Skip to content

Wuntex optymistyczny

Na początek
image
Nie chce mi się wkleić z jutubki "Mocne przemówienie Beaty Szydło".
Koniecznie trzeba wysłuchać i popatrzeć na miny popaprańców.
Daję link może ktoś wklei.

Komentarz

• edytowano December 2015
    O, się wkleiło :-O
    Dalej:
    Wygraliśmy wybory, mamy samodzielną większość. Na razie nie widać żadnego zagrożenia z tej strony.
    Policja, armia - obsadzone. Jakoś puczystów nie widać i nie przewiduję puczu.
    Za chwilę ludożerka dostanie pieniądze znacząco poprawiające jej byt.

Prezydent jeździ po świecie i robi bardzo dobrą robotę:
    image
    Chińczycy mówią to już otwartym tekstem: Polska ma być kluczowym krajem dla powodzenia nowego Jedwabnego Szlaku. To właśnie u nas mają powstać wielkie centra logistyczne, z których towary i dobra produkowane w Państwie Środka będą dystrybuowane do wszystkich pozostałych państw Europy. W ślad za kluczową rolą w regionie pojawią się także gigantyczne pieniądze z tytułu obsługi tranzytu oraz strategiczny sojusz gospodarczy między Warszawą a Pekinem.

A opozycja poza tradycyjnym łomotem nie ma NICZEGO innego do zaproponowania.
  • Tak, to mocne przemówienie naszej Beatki wlało troszku otuchy w moje zbolałe serducho :)
    Dla mnie szok, dziękuję. Do tej pory uważałam, że Beatka mękoli, a ona pokazała... (nie pasuje mi to napisać ;) ). No i kurde, wzruszyłam się. Premier, na jakiego czekałam. A opozycja? Kopacz rozmawia przez telefon, Henia-tramwajarka drapie się po nosie. Petru też.
  • PBSz
    To był Złoty Wiek dla was. Ale on się SKOŃCZYŁ!!!
  • @mmaria
    skąd to zdjęcie jedwabnego szlaku 2?
  • @romeck wiewiórki podesłały mailem. Strony możesz chyba poszukać po adresie z właściwości fotki.

Z komentarzy pod MKurką (każdy pesymista powinien go czytać codziennie, tak nawiasem mówiąc:) wyłowiłam cudny PS jakiegoś nauczyciela: Szkoda, że nie widzieliście jakie prace uczniowie wykonali na Dzień Unii Europejskiej:) Tratwy z uchodźcami i wszystko w szarych barwach. Nauczyciele nie wiedzieli co z tym zrobić.
  • Beatka daje radę, pani Witek w tefalenie również teraz. Jarro nie potrzebnie znowu z tymi Polakami, którzy współpracowali z AK i tymi, którzy z gestapo... Nosz kufa, czy on nie potrafi zamknąć tego dzioba, kiedy trzeba go zamknąć?? Po tej fatalnej wypowiedzi z piątku o Polakach gorszego sortu teraz znowu z tym wyskoczył do ziewnikarza. To nie jest sympozjum historyczne o II wojnie światowej, żeby takie problematy poruszać... :-t
  • Muchy mogą brzęczeć bardzo głośno ale historia nie zna przypadku, by wywróciły wóz.
  • JK brutalnie zaatakował niewinnego przechodnia na ul. Nowy Swiat rzucając mu prosto w twarz nasycone nienawiścią brutalne "dzień dobry". JK dobrze wiedział że godzina była juz późna i jego drwiąca odzywka była chamską próba podzielenia Polaków na tych co ciężko pracują do późnych godzin wieczornych nie widząc dnia, tym bardziej dobrego, i na tych pisowskich lizusów i obiboków dla których każdy dzień jest dobry by kogoś obrzucic obelgami.
    :D

O 20.00 przemówienie pani premier Beaty Szydło w TV.
  • Doskonałe wystąpienie. Pani premier pokazała lwi pazur.
    Jak ona operuje głosem! =D>
  • Ano. Lepsza jest od Dudy. Ale gorsza od Kaczyńskiego.
  • A wg mnie Dudel sprawdza się wyśmienicie ze swoją dykcją i prezencją pod Małym Żyrandolem. Bardzo pomaga mu również nasza Agatka u jego boku w kreowaniu pozytywnego wizerunku. Beatka natomiast daje radę pod Dużym Żyrandolem, dzisiaj to udowodniła. Nie ułatwia im natomiast zadania Jarro swoimi niepotrzebnymi i wyabstrahowanymi od bieżącej sytuacji politycznej wypowiedziami w ostatnich dniach. Powinien teraz się zamknąć i wycofać do Nowego Roku
  • Dzień w którym ktokolwiek z naszych szeregów odsunie JK bo jest "niewygodny" będzie dniem w którym nasz upadek będzie nieodwracalny.

JK ma być jak wielka drzazga w ich kolektywnej dOOpie.. Drzazga której nie mogą się pozbyć i która przy każdym ruchu wbija się co raz boleśniej.
  • Tutaj chodzi o to, że to JK powinien sam teraz usunąć się w cień i zamilczeć. Dla dobra sprawy. Dopóki nie uspokoją się emocje i sytuacja polityczna nie ulegnie stabilizacji
    Słuchajcie. To jednak niewiarygodna hucpa. 20 minut reklam, teraz mecz, a gdzie zapowiedziana BSz? Mówię o TV1.
    Edit - pono jednak było.
  • Jarro the Great jest niepowtarzalny.
    A Pani Premier i Pan Prezydent są debeściakami na ten czas w historii Polski - najwłaściwsi ludzie na właściwych miejscach.
    Polityka zagraniczna w wykonaniu PAD skazana jest na sukces.
    Polityka krajowa w wykonaniu PBSz. skazana jest na sukces. O!

Panu Bogu niech będą dzięki za tych ludzi!
  • mmario

dzieki za ten link bom bez tv.
    natomiast nie boj zaby: w czasie kampani tez sie martwilismy, ze de facto opozycja jest w tv niewidzialna. i co? i ....Internet!
  • eee tam co to za jakies ocenianie?
    ten lepszy, ten gorszy, tamten prezencja, ten by sę przymknął....po co takie wartościowanie ?
    tworza jedną Biało-Czerwoną drużynę
    Dobra Zmiana to sport drużynowy
    każdy jest potrzebny, na swój sposób
  • mmaria napisal(a):
    Słuchajcie. To jednak niewiarygodna hucpa. 20 minut reklam, teraz mecz, a gdzie zapowiedziana BSz? Mówię o TV1.
    Edit - pono jednak było.
    Była na jedynce 10 po ósmej. Powiedziała to co w Sejmie, ale bez podnoszenia głosu, bo mówiła do Rodaków. Zakończyła jak trza: idą Święta, jednoczmy się, damy radę!
  • A jakie piękne rozważanie miał ks. inf. Skubiś podczas apelu Jasnogórskiego. Wyjaśnił ludziom o co chodzi z TK nie gorzej od JK.

*
    "Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
    Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia

• Premier Beata Szydło

*
    "Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
    Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia

• Wspaniała. Mądra i silna - i wierzę jej, że zwyciężymy
  • Już mam dźwięk w komputerku. Jaka frajda móc to słyszeć!!! ;;)
    Eden ocenił:
    ... Jarro nie potrzebnie znowu z tymi Polakami, którzy współpracowali z AK i tymi, którzy z gestapo... Nosz kufa, czy on nie potrafi zamknąć tego dzioba, kiedy trzeba go zamknąć?? ...
    fatuswombatus napisal(a):
    JK brutalnie zaatakował niewinnego przechodnia na ul. Nowy Swiat rzucając mu prosto w twarz nasycone nienawiścią brutalne "dzień dobry". JK dobrze wiedział że godzina była juz późna i jego drwiąca odzywka była chamską próba podzielenia Polaków ...
    Chciałem coś mądrego napisać w kontrze, ale kol. fatus mnie uprzedził i mądrością przewyższył!
    Ja akurat kiedy to doprecyzowanie (Gestapo - AK) usłyszałem, to się ucieszyłem. I synowi wytłumaczyłem całe zamieszanie, bo choć polityką się nie interesuje, to jednak coś tam słyszał że JK dzieli Polaków na "sorty".
    A porzednie wytłumaczenie znał (wojna między trzecim pokoleniem AK a trzecim pokoleniem UB/SB), więc doprecyzowanie panjał.

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.