Skip to content

Sieci Aniołów Biznesu

edytowano March 2015 w Forum ogólne
słyszał ktoś może?
Otagowano:

Komentarz

• O aniołach biznesu słyszałem. O sieci - nie.
  • edytowano December 2015
    A ja wczoraj się dowiedziałam, że takie coś istnieje. I to - okazuje się - od 2005 r.
    Lewiatan Business Angels (www.lba.pl) jest największą w Polsce siecią aniołów biznesu, działającą od 2005 roku przy Polskiej Konfederacji Pracodawców Prywatnych Lewiatan (www.pkpplewiatan.pl). LBA zajmuje się kojarzeniem atrakcyjnych projektów inwestycyjnych z inwestorami poszukującymi ciekawych projektów o wysokim potencjale wzrostu.

LBA współpracuje z kilkudziesięcioma zaufanymi inwestorami. Są to Anioły Biznesu, którzy dysponują kapitałem w wysokości od kilkuset tysięcy do kilku milionów złotych. Oprócz zaangażowania finansowego wnoszą w projekt również wsparcie merytoryczne, swoje doświadczenie i kontakty biznesowe.
    http://mamstartup.pl/finansowanie/12/business-angels/28/lewiatan-business-angels
    Lewiatan i anioł - to się nie kojarzy dobrze
  • Przeca to mordasewicze są. Wą.
  • Jedna z interpretacji imienia Lewiatan mówi, że to zwierz z potworną mordą.
  • W Polsce? Tylko gdy ma się wujka bogacza który pozwoli się nieco utuczyć bliskiej rodzinie. Jakieś 10 lat temu na forum ivrp.pl funkcjonował termin nasism. Dobrze określa stan umysłowy tutejszych biznesmenów.
  • A o jakie konkretniej byznesa chodzi? Bo jeśli z mojej branży to może coś podpowiem.
  • Start-upy, ale nie chodziło mi o sam biznes, tylko o nazwę
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.