając tego przemówienia Szacownego Corneliusa. Już traciłem nadzieję, że kiedykolwiek taką przemowę inauguracyjną w polskim Sejmie usłyszę. Wielka Chwaucia Zacnemu Corneliusowi! Kto nie oglądał na żywo koniecznie obejrzeć. W pierwszym Sejmie bez postkomunistów, znamienne. Cuda cuda się dzieją!
Otagowano:

Komentarz

• Rzeczywiście, było pięknie i wzuszająco. Dawno nie czułam czegoś podobnego.
  • Dobrze że jest w tym Sejmie. Będzie przypominał posłom po co są i jakie jest ich zobowiązanie.
  • oby te slowa zamienily sie w cialo.
    +
  • Rafał napisal(a):
    Dobrze że jest w tym Sejmie. Będzie przypominał posłom po co są i jakie jest ich zobowiązanie.
    Tak właśnie pomyślałem że komuniści oglądający wszystko tym razem tylko w telewizorze, musieli cierpieć dodatkowe męki ;-)

• Brzost napisal(a):
    Rafał napisal(a):
    Dobrze że jest w tym Sejmie. Będzie przypominał posłom po co są i jakie jest ich zobowiązanie.
    Tak właśnie pomyślałem że komuniści oglądający wszystko tym razem tylko w telewizorze, musieli cierpieć dodatkowe męki ;-)

Pomijając wszystko, to obecny skład sejmu i brak określonych środowisk i ludzi to doprawdy potężny kop w twarz dla starych tawariszy.
  • DMC napisal(a):

Pomijając wszystko, to obecny skład sejmu i brak określonych środowisk i ludzi to doprawdy potężny kop w twarz dla starych tawariszy.
    E, na cały Sejm trochę się znajdzie towarzyszy. Poza tym do postkomuny ja wliczam PSL.

• Pięknie :)
  • romeck napisal(a):
    E, na cały Sejm trochę się znajdzie towarzyszy. Poza tym do postkomuny ja wliczam PSL.

Na uroczystościach 11 XI Piechociński miał minę jak na pogrzebie ;-)

• No jeszcze sporo towarzyszy po kątach się poukrywało, a ich usłużnych pomocników i gorliwych nasladowców to już spora gromada. Wampira trzeba osikowym kołkiem przebić oraz upewnić się kogo zdążył ukąsić zanim sczezł.
  • Brzost napisal(a):
    romeck napisal(a):

Na uroczystościach 11 XI Piechociński miał minę jak na pogrzebie ;-)

Jak główny bohater na pogrzebie. Bo istotnie kimś takim jest.
  • Antoni o najważniejszej jakościowo zmianie tego sejmu.

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.