Skip to content

Rubikoń i jego Girlsband płci obojga

edytowano March 2015 w Forum ogólne
tego się nie da wysłowić, Samoobrona to przy nich mistrzowie intelektu i arbitrzy elegancji.

Komentarz

• Mam na fejsbuku debila, który startował z list Rubikonia. Oni już wyprodukowali setki memów antypisoskich i chyba członkowie mają prikaz je wstawiać gdzie się da, może jakiś program punktowy mają. Kto więcej wstawi ten będzie wyżej na listach. Memy mają grafikę profesjonalnie zrobioną i stałe przekazy. Obłuda, kolesiostwo i kłamstwo - to jest PiS. A już słowo obłuda jest zawsze. Goebbelsowa zasada. Jest to nieprawdopodobnie irytujące, na początku sporo ludzi dawało opór cymbałowi, ale chyba machnęli ręką, bo już prawie nikt nie reaguje. Na dłuższą metę ta strategia może się sprawdzić. Nie chodzi o wodza, nie chodzi o żołnierzy, sztab mają profesjonalny.

JORGE>
  • Obłuda? Za moich czasów była podłość.
  • Szturmowiec.Rzplitej napisal(a):
    Obłuda? Za moich czasów była podłość.
    Napierdalają tym dosłownie. I chyba chodzi o to, żeby ludzie nawet nie zdążyli pomyśleć, że PiS może jednak jest inny od reszty ? Najpierw muszą zrównać PiS=PO. A później będą pokazywać że jest gorszy, myślę że uderzą w totalną amatorę, brak profesjonalizmu, absurdy. Najważniejsze jest jednak na tym etapie, żeby wyborcy nie poczuli, że mamy jednak trochę innych ludzi u władzy. Uda się ? Może tak, może nie, sprawa otwarta.

JORGE>
  • Prędzej się uda temu całemu Razemowi. Przydupas Balcerka nie ma w Polsce szans na dłuższą metę. Hasło "Balcerowicz musi odejść" wbite ludziom w podświadomość przez Leppera wciąż żyje, a Lepper żyje w w świadomości wyborców jako ofiara bandy Tuska, tak że tak.
  • @JORGE
    Ja w trosce o zdrowie psychiczne "odobserwowałem" kilka osób. Co do memów, to próbują z różnych stron. Nawet, niestety, mieli pewne sukcesy z żartami z PAD, który podpisuje co podleci...
  • pawel.adamski napisal(a):Ja w trosce o zdrowie psychiczne "odobserwowałem" kilka osób. Co do memów, to próbują z różnych stron. Nawet, niestety, mieli pewne sukcesy z żartami z PAD, który podpisuje co podleci...
    Żart z kotem jest fajny ;)
    Problem z memami jest taki, że jest ich dużo, natomiast jest neutralizowane ich jakością. Sztab girlsbandu to duże domy mediowe, co oznacza że do leminga trafi ale dalej tu już jednak problem. A oni muszą poszerzać elektorat, bo PiS właśnie dokonuje rekonkwisty terenów wiejskich w aspekcie dożynek w Agencjach.
    A tu PO przypomina wrzeszczącą staruszkę, a Girlsband to dostawca LOLkontentu do beki.
    No i jeszcze jedno, trzeba przeszkolić PiSowców z obrony przed strumieniami świadomości połączonymi z recytacjami w wykonaniu Girlsbandu. Kilka prostych technik jest na to.

• JORGE napisal(a):
    Szturmowiec.Rzplitej napisal(a):
    Obłuda? Za moich czasów była podłość.
    Napierdalają tym dosłownie. I chyba chodzi o to, żeby ludzie nawet nie zdążyli pomyśleć, że PiS może jednak jest inny od reszty ? Najpierw muszą zrównać PiS=PO. A później będą pokazywać że jest gorszy, myślę że uderzą w totalną amatorę, brak profesjonalizmu, absurdy. Najważniejsze jest jednak na tym etapie, żeby wyborcy nie poczuli, że mamy jednak trochę innych ludzi u władzy. Uda się ? Może tak, może nie, sprawa otwarta.

JORGE>
    Jorge. Jesteś chyba ostatnią osobą na Facebooku która nie klika "przestań obserwować"
  • Horche jest na fejsiku, poważnie? E no Horche zaproś mnie do znajomych!
  • Eden napisal(a):
    E no Horche zaproś mnie do znajomych!
    Forumowy cytat miesiąca!!! :)_

• ms.wygnaniec napisal(a):
    pawel.adamski napisal(a):Ja w trosce o zdrowie psychiczne "odobserwowałem" kilka osób. Co do memów, to próbują z różnych stron. Nawet, niestety, mieli pewne sukcesy z żartami z PAD, który podpisuje co podleci...
    Żart z kotem jest fajny ;)
    Problem z memami jest taki, że jest ich dużo, natomiast jest neutralizowane ich jakością. Sztab girlsbandu to duże domy mediowe, co oznacza że do leminga trafi ale dalej tu już jednak problem.
    W sieci ciągle pojawia się od groma memów, żartów itp. z których ułamek promila "chwyta" stając się przebojami. I wydaje mi się, że dlatego próbują uderzać szerokim frontem - produkują pierdyliony licząc, że jakiś temat zaskoczy i zacznie żyć własnym życiem - tak jak pijaństwo Kwasa. Ostatnio pewne sukcesy odnoszą memy "inwigilacyjne", zresztą nawet zabawneimage:image
  • Tworzenie wirtualnej rzeczywistości. Ale memy o wszechmocy zioberek mogą wypalić nie w tę stronę - skoro są tacy mocni, to nie warto z nimi zadzierać.
  • Jeśli to robota na akord, obnażanie źródeł finansowania byłoby wielce OK. Polacy kochają cyferki i kto komu za co zapłacił.
  • peterman napisal(a):
    Jeśli to robota na akord, obnażanie źródeł finansowania byłoby wielce OK. Polacy kochają cyferki i kto komu za co zapłacił.
    Nic nie znajdziecie. Skur*ysyństwo jest w tym społeczeństwie tak powszechne, że robią to z przyjemnością i za darmo. Ba, nawet z chęcia dopłacą za możliwość bycia s/synem.

• fatuswombatus napisal(a):
    peterman napisal(a):
    Jeśli to robota na akord, obnażanie źródeł finansowania byłoby wielce OK. Polacy kochają cyferki i kto komu za co zapłacił.
    Nic nie znajdziecie. Skur*ysyństwo jest w tym społeczeństwie tak powszechne, że robią to z przyjemnością i za darmo. Ba, nawet z chęcia dopłacą za możliwość bycia s/synem.

Kolega się tak nie napina. Wszak Polacy nie francuski wszak swój język mają, jak mawiał Nicolas Rey.

• edytowano February 2016
    Rze mła? rze siĘ Napinam? Never! Paczę, widzę i opisOOję jak potrafię.
  • Ale te Menu są spoko. Zabawne
  • Mięsie też podobywają. Zizu zupełnie pozbawiony na nich swojej imputowanej bucowatości.
  • los napisal(a):

Nie umiem wklejać tutaj obrazków, ale niektóre memy Rumuna to jest strzał w stopę.
    Eden napisal(a):
    Horche jest na fejsiku, poważnie? E no Horche zaproś mnie do znajomych!
    Nie łączmy rzeczywistości. Forum to forum, kojarzy mi się dobrze, z ludźmi których lubię. Fejsbuk to z mojego punktu widzenia -portal dla debili i reszty, która wie że lepiej tam być niż nie być (chociaż to kontrowersyjna teza). Ma swoje plusy, ale ja zaglądając tam się męczę. Nie stosuję "przestań obserwować" tak jak nigdy plonka nie używałem, chcę widzieć jaki świat i ludzie są. Nawet jeżeli mi żyłka pęka.

JORGE>

• Ale świat taki nie jest
  • Słuchając wypowiedzi Girlsbandu można błyskawicznie wykryć schematy agencji propagandowych, czy nikt przedstawicieli PiS nie szkoli? (wiem, wiem odpowiedziałem sobie w innym wątku)
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.