Skip to content

Ważny tekst Skwieta

loslos
edytowano December 2015 w Forum ogólne
wpolityce.pl/polityka/276170-o-trwale-przemieszczenie-konfitur-czyli-nie-bedzie-juz-przyrodzonych-panow-polski-jedna-z-przyczyn-tego-co-sie-dzieje

Ten tekst wyjaśnia bunt establiszmentu i jego masowe poparcie - bo przecież w demokracji utrata władzy nie jest niczym nadzwyczajnym. A nawet jeśli Lis Tomasz ma powody do furii, to skąd wściekłość Mateusza Kijowskiego - bo jego PRL-bis po rzyci nieźle skopał? A to przecież jasne - pan Kijowski został kiedyś poklepany po ramieniu przez Bronisława Geremka i dzięki temu poczuł się lepszy. A nawet jeśli nie został poklepany, to sobie wyobraził, że Bronisław Geremek mógłby go przecież poklepać.

Prawo do dystrybucji szacunku jest nie mniej ważne od konfitur.

I dlatego prezydent Duda popełnia karygodne błędy.

Komentarz

• a mianowicie jakie?
  • Np. tu http://www.prezydent.pl/kancelaria/nrr/aktualnosci/art,1,prezydent-powolal-czlonkow-narodowej-rady-rozwoju.html

To towarzystwo jest wzięte z wrogiego dystrybutora szacunku. A czy prowadzenie wojny pod wrogą komendą ma sens?
  • (Dzięki losu i skwietu za przypomnienie, że w tej grze idzie o to, żeby obóz zdrady narodowej nie powiększał już od dziś swojej przewagi instytucjonalnej i materialnej nad Polakami; że o żadnej sprawiedliwości, tzn. odebraniu im ich majątków i pozycji nikt poważny w ogóle nawet nie myśli. Przez chwilę się uniosłem patriotycznie i zapomniałem)
  • A mi się wydaje, że mamy mocno zamazany i rozhisteryzowany obraz sytuacji. Bo wbrew pozorom PiS na wojnę totalną nie poszedł. Parę radykalnych kroków trzeba zrobić, robią je szybko, ale kiedy proces się skończy będziemy mieli wyciszenie. Podobnie jest chyba z kadrami, wbrew pozorom wcale nie musi być tak, że teraz PiS wszystko czyści i obsadza swoimi. Powiem tak, jeszcze parę miesięcy temu bym uznał taką taktykę za znakomitą, dziś jednak się już zastanawiam. Tyle, że ja wyłączyłem tryb myślenia i analizy, obecnie mam program combo, że co ja kurwa nie dam rady ? A Kaczor wie wszystko i ma plan na 300 lat do przodu.

JORGE>
  • JORGE napisal(a):Podobnie jest chyba z kadrami, wbrew pozorom wcale nie musi być tak, że teraz PiS wszystko czyści i obsadza swoimi.
    PiS teraz wszystko czyści i obsadza swoimi i to jest zrozumiałe ale ja pisałem o wojnie poziom wyżej - tam, gdzie kule nie są materialne. Dla mnie ta wojna jest jeszcze ważniejsza od tej z kulami z ołowiu. Wszyscy wiemy, że Balcerowicz to wybitny ekonomista, który Nobla nie dostał jeno przez przeoczenie, Bartoszewski wygrał jednoosobowo wojnę a Krzywonos stworzyła Solidarność. Jeśli nie odwojujemy tych mitów, przegramy też o poziom niżej.

Pamiętam św.p. Marię Kaczyńską jak na świętowanie 8 marca zaprosiła Olejną, Środę i całe to towarzystwo - jakby w Polsce wspaniałych kobiet nie było. O zmarłych tylko dobrze ale ja do dziś czuję niesmak.

• Łże-elity III RP to termin znany dziś każdemu internaucie.
    Internet b. skutecznie obala mity. W komentarzach z ub. roku i dzisiejszych widać diametralną zmianę na naszą korzyść.

Telewizje, w jakimś stopniu się odwojuje, ale problem jest i będzie z niemiecką, polskojęzyczną prasą dla kobiet; tam rządzą niepodzielnie uczniowie szechterówki, a ta babska prasa jest potęgą.
  • Podobnie telewizje w pasmach śniadaniowych: w środę chyba, skaczę sobie po kanałach, a tu w Dzień Dobry TVN Holland uprawia najczystsza polityczną propagandę a Welman i ten wysoki słuchają z otwartymi paszczami.
  • Dokładnie, Mania ma pełen recht. "Chwila dla Ciebie" i "Pani Domu" rządzą i trzęsą pod bugodrzańską strzechą!
    Przyjaciułko, pomusz :-SS
  • " Nie jest najlepszą rzeczą walczyć sto razy i zwyciężać sto razy... Wygra ten który wie kiedy walczyć a kiedy nie walczyc."
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.