Skip to content

Czym jest wymiana żarówki dla uczonego teoretyka?

edytowano March 2015 w Forum ogólne
Otóż jest to budowanie ścisłych relacji pomiędzy osobą wybraną, przez siedzący w ciemności ogół społeczeństwa, a żarówkami, zarówno tą którą trzeba wykręcić jak i tą którą należy wkręcić. Nawiązane relacje mają być starannie pielegnowane przy szczególnym uzwzględnieniu uwag, co do poprawności i zasadności aktu wykręcania / wkręcania, zgłaszanych przez osobę odpowiedzialną za doprowadzenie starej żarówki do przepalenia co w swej konsekwencji prowadziło do utrzynywania ogółu społeczeństwa w ciemności.

Bełkot? No cusz.....

ciocia Jadzia ma gadane.
Otagowano:

Komentarz

• Zwłaszcza jeśli mówi o czymś, o czym nie ma pojęcia.
  • los napisal(a):
    Zwłaszcza jeśli mówi o czymś, o czym nie ma pojęcia.
    Mówisz, że Pani Psor nigdy nie wykręcała i nie wkręcała w domu żarówek? @-)
  • To autentyk?
  • dajcie linkie
  • los napisal(a):
    dajcie linkie
    Linkie do cioci Jadzi wkręcającej żarówkę? Bałbym się.
  • Z uziemieniem, ma się rozumieć ;-)
  • Na tym forumku chyba jeszcze nie było, zatem... mamy takie mroczne wyziewy, na jakie zasłużyliśmy! :)
    https://thepenskyfile.wordpress.com/2010/06/01/mroczne-wyziewy-2/
  • Tzw. swego czasu mało w pysk nie oberwałam, twierdząc towarzysko, że ciocia J. jest na swój sposób po prostu głupia. Ludziska rzadko rozłączają zdolność do nawijania dziwacznie brzmiących tekstów od mądrości. Kto bełkoce - ten intelektualista. A g...prawda! Mądrość podobno kryje się w prostocie. Nie dotyczy to być może nauk ścisłych lecz tu się nie wypowiem, bo mało wiem o mat-fizie poza umiejętnością liczenia jak przeżyć za 500 zł, mając 350 złotych. :-?
  • edytowano January 2016
    Koleżeństwo na prawde sądzi że ciocia Jadzia wypowiedziała się ex-cathedra w sprawie wkręcania żarówki? No dajcież spoKOOj. Ciocia Jadzia wypowiedziała sie na temat w którym jest expertem. A jeśli chcecie linak to nie tak łatwo. Trzeba samemu poszukać, jest na samym wierzchOO interentu.

Podpowiem: zamieńcie żarówkę na władzę.
  • przemk0 napisal(a):
    Na tym forumku chyba jeszcze nie było, zatem... mamy takie mroczne wyziewy, na jakie zasłużyliśmy! :)
    https://thepenskyfile.wordpress.com/2010/06/01/mroczne-wyziewy-2/

:D dobre
  • Teraz ciocia Jadzia daje się wywiadować braciom zza Odry. Zdaje się, że osiągnęła poziom Żakowera.
  • Link or it ain't happen.
  • Mylisz się Losie. Żakover jest o niebo bardziej wiarygodny niż Ciotuchna.
    Szturmowiec.Rzplitej napisal(a):
    Link or it ain't happen.
    Beło w Rzepie.
  • Szturmowiec.Rzplitej napisal(a):
    Link or it ain't happen.
    Naprawdę, nie warto.
  • Cholercia, olśniło mnię. No przecież jest zima, slisko, ciocia Jadzia to już starsza jest, ma więc problem z błędnikiem i utrzymaniem równowagi. SIę poślizgnęła i bęc, upadła. Mocno się potłukła i teraz .........
  • fatuswombatus napisal(a):
    Cholercia, olśniło mnię. No przecież jest zima, slisko, ciocia Jadzia to już starsza jest, ma więc problem z błędnikiem i utrzymaniem równowagi. SIę poślizgnęła i bęc, upadła. Mocno się potłukła i teraz .........
    Nie musiała się nigdy tłuc sama, od tego miała Iredyńskiego.
  • Nuale ten od pewnego czasu jest mało ruchliwy.
  • A mnie jest przykro. To już któraś z rzędu osób, która nie zauważyła, że w jej wieku raczej powinna milczeć. Parcie na salony, chęć błyszczenia i dzielenia się swoimi, pożal się Boże, przemyśleniami, jest w dzisiejszych czasach niestety łatwa do zrealizowania. Dawniej jakoś można było dziadków izolować, a ich głupot wysłuchiwały jedynie przymuszone do tego wnuki. Teraz cała Polska musi być świadkiem brzydkiego starzenia się różnych "autorytetów", bo media są bezlitosne.
  • los napisal(a):
    Nuale ten od pewnego czasu jest mało ruchliwy.
    Moc dokonań Ireneusza I. jest ponadczasowa.
  • mmaria napisal(a):
    A mnie jest przykro. To już któraś z rzędu osób, która nie zauważyła, że w jej wieku raczej powinna milczeć. Parcie na salony, chęć błyszczenia i dzielenia się swoimi, pożal się Boże, przemyśleniami, jest w dzisiejszych czasach niestety łatwa do zrealizowania. Dawniej jakoś można było dziadków izolować, a ich głupot wysłuchiwały jedynie przymuszone do tego wnuki. Teraz cała Polska musi być świadkiem brzydkiego starzenia się różnych "autorytetów", bo media są bezlitosne.

Mario
    Media to takie zwierciadło. Stanąć tam może pani, dajmy na to Ciocia J, szepcąc swe zaklęcia: Lustereczko, lustereczko powiedz przecie..... Ale to co się ukaże dowiedzie jedynie że czas świetności już minął a to co pozostało jest brzydkie. WYdaje mi się że Ciocia Jadzia nie może się pogodzić z faktem że czas płynie nieubłaganie a ona sama juz nie taka "swieża" w swych osądach. Więc stara się zabłysnąć, niestety wzbudzając tylko politowanie i niesmak.
  • peterman napisal(a):
    los napisal(a):
    Nuale ten od pewnego czasu jest mało ruchliwy.
    Moc dokonań Ireneusza I. jest ponadczasowa.
  • Hrabina Tyłbaczewska miała na imię Jadwiga?
  • @Fatusie dokładnie o tym napisałam, właściwie powtórzyłeś moją tezę :D
    Media są o tyle bezlitosne, że wyciągają to wierzch.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.