janosik napisal(a): Tylko czy Londyn nam pomoże czy skończy się jak w 39?
Londyn w 1939 roku dotrzymał zobowiązań!
Zaiste, a pozostałe koleżeństwo uprasza się nie drażnić losa. Podpowiem: - kiedy Wielka Brytania poniosła straty w ludziach? - kiedy Wielka Brytania zniszczyła Niemcom sprzęt wojskowy znacznej wartości
Dotrzymala czy nie mozna pominac, istotne ze dala sie wrolowac Polakom w wojne. Mogla spokojnie siedziec i pierdziec w poduszki a tymczasem gdyby im Niemcy nie pozwolili to z Dunkierki zywy nikt by nie wyszedl.
Nie no oczywiście te Ubooty to na potrzeby filmów były, a bitwa u ujścia pewnej rzeki była takimi bajkami, a do Scapa Flow to jedynie Wilk wpłynął. Kto Was uczył historii?!? (że wymienię tylko 1939 rok)
No proszę, Coryllus to pisał miesiąc temu. Że tak mocno (i bez podstaw politycznych ani gospodarczych, czyli bez bazy) Międzymorze ma być wyłączną kolonią Brytoli, odcięciem Niemców.
W sensie, jakoby nie ogarniam...Sumliński pożyczał od MacLeana z Chandlerem (I chyba Mario Puzo), a Wajda z Włochami (Włosi nakręcili dla Niemców propagandowy film, w którym polscy ułani atakują niemieckie czołgi) pożyczali od Cata.
Ałtor stawia śmiałą tezę, że nic się w Angoli nie zmieni, ale to nie jest prawda. Już bowiem dał pan premier twarde, ciemnozielone światło do zwalczania pakistańskich gangów gwałcicieli. Z naszej perspektywy niby żadna różnica, ale jednak popieram, popieram...
Mania napisal(a): Przystojniak z tego Sunaka, pies też spoko
Ja wiem że to pewnie niezamierzone ale.... tylko kobieta potrafi kobiecie tak dowalić
Pani (a ściślej jej ojciec) miała takie walory, że innych nie musi.
Co do Sunaka, to trochę o gościu czytałem, słuchałem z nim rozmowy (polecam serię "Political thinking" Robinsona z BBC, serio ze spokojnej rozmowy można się więcej dowiedzieć o człowieku niż z bombardowania pytaniami i łapania za słówka), mam ogólnie pozytywne zdanie, na "zwykłe" czasy byłby pewnie bardzo dobrym premirem ale ... co podkreślam raz jeszcze, dla człowieka spoza Europy, Europa nie będzie stanowiła priorytetu, takiego jak dla kogoś od nas. No i nie ma tej charyzmy, która pozwoliłaby mieć jakieś szanse w wyborach.
Mania napisal(a): Przystojniak z tego Sunaka, pies też spoko
Ja wiem że to pewnie niezamierzone ale.... tylko kobieta potrafi kobiecie tak dowalić
No, niestety, pani Sunakowa na większości fot wygląda tak se, więc wybrałam wyjątkową - taką, na której wygląda w miarę sympatycznie, ale to za mało, żebym odniosła jakieś miłe wrażenie. A w przeciwieństwie do niej, Sunak ma wdzięk. Co dopsa, to ja tam widzę nos brązowy, a nie wątrobiany... :o3
@Rozum; też się zastanawiam czy hinduista może rozumieć Europę, ale pocieszam się, że - urodzony i wykształcony w GB - musi znać historię Europy. Zobaczymy w niedługim czasie.
Komentarz
- kiedy Wielka Brytania zniszczyła Niemcom sprzęt wojskowy znacznej wartości
- kiedy Wielka Brytania zniszczyła Niemcom sprzęt wojskowy znacznej wartości
Ten niemiecki, nazistowski plakat propagandowy wbił się mocno w pamięć
Prawie tak samo, jak szarża ułanów na czołgi niemieckie.
Jesteśmy w d...
http://biznesalert.pl/soloch-na-szczycie-nato-moze-zabraknac-deklaracji-o-bazach-w-polsce-ale-bezpieczenstwo-sie-zwiekszy/
Rozprawka o tym panu:
https://www.tygodnikprzeglad.pl/syn-imperium/
Ałtor stawia śmiałą tezę, że nic się w Angoli nie zmieni, ale to nie jest prawda. Już bowiem dał pan premier twarde, ciemnozielone światło do zwalczania pakistańskich gangów gwałcicieli. Z naszej perspektywy niby żadna różnica, ale jednak popieram, popieram...
Wygląda jak coś, co się używa przez 3 tygodnie a potem zapomina
Wg. mnie nic nie spoko, nawet pies - nie przepadam za wątrobianymi nosami :S
Co do Sunaka, to trochę o gościu czytałem, słuchałem z nim rozmowy (polecam serię "Political thinking" Robinsona z BBC, serio ze spokojnej rozmowy można się więcej dowiedzieć o człowieku niż z bombardowania pytaniami i łapania za słówka), mam ogólnie pozytywne zdanie, na "zwykłe" czasy byłby pewnie bardzo dobrym premirem ale ... co podkreślam raz jeszcze, dla człowieka spoza Europy, Europa nie będzie stanowiła priorytetu, takiego jak dla kogoś od nas. No i nie ma tej charyzmy, która pozwoliłaby mieć jakieś szanse w wyborach.
a Sunak też ze zdolnych i z dobrej rodziny
@Rozum; też się zastanawiam czy hinduista może rozumieć Europę, ale pocieszam się, że - urodzony i wykształcony w GB - musi znać historię Europy. Zobaczymy w niedługim czasie.