Skip to content

Czyżby Nowoczerska 2 (Platforma 3)? :)

edytowano January 2016 w Forum ogólne
Powstaje nowa partia (z zasobów Nowoczerskiej): interia. Jak utrzymają tempo, to za 4 lata nie będzie czego zbierać.
«1

Komentarz

• Not found
  • Faktycznie. Zepsułem linka, gdy pisałem. Poprawione :)
  • coraz mniej do większości konstytucyjnej?
  • A pies im mordę lizał.
  • Pierwsza i ostatnia prawdziwa partia w Polsce, czyli ROAD i wszystko co się z niej przepoczwarzało, umarła wraz z uschnięciem demokraci,pl. Dobrze kojarzę ? PO to był śmierdzący alians strategiczny z ryżym rozłamowcem, jakieś Palikoty, Rubikonie nigdy nie będą Żydami (luz Eden).

Tego już nie da się poskładać. Jaka szkoda !

JORGE>
  • Notabene ROAD powstała w odpowiedzi na załozenie partii przez Kaczyńskich. Od 25 lat polska polityka kręci się wokół tych dwóch osób.
  • no a połączenie PO z Nowoczesną to będzie PONowoczesna i kropka ;)
  • Inaczej postmodernizm
  • To jest dobry trop by jechać po .Noworuskiej: najgorsze standardy korporacyjne w praktyce. Jak to w ogóle ma się do obrony demokracji?
    Najciekawsze w tym wszystkim, że młodszy kolega z pracy, który głosował na nich, teraz jest ich największym wrogiem (może obok mnie ;-) ). Bo w zasadzie to głosował na program a nie na Petru.
  • A jakiż oni program mają?
  • Szturmowiec.Rzplitej napisal(a):
    A jakiż oni program mają?
    Medialny!
  • edytowano February 2016
    .Nowoczesna to
    Unia Demokratyczna '16 (albo 4.0)
    w karykaturze

Bo jak pmaiętam, Unia Wolności powstała z połączenia UD oraz KLD (Tusk), potem KLD wyszło i zrobiło się w PO.
    A wielu nowoczesnych to (wyrośnięta) młodzieżówka UW. A organem gazetowym UD była GWyborcza.

Ale to juz nie wróci. Nie ten fermet intelektualny. Bo mimo wszystkiego złego, za Kuroniem, Michnikiem, Mazowiecki itp stała jakaś ideafix, jakiś światopgląd, jakaś wizja dziejów i Polski.

Podtrzymuję, że KOD nie istnieje.
    Tacy polityczni "kibole". Jednosezonowi, jak Pali-ktoś-tam.
  • Szturmowiec.Rzplitej napisal(a):
    A jakiż oni program mają?
    Abojawiem?
    Taki krul dla chłopaków, co nie noszą już kucyków ;-) A przynajmniej tak twierdzą ci chłopcy
  • romeck napisal(a):
    Bo mimo wszystkiego złego, za Kuroniem, Michnikiem, Mazowiecki itp stała jakaś ideafix, jakiś światopgląd, jakaś wizja dziejów i Polski.
    Konkretnie stalinowska wizja i takiż światopogląd :(

• ms.wygnaniec napisal(a):
    romeck napisal(a):
    Bo mimo wszystkiego złego, za Kuroniem, Michnikiem, Mazowiecki itp stała jakaś ideafix, jakiś światopgląd, jakaś wizja dziejów i Polski.

A konkretnie jaka jest wizja KODowców?
  • romeck napisal(a):A konkretnie jaka jest wizja KODowców?
    poststalinowski nihilizm (ogląd z przekaziorów bo ich nie znam)

• romeck napisal(a):
    ms.wygnaniec napisal(a):
    romeck napisal(a):

Za**bać Kaczora
    romeck napisal(a):
    ms.wygnaniec napisal(a):
    romeck napisal(a):

JK dziś o tym mówił odbierając nagrodę WPROSTu.

@Mania
    Dziękuję, JK od ok. 9. minuty.
    czyli w skrócie: "poststalinowski nihilizm" @ms.wygnańca

Przy okazji cytat o MM.
  • Petru oficjalnie zaorany. Trup, padlina i na śmietnik. Ciekawe123 czy on sam o tym wie.

http://eserwis.info/wiadomosci-krajowe/kraj-polityka/moga-pana-odbierac-jak-niepowaznego-czlowieka.html

• fatuswombatus napisal(a):
    Petru oficjalnie zaorany. Trup, padlina i na śmietnik. Ciekawe123 czy on sam o tym wie.

http://eserwis.info/wiadomosci-krajowe/kraj-polityka/moga-pana-odbierac-jak-niepowaznego-czlowieka.html

Gdyby skompromitowanie się w wywiadzie, miało skutkować "politycznym niebytem" to PO nie rządziłaby przez 8 lat. No chyba, że koledze chodzi o to, że Pulowerescu został rozwałkowany w stacji stanowiącej intelektualny karmnik dla lemingów. Ale to może być kwestia powolnego przekładania wajchy przez nowych właścicieli.
    Co do samego Petru, to naprawdę dużo zainwestowano w tę szalupę. Na Rebelji jest ciekawy (mimo durnego tytułu) wątek. Szczególnie interesujący jest punkt 1, który mi - jako człeńowi "małotelewizyjnemu" - umknął:
    jfs z Rebelji napisal(a):
    1. W maju 2015, Ryszard Petru został wybrany przez Ministerstwo Gospodarki na „twarz” kampanii reklamowej. Produkcja i emisja spotów promujących faktycznie pana Petru, kosztowała polskiego podatnika 2 miliony 200 tysięcy złotych. Największe telewizje i portale internetowe wypełniła twarz Ryszarda Petru.
    Pamiętam za to z radia machalną reklamę wymienionych w pkt 2 książeczek...
  • No przeca napisałem że trup, padlina i na śmietnik. Co sam z siebie wziął i się wyrzucił na śmietnik? I to w tvn? Nieeee no .....
    No przeca napisałem że trup, padlina i na śmietnik. Co sam z siebie wziął i się wyrzucił na śmietnik? I to w tvn? Nieeee no .....
    Wyrzucenie na śmietnik to było, gdyby go tak zaczęli regularnie wałkować. Jednorazowe przeczołganie jeszcze nie likwiduje. Może za to służyć przypomnieniu czołganemu skąd mu nogi wyrastają i ile znaczy bez medialnego supportu. Może też być efektem zmiany w tvn. Trochę za dużo zainwestowano w tę szalupę, żeby ją teraz topić.
    Ciekawe1, że z Łajki wyleciał tekst o Pro Cywilach. W Bing jeszcze jest.
    pawel.adamski napisal(a):
    fatuswombatus napisal(a):
    No przeca napisałem że trup, padlina i na śmietnik. Co sam z siebie wziął i się wyrzucił na śmietnik? I to w tvn? Nieeee no .....
    Wyrzucenie na śmietnik to było, gdyby go tak zaczęli regularnie wałkować. Jednorazowe przeczołganie jeszcze nie likwiduje. Może za to służyć przypomnieniu czołganemu skąd mu nogi wyrastają i ile znaczy bez medialnego supportu. Może też być efektem zmiany w tvn. Trochę za dużo zainwestowano w tę szalupę, żeby ją teraz topić.
    Moim zdaniem nie.

Alimenciarz zniknął. Rozpłynąl się jak smród po onucach. KODziki sa teraz sieroratmi. Petru nie potrzebował przeczołgania. Był zbyt tępy aby snuć własne plany. Ale na tyle sprawny aby wykonywac polecenia mocodawców. Jedyne co Petru potrzebował to było medrialne wsparcie. I ot, tak sobie na oczach lemingów Petru został zaorany.

Że zainwestowano grubą kasię? Gruba to może w naszym pojęciu. Bo my som cienkie Bolki w kwestaich kasi. Ale gdy się pomyśli o rzeczywistych wydatkach mocodawców Rysia i możliwych zyskach, to kasia wpompowana w Rysia okazuje się mikrusia.

Pytanie jest: Czy mocodawcy trenują nowego akrobatę do skoków przez płot i na trybOOna? A może postanowli że cza siedziec jakiś czas cicho i sprOObowac ułożyć się z kim trza w nowej ekipie. Ot tak wmyśl eskimoskiej maxymy: If you can't beat 'em join 'em.

A może MM okaże się lepszym rubikoniem trojeńskim niz gamoniowaty Rychu starający się rozwalić mOOr swoją niewątpliwie twardą głową?
    Że zainwestowano grubą kasię? Gruba to może w naszym pojęciu. Bo my som cienkie Bolki w kwestaich kasi. Ale gdy się pomyśli o rzeczywistych wydatkach mocodawców Rysia i możliwych zyskach, to kasia wpompowana w Rysia okazuje się mikrusia.
    Pisząc o "zainwestowaniu" nie miałem na myśli jedynie pieniędzy. Bo zdaje sobie sprawę, że to dla naprawdę ważnych graczy nie są wielkie sumy. Chodziło mi bardziej o czas i wizerunek - dopiero informacja o spotach telewizyjnych wyjaśniła mi jakim cudem Nowoczesna weszła do parlamentu - Pulowerescu już od maja był reklamowany jako specjalista od ekonomii, taki, wyśniony przez sporą cześć leminżerii (i nie tylko) mityczny stwór , którego można by nazwać "apolitycznym politykiem". I nagle tyle pracy na śmietnik?
    No chyba, że chodzi o szybkie zrobienie miejsca dla "nowej nadziei"...
  • że niby Gzegoz "No Mercy" ostatnią i nową nadzieją Czerwonoskórych w TenKraju...? No way
  • Eden napisal(a):
    że niby Gzegoz "No Mercy" ostatnią i nową nadzieją Czerwonoskórych w TenKraju...? No way
    Mam obstawione dwa czarne rumaki:

Grześ i MM. Oba podejrzewam jedzą z tego samego żłoba.
  • No i mamy prZe-Łom: PO na czele z Grzesiem S. podjĘła się reprezentowania interesuf POlski w EU.

I jak rzyć?
  • Obolała.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.