Skip to content

A tym czasem na rynku we Wrocławiu...

Podpalono figurę Żyda ortodoksyjnego w ramach protestów przeciwko Islamowi i przyjmowaniu uchodźców. Niestety linkuję gwno, ale oni oczywiście mają najlepszą wersję. Ciekawi mnie co koleżeństwo myślą. Prowokacja? Prace zlecone? Prosto z piersi się wyrwało?
http://wroclaw.wyborcza.pl/wroclaw/1,35771,19210427,j-c-araba-i-ole-islam-pier-e-przed-wroclawskim-ratuszem.html#ixzz3rsknsKI4
Otagowano:
«1

Komentarz

• Nie wiem. Ja tam raz w życiu widziałem paloną figurę Żyda, podczas demonstracji. I zaświadczam, że na ile wtedy miałem zdolności percepcyjne, to podpalenia dokonali ludzie, którzy pojawili się nagle, nie wiadomo skąd, i których wcześniej podczas danej manify nie widziałem. 4.06.1993.
  • cusz, dzięki "uchodźcom" pojęcie antysemityzmu zaczęło wreszcie odpowiadać swojej nazwie
  • edytowano November 2015
    na filmie widać tłum skandujący, przestrzeń wolną, a potem tłum odpowiadający, w przestrzeni wolnej stoi przez dość długi czas jak gdyby nigdy nic naturalnych rozmiarów rzeźba wyobrażająca chasyda: kapelusz, pejsy, chałat, w pewnym momencie z tłumu skandującego wychodzi facio w płaszczu z opaską białoczerwoną na ramieniu i oblewa te rzeźbę z wszystkich stron benzyną, następnie podpala?????????? ludzi jest bardzo dużo, filmowiec z wyborczej zaś pakuje się do przestrzeni wolnej i filmuje akcję ???????? wszystko to wczoraj
  • Kretyn, albo zadaniowany służbista.
    Tertium non datur
  • chyba spełniły się najskrytsze marzenia czerskiej
  • To jakiś arabski imigrant musiał zrobić.
  • los napisal(a):
    To jakiś arabski imigrant musiał zrobić.
    nie wygląda
  • Dlatego trzeba GW zaorać a zgliszcza spalić
  • A to swoją drogą :D
  • Już za parę dni, z dni parę... :D
    Powiem tak. Nie mam, delikatnie rzecz ujmując, najlepszego zdania o kompetencjach intelektualnych Narodowych Ruchersów ale spalenie kukły Żyda na manifestacji przeciwko muzułmańskim uchodźcom, to nawet na nich za duży odpal. Owszem są antysemitami, ale palenie czy wieszanie żydowskich kukieł nie stanowi bynajmniej typowego elementu ich manifestacji (lewakom np palenie flag USA tak weszło w nawyk, że robią to przy byle okazji). Wątpię też aby mieli świadomość, że arabów i persów zalicza się do semitów.
    Spalenie tej kukły jest za to bardzo na rękę wszystkim, którzy na gwałt poszukują dowodu, że w "polski faszyzm jak hydrant podnosi swój brunatny łeb".

"Czyj podest jes faszist" czy jakoś podobnie ;)
  • Z temi Persami....
  • los napisal(a):
    Z temi Persami....
    To strzeliłem Bronka....
    X(
  • Stary numer. Ni w ząb nie wierzę w źródło podobnych zdarzeń jeśli obok pojawia się, jak zwykle "szczęśliwym trafem", redaktor/kamerzysta z gówienka lub okolic. Nie bądźmy naiwni.
  • Teraz Michnik, na znak protestu, powinien się zamknąć w klatce przed pałacem prezydenckim.
  • goło? Tego Warszawa nie udźwignie :(|)
  • Udźwignie! Klatkę trzeba zalutować i niech już tak zostanie.
  • Och Maniu, po coś tak piękny widok rzuciła nam pod oczy? Teraz będę marzyć...
  • O gołym Michniku? Nie znałam Cię od tej strony...
  • Jak będziemy do szamba linkować, to nigdy nie wyschnie.
    Teatrzyk i tyle.

*
    "Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
    Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia

• tomvinci napisal(a):
    los napisal(a):
    nie wygląda
    Wielu Albańczyków nie ma śniadej cery....

też marzy mi się zamknięcie czerskiej, jednak spalenie tej rzeźby uważam za przegięcie, na link natrafiłem u kolegi Żyda, który jest Żydem praktykującym, wiele razy chodziliśmy po rynku we Wrocławiu, prosz sobie wyobrazić uczucie kogoś kto widzi paloną rzeźbę siebie w miejscu, w którym zdarza mu się przemieszczać, dla takiej osoby przejście przez miasto to już nie będzie to samo nigdy,
    no i ciekawe1 dlaczego zawsze palona jest podobizna Żyda ortodoksyjnego a nie np. zdjęcie Sorosa?
  • starybelf napisal(a):
    tomvinci napisal(a):
    los napisal(a):
    nie wygląda
    Wielu Albańczyków nie ma śniadej cery....

No ba, Albańczycy to biali ludzie, zwłaszcza w górach, gdzie nie dochodziło do, pardon, poturczenia. A że Albania jest górzysta w bardzo dużej części, to i blondynów tam sporo.
  • tomvinci napisal(a):
    okazało siem, że to Piotr Rybak,
    http://niezalezna.pl/73128-prowokacja-ze-spaleniem-kukly-zyda-podczas-manifestacji-we-wroclawiu
    Taki wrocławski Andrzejek Hadacz...
  • tomvinci napisal(a):
    okazało siem, że to Piotr Rybak,
    http://niezalezna.pl/73128-prowokacja-ze-spaleniem-kukly-zyda-podczas-manifestacji-we-wroclawiu
    Paszport albański?
  • raczej na wschodzie szukać, a nie na południu
  • Eden napisal(a):
    raczej na wschodzie szukać, a nie na południu
    A jeśli cztery pokolenia temu nazywał się Peshkatar.

• a jeśli dziadek to Siergiej Dobrowolski ze Smiersza, ha?
  • Eden napisal(a):
    a jeśli dziadek to Siergiej Dobrowolski ze Smiersza, ha?
    Może być nawet Golik z ochrony Lenina

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.