Platforma
Przez 8 lat sklocaj ludzi, osmieszaj, upokarzaj, kontroluj, pokazuj, ze nic nie znacza, ze prawda nic nie znaczy, ze liczy sie tylko sila.
Po wrecz nieprawdopodobnej porazce (prasa, telewizja, sejm, senat, lokalne wladze sa po jej stronie) namawiaj ludzi, zeby sie laczyli, organizowali i nie sprzeciwiali sie wladzy, do ktorej slepego sluchania sie byli tresowani przez ostatnie 8 lat.
Niestety, myslac ostatnio o Platformie pojawiaja mi sie same niechrzescijanskie mysli. Ale moze tak ich potraktowac. Przeciez sami uwazali milosierdzie za objaw slabosci i wrecz glupoty.
Po wrecz nieprawdopodobnej porazce (prasa, telewizja, sejm, senat, lokalne wladze sa po jej stronie) namawiaj ludzi, zeby sie laczyli, organizowali i nie sprzeciwiali sie wladzy, do ktorej slepego sluchania sie byli tresowani przez ostatnie 8 lat.
Niestety, myslac ostatnio o Platformie pojawiaja mi sie same niechrzescijanskie mysli. Ale moze tak ich potraktowac. Przeciez sami uwazali milosierdzie za objaw slabosci i wrecz glupoty.
0
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarz
Postulowano to tu i na innych forumach; nie stać nas na mylenie miłosierdzia z pobłażaniem
A babci dowod nalezy zabrac. To tez "demokracja".
Platformie "zawdzieczam" tez wysokie oplaty rzedu 300-400 miesiecznie za przedszkole z bylejakim obowiazkowym angielskim, bierze mnie cholera jak o tym mysle.
EDIT: dotknie sie ich i podniesie sie wrzask na cala planete
Albo... walczą o życie.
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
Widziane z dala wydaje sie to wszystko bezwzglednie zaplanowana i realizowana z szatanska precyzja akcja.
Wersja dźwiękowa jest jeszcze bardziej niesamowita niż transkrypcja.
http://www.radiokrakow.pl/rozmowy/urszula-augustyn-pani-premier-szydlo-co-innego-mowi-a-co-innego-robi/
EDIT: czy to jest ta modernizacja? i jak sie modernizacja do tego ze sie wyludniamy? I jaki to mialo sens w kraju, ktory przetrwal 123 lata tylko dzieki mocnemu poczuciu tozsamosci? I czy na pewno wszystkie zagrozenia zniknely? Bo pozbawieni tozsamosci i najechani po prostu znikniemy.
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
Mam tez nieodparte wrazenie, ze oni dopuscili sie gwaltu na Polsce. Robienie przyjemnosci komus na sile, w nie tych okolicznosciach w jakich by sie chcialo, nie w taki sposob jakby sie chcialo to wlasnie gwalt. Nie mozna nikogo uszczesliwic na sile. Od kilku lat wmawialo sie jak jest dobrze, jak super podczas gdy ja czuje i widze, ze jest wrecz przeciwnie, ze wszystko leci na leb i na szyje. I nie mozna nawet sie odezwac, zadac pytania bo jest sie "oszolomem", "moherowym beretem", "smierdzacym gownem pisuarem". "pioska ciemnota"
itp. itd.
EDIT: oto komentarze jakie znalazlem na stronie najbardziej oswieconej, postepowej i tolerancyjnej gazety w Polsce
http://pastebin.com/LXZiTRaK
oczywiscie napisac cos takiego o imigrantach byloby przestepstwem, nacjonalizmem itd.
wzięło udział ok. 8.500 członków (nie 85.tysięcy ani miljon). Tyle ile jest krzesełek w katowickim Spodku!
GS syndykiem masy upadłościowej. Petru nabywa aktywa bankrOOta.
na tym co było "dobre przez ostanie 8 lat"?
no to wróżę sukces.....