Skip to content

Platforma

rdrrdr
edytowano January 2016 w Forum ogólne
Przez 8 lat sklocaj ludzi, osmieszaj, upokarzaj, kontroluj, pokazuj, ze nic nie znacza, ze prawda nic nie znaczy, ze liczy sie tylko sila.

Po wrecz nieprawdopodobnej porazce (prasa, telewizja, sejm, senat, lokalne wladze sa po jej stronie) namawiaj ludzi, zeby sie laczyli, organizowali i nie sprzeciwiali sie wladzy, do ktorej slepego sluchania sie byli tresowani przez ostatnie 8 lat.

Niestety, myslac ostatnio o Platformie pojawiaja mi sie same niechrzescijanskie mysli. Ale moze tak ich potraktowac. Przeciez sami uwazali milosierdzie za objaw slabosci i wrecz glupoty.
«1

Komentarz

• Jak pies się wścieknie i kąsa ludzi jest miłosierdziem uśpic go jak najprędzej.

Postulowano to tu i na innych forumach; nie stać nas na mylenie miłosierdzia z pobłażaniem
  • Samorządy to wyzwanie, które stoi przed PiSem, kto wie czy nie trudniejsze niż TK i media.
  • rdrrdr
    edytowano January 2016
    Marsze, petycje, zglaszane referenda, wszystko bylo traktowane pogardliwym usmiechem. I to byla "demokracja".
    A babci dowod nalezy zabrac. To tez "demokracja".

Platformie "zawdzieczam" tez wysokie oplaty rzedu 300-400 miesiecznie za przedszkole z bylejakim obowiazkowym angielskim, bierze mnie cholera jak o tym mysle.

EDIT: dotknie sie ich i podniesie sie wrzask na cala planete
  • Słyszałam dzisiejszą wypowiedź Lewandowskiego. Są chorzy z nienawiści.
    Albo... walczą o życie.

*
    "Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
    Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia

• AnnaE napisal(a):
    Słyszałam dzisiejszą wypowiedź Lewandowskiego. Są chorzy z nienawiści.
    Albo... walczą o życie.
    I to i to....

• Rzady Platformy to przede wszystkim desakralizacja i profanacja wszystkiego co skladalo sie na polska tozsamosc. Wiazalo sie w to z wprowadzeniem chaosu i oslabieniem obowiazujacego porzadku. Dochodzilo do absurdow, ze sikanie na znicze upamietniajace ofiary tragedii bylo ok ale policja chronila teczowego potworka pod ktorym ludzie skladali kwiaty... To samo stalo sie z czekoladowym orlem, rozowym kolorem zamiast czerwonego, flaga w kupie itp.

Widziane z dala wydaje sie to wszystko bezwzglednie zaplanowana i realizowana z szatanska precyzja akcja.
  • Polska to nienormalność ....czy jak to tam było.
  • A tu jedna z naszych fanek. Poziom zrozumienia przyczyn porażki: master level.

Wersja dźwiękowa jest jeszcze bardziej niesamowita niż transkrypcja.

http://www.radiokrakow.pl/rozmowy/urszula-augustyn-pani-premier-szydlo-co-innego-mowi-a-co-innego-robi/
  • O! Ta pani jest od dzisiaj moją fanką! Ja chcę wiĘncej11111
  • A co w niej takiego szczególnego?
  • Naprawdę uważasz, że przy tak napiętej konkurencji łatwo jest jeszcze zaimponować swoim kabotynizmem? Pomaska depce po piętach.
  • rdrrdr
    edytowano January 2016
    Pozostaje pytanie, jesli jest to prawda, to po co to robiono?

EDIT: czy to jest ta modernizacja? i jak sie modernizacja do tego ze sie wyludniamy? I jaki to mialo sens w kraju, ktory przetrwal 123 lata tylko dzieki mocnemu poczuciu tozsamosci? I czy na pewno wszystkie zagrozenia zniknely? Bo pozbawieni tozsamosci i najechani po prostu znikniemy.
  • Sorry, że tak peem po obcemu, a co to jest Platforma? Cuś takiego w Polsce było, podobno jakieś reszki się kolebią...
  • PDT wciaz uwaza, ze wroci na bialym koniu. Byl wywiad przed swietami.
  • rdr napisal(a):
    PDT wciaz uwaza, ze wroci na bialym koniu. Byl wywiad przed swietami.
    Czytałam wywiad z PEK. Też twierdzi, że wróci. O koniu mowy nie było, więc niby na PDT?

*
    "Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
    Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia

• Na bialym rubikoniu!
  • Na Qniu Polskim Narodowym
  • rdrrdr
    edytowano January 2016
    Platformie udalo sie doprowadzic do tego ze prawicowiec, konserwatysta czy chrzescijanin czul sie jak Zyd w III Rzeszy.

Mam tez nieodparte wrazenie, ze oni dopuscili sie gwaltu na Polsce. Robienie przyjemnosci komus na sile, w nie tych okolicznosciach w jakich by sie chcialo, nie w taki sposob jakby sie chcialo to wlasnie gwalt. Nie mozna nikogo uszczesliwic na sile. Od kilku lat wmawialo sie jak jest dobrze, jak super podczas gdy ja czuje i widze, ze jest wrecz przeciwnie, ze wszystko leci na leb i na szyje. I nie mozna nawet sie odezwac, zadac pytania bo jest sie "oszolomem", "moherowym beretem", "smierdzacym gownem pisuarem". "pioska ciemnota"

itp. itd.

EDIT: oto komentarze jakie znalazlem na stronie najbardziej oswieconej, postepowej i tolerancyjnej gazety w Polsce

http://pastebin.com/LXZiTRaK

oczywiscie napisac cos takiego o imigrantach byloby przestepstwem, nacjonalizmem itd.
  • Ej no, narracja o tym, że Bugodrze znajduje się w ruinach i zgliszczach już nie obowiązuje. Na obecnym etapie rozwijamy się już, a nie zwijamy jak jeszcze 3 miesiące temu...
  • Właśnie przeczytałem, że w wewnętrznych wyborach na przewodniczącego PO (wygrał p. Grzegorz)
    wzięło udział ok. 8.500 członków (nie 85.tysięcy ani miljon). Tyle ile jest krzesełek w katowickim Spodku!
    :)
  • To w dalszym ciagu wielka rzesza wujów jak na taką familię.
  • 91% za Grzegorzem, przy frekwencji 52% - to chyba ledwo daje bezwględną większość, licząc wszystkich uprawnionych. Plany to ożywienie partii (kopiowanie pomysłów PiS). W sumie na dziś Lis z Petru to liderzy opozycji.
  • To mniej niz polowa. Czy to mu daje jakikolwiek mandat do decydowania o losie calej PO?
  • A co, mamy obawy że wyprowadzi ich na prostą? OK byłoby lepiey gdyby stery PO ujął jakiś anty-Petru fanatyk. Ale takiego ni ma. Więc, ten tego......
  • Daje. Bo dlaczego nie (taka uroda wyborów przez głosowanie). Ale wiele mówi o kondycji partii. Było trzech kandydatów, żaden nie był przekonujący i w końcu GS pozostał sam na placu boju i bardziej doczekał się fotela przewodniczącego niż wygrał wybory na tegoż przewodniczącego.
  • Ot, selekcja negatywna. I tyle.
    GS syndykiem masy upadłościowej. Petru nabywa aktywa bankrOOta.
  • na czym on chce jechać i budować przywództwo w PO?
    na tym co było "dobre przez ostanie 8 lat"?

no to wróżę sukces.....
  • tak krawiec kraje jak mu materii staje.... A ma coś innego w zanadrzu? Nie. Zresztą to budulec jak się patrzy. Wzajemne POwiązania towarzyskie zapewniające miejsce przy korycie. Nic tak ludzi nie wiąże jak wspOOlne zagrożenie. A PiS i Polska jest dla nich zagrożeniem.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.