No to ja nie rozumiem, za co Bubel atakuje Jadzię, skoro na tych Żydów donosiła to powinien pochwalić ;-) Swoją drogą do tego źródła informacji mam ograniczone zaufanie.
To zresztą pokazuje, jak miłym i liberalnym systemem była komuna. Grupa ludzi przez lata spiskowała przeciw komunie, ubecja znała detale ale ciągle ci ludzie nie tracili pracy i źródeł dochodów.
Teraz dr Ratajczak napisał niekoszerny tekst jako cytat, od którego się zdystansował. Został zadręczony na śmierć - stracił pracę, rodzinę, możliwość zarabiania. Czy los naszego kolegi K...
Właśnie w kontekście K i Libionki, który podpisał się pod listem w obronie orderu GroSSa, szczególnie mnie interesuje, co Pan prezydent z tymże orderem groSSowym uczyni...
los napisal(a): To zresztą pokazuje, jak miłym i liberalnym systemem była komuna. Grupa ludzi przez lata spiskowała przeciw komunie, ubecja znała detale ale ciągle ci ludzie nie tracili pracy i źródeł dochodów.
Teraz dr Ratajczak napisał niekoszerny tekst jako cytat, od którego się zdystansował. Został zadręczony na śmierć - stracił pracę, rodzinę, możliwość zarabiania. Czy los naszego kolegi K...
Bo PRL po 1956 r. był najmilszym i najliberalniejszym barakiem w obozie. Czasami tylko jakiś nadgorliwiec albo nerwus przesadził i za mocny wpierdol urządził jakiemuś nieszczęśnikowi... (patrz: śp.Stanisław Pyjas, śp. Grzegorz Przemyk etc.)
Komentarz
Swoją drogą do tego źródła informacji mam ograniczone zaufanie.