Skip to content

Nowe wątki w narracji II PRL

edytowano December 2015 w Forum ogólne
ŻAKOWSKI i STANKIEWICZ zgodnie: problemem nie jest jakość opozycji, ale niezadowolenie w samym PiS. Jest spora grupa polityków, którzy nie akceptują działań KACZYŃSKIEGO. Dowodem jest publiczne zdystansowanie się UJAZDOWSKIEGO od nominacji KOWALSKIEGO.
ŻAKOWSKI: W PiS jest wielu ludzi uczciwych, prawych, którzy nie zgodzą się na zamach stanu KACZYŃSKIEGO. Nawet KEMPA i WITEK opowiedziały się wbrew KACZYŃSKIEMU za publikacją wyroku.

A więc dzielimy PiS.
Otagowano:

Komentarz

• Po Żakowerze ten walec powinien przejechać dwa razy. Dla pewności.
  • ŻAKOWSKI:
    W PiS jest wielu ludzi uczciwych, prawych,
    Hehehe!
  • Nic nowego. Każdy leming wie że jest tylko dwóch szatanów. Macierewicz i Kaczyński.
  • A Pawłowicz? Jak można było tak zlekceważyć panią profesor!
  • Rzecz w tym, że oni panią profesor właśnie lekce ważą. Czym po raz nie wiadomo który dowodzą, jakimi są idiotami.
  • raste napisal(a):
    Nic nowego. Każdy leming wie że jest tylko dwóch szatanów. Macierewicz i Kaczyński.
    Przez a. Jeżeli kolega pisze o tym co myślą lemingi, to zawsze przez a.

JORGE>
  • raste napisal(a):
    Nic nowego. Każdy leming wie że jest tylko dwóch szatanów. Macierewicz i Kaczyński.
    Bardziej świadomy, wie, że jest jeszcze trzeci: krwawy prowok Mariusz Kamiński wyciągnięty z mamra wiadomo kim.
  • edytowano December 2015
    Rano w radiowęźle Agory WŁADYKA "wzywał" GOWINA ("filozofa, rektora, redaktora Znaku, ucznia Tischnera") do jasnego opowiedzenia się po którejś ze stron.
  • Będąc ministrem rządu, trudno się bardziej zdeklarować
  • No właśnie może go Władyka akurat wsypał, nie?
  • Nie, to jest gra obliczona na wyciągnięcie gowinowców z Klubu Parlamentarnego PiS. TAK, żeby tenże utracił większość w Sejmie i w konsekwencji doprowadzenie do skrócenia kadencji i przyśpieszonych wyborów.
    To milczenie Gowina od pewnego czasu jest coraz bardziej zastanawiające...
  • Bardzo wątpię, by na wcześniejsze wybory poszła teraz PO, bo to ona straci najwięcej na pompowaniu Petru.
  • Wcześniejsze w perspektywie jesień 2016 r. oczywiście. Wcześniej mniejszościowy rząd PiS, który będzie grzęznął w rosnącym oporze i wykrwawiał się. Tak, żeby zbić poparcie dla PiS do najtwardszego elektoratu, czyli jakieś circa 25%. Takie są ich obliczenia, wydaje mi się
  • czy przy tej skali ataku ktoś jeszcze żałuje jednego czy drugiego hamletyzującego estety?
  • Na razie Gowin milczy. Oni chcą go zmusić, żeby w końcu zaczął mówić. Tak, jak oni będą chcieli usłyszeć
  • Eden napisal(a):
    Na razie Gowin milczy. Oni chcą go zmusić, żeby w końcu zaczął mówić. Tak, jak oni będą chcieli usłyszeć
    No to akcja Antuana musiał go silnie zdyscyplinować ;)
    To rozmowa w stylu: my mamy media; a ja mam karabin ;) i komu tu wierzyć?

• ms.wygnaniec napisal(a):
    - my mamy media; - a ja mam karabin
    I działam w nocy; a wy w dzień macie już po ptokach.
    :)

• edytowano December 2015
    Dodam, że drugą osobą "wzywaną" przez WŁADYKĘ był Mateusz MORAWIECKI :)

LIS natomiast powiedział, że nie zgadza się z WŁADYKĄ i nie powinno się obu panów teraz naciskać, bo ich "ciche kontestowanie" tego co się dzieje jest wymowniejsze, niż jakieś ich oświadczenia, i "będzie narastać".

Tak że tyle :)
  • No proszę, cisza może raz oznaczać nienawistne milczenie a raz ciche kontestowanie.
  • Cisza to najpiękniejsza z melodii, Przemcio
  • Esbeckie metody.
  • Nie ufałbym nikomu, kto pracował dla Donka. Touch of evil.
  • celnik.mateusz napisal(a):
    Zaufanie zaufaniem, ale Gowin po prostu jest lojalny. Był lojalny wobec Tuska. Będzie wobec Kaczora.
    Jestem bardzo ciekawy jak zapewni sobie lojalność Kaczyński w przypadku głosowania nad nową konstytucją. Wystarczy, że wyłamie się jedna osoba i będzie pozamiatane. A będzie musiał przekonać bardzo różnych ludzi.

JORGE>
  • loslos
    edytowano December 2015
    celnik.mateusz napisal(a):
    Zaufanie zaufaniem, ale Gowin po prostu jest lojalny. Był lojalny wobec Tuska. Będzie wobec Kaczora.
    Tak jak ta kobieta wierna, co dziś jest wierna tobie a jutro innemu.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.