Skip to content

Nowa Narracja Nowoczesnej<br />podzwonne Szafy Kiszczaka

edytowano February 2016 w Forum ogólne
Nie zdążyłem zrobić pryntskrinu, ale pewnie co godzinę będą powtarzać>
chciałem pierwotnie włożyć njus do Psychiatryka, ale myślę, że opozycja może mieć odpowiedź (broń) na działania rządu.

Petru ogłosił:

Od dwóch takich, co ukradli normalność.

Hasło okraszone plakatem - niby filmowym - nawiązującym do historii Jacka i Placka.
Ale tych tytułowych "dwóch" to....
Kiszczak-i-Kaczyński!!!!!

Oni, działając w zmowie.... itd itp. Nie ma sensu pisać, ale narracja jest taka:

Jak Kiszczak to PRL to i Kaczyński (i jego PiS, jego rząd) jest mentalnie PREelem.

o, jest we wSieci:image

Obaj chcą zniszczyć nas "zwyczajny, pospolity byt",
a tu same walki teczkami (Petru: teczka którą pokazała Szydło w kampanii, to była teczka Kiszczaka! - a nie z ustawami), inwiligowanie internetu, podsłuchiwanie telefonów,
Kiszczak i Kaczyński to rodzone dzieci PRL-u.

Komentarz

• Czasem lepiej milczeć i sprawiać wrażenie mało rozgarniętego...
  • To chyba musi działać na zasadzie próby przepalenia synaps odbiorców, bo prawdę powiedziawszy niewiele z tego zrozumiałem.
  • O synapsy nadawcy też bym się martwił.
  • Być może po prostu języki plemion weszły na kolejny poziom różnicowania.
  • los napisal(a):
    O synapsy nadawcy też bym się martwił.
    A o zbiorniki wodne na pustynie też? ;)

• I Aaadaś nie wznieca obóżanka, że się pluje na grób Człenia Honoru?
  • @Brzost; o tym samym pomyślałam.
  • Brzost napisal(a):
    I Aaadaś nie wznieca obóżanka, że się pluje na grób Człenia Honoru?
    Bycie bohaterem wielu filmów powoduje pewne tłumienie ekspresji.
  • A Kuczyn niespodziewanie w rozkroku:

"Marian Waldemar Kuczyński
    14 godzin temu
    Przeczytałem pierwszą (116 stron) z trzech części teczki pracy agenta "Bolka" i niestety jest ona okropna. Zawiera groźne dla kilkunastu osób donosy. Lech musi odważyć się by stanąć oko w oko z prawdą, bo jego kluczenie dewastuje jego samego i jest najlepszym z możliwych prezentów dla tych, co z "Bolka" chcą zrobić narzędzie kompromitacji ostatnich 25 lat. Nic i nikt nie podważy wielkiej roli Lecha Wałęsy w latach 1980-1989, tego, że stojąc wtedy faktycznie na czele narodu zabiegającego o wolność przeprowadził go do wolności w sposób najlepszy z możliwych. Tym bardziej trzeba by zamknął ten krótki okres upadku, z którego podniósł się sam, zanim historia obdarzyła go wielka rolą. Lechu stań w prawdzie! Uznaj ją bez ogródek, przeproś kolegów, których skrzywdziłeś. Bądź znów wielki. O to Cię prosi Twój doradca ze strajku 1980 roku."

(za złonetem)
  • Kuczyn napisal(a):
    Nic i nikt nie podważy wielkiej roli Lecha Wałęsy w latach 1980-1989
    No waśnie, cóż takiego wielkiego w latach 1980-1989 się stało? Bo dla mnie to czas totalnej dekompozycji wszystkiego z Solidarnością na czele.

• Możliwe że to nadawanie nowej narracji umożliwiającej wycofywanie się z szańców, które już nie są do obrony.
  • Ciekawe, że Pan Waldemar nie uważa osiągnięć "Lecha" w latach 1990-2016.
  • W 1990 był współpracownikiem Mazowera, który stanął po drugiej stronie ówczesnej barykady.
  • los napisal(a):
    Kuczyn napisal(a):
    Nic i nikt nie podważy wielkiej roli Lecha Wałęsy w latach 1980-1989
    No waśnie, cóż takiego wielkiego w latach 1980-1989 się stało? Bo dla mnie to czas totalnej dekompozycji wszystkiego z Solidarnością na czele.

Zachowania z roku 1982 będę bronił, oferta byłą ponoć bardziej łaskawa niż w 1988.

• supozycje
  • A któż w 1982 wygaszał strajk jeneralny? Pomuszcie, pszyjaciele, bo byłem w tedy małym chłopcem i poza tym, że JARUZELSKI HUJ niewiele pamiętam!!!!!!1
  • los napisal(a):
    supozycje
    sporo osób twierdzi, że Hala Oliwia czekała.

• Szturmowiec.Rzplitej napisal(a):
    A któż w 1982 wygaszał strajk jeneralny? Pomuszcie, pszyjaciele, bo byłem w tedy małym chłopcem i poza tym, że JARUZELSKI HUJ niewiele pamiętam!!!!!!1
    w 1981 chyba
  • 1. Haniebna historia TW "Bolka" to lata 1970-1976 r.
    2. Od 1978 r. wyrejestrowany już z ewidencji esbeckiej były TW "Bolek" rozpoczyna współpracę z WZZ, czyli tworzącą się na Wybrzeżu opozycją demokratyczną i odrzuca złożoną mu "propozycję" przez panów oficyjerow ciągle na służbie, czyli nie wznawia agenturalnej działalności. W tym momencie SB zakłada na niego SOR "Bolek", czyli będzie on inwigilowany i rozpracowywany.
    3. W sierpniu 1980 r. podczas strajków L.W. staje na czele gdańskiego MKS. Wiemy, że już 3 dnia strajku zgodził się na przerwanie strajku po obietnicach socjalno-płacowych, które dyrekcja Stoczni Gdańskiej wówczas zaproponowała. Wiemy również, że dzięki śp. Annie Walentynowicz i Alinie Pieńkowskiej strajk nie został wówczas przerwany i będzie dalej kontynuowany już z postulatami polityczno-związkowymi i o charakterze solidarnościowym.
    4. Od września 1980 r. L.W. staje na czele MKZ i tworzących się struktur ogólnokrajowych NSZZ "S" (KKP, a później KK). Blokuje strajk generalny i realną możliwość wywrócenia władzy PZPR podczas wydarzeń marcowych 1981 r. Zostaje wybranym przewodniczącym NSZZ podczas I KZD jesienią 1981 r. 13 grudnia tamtego roku zostaje internowany.
    5. Pozostaje cały czas legendarnym szefem "S" podczas stanu wojennej i stanu powojennego w smutno-szarej dekadzie lat 80-tych. Od 1986 r. prowadząc działalność półlegalną w ramach TR "S" i RKW. W sierpniu 1988 r. L.W. wygasza strajki będąc dogadanym już z tajszem-jenerałem Kiszczakiem co do koncepcji okrągłostołowej. Jesienią 1988 r. i w pierwszych miesiącach 1989 r. bierze udział w rozmowach w Magdalence i przy Okrągłym Stole jako przewodniczący tzw. strony społecznej, obywatelskiej. Nie ma żadnych dowodów, żeby L.W. był w okresie 1980-1989 r. ponownie zarejestrowaną, czynną agenturą SB, czy jakiejkolwiek innej tajnej służby. Wręcz odwrotnie, od 1981 r. na L.W. prowadzona była SOR o kryptonimie "Zadra", czyli był figurantem którego rozpracowywano i na którego zbierano informacje.

To jest krótkie resume działalności L. W. w dwóch dekadach. I wszystko co ponad to i co nie ma żadnego póki co potwierdzenia w materiałach źródłowych od Złego może pochodzić. Zważcie więc na to, zanim cokolwiek jeszcze na temat L.W. tutaj napiszecie lub zasugerujecie. Jak i na to, że za wszystko co tutaj napiszemy odpowiemy przez Bogiem.
    Dixit!
  • Nie po słowach a po czynach kto jest kto poznacie.
  • raz agent - zawsze agent, żelazna zasada
    poza tym 100% zgody z Fatusem - 25 lat czynów, nie słów, agenta Bolesława przemawia przeciwko niemu
    (na marginesie - dopiero kilka dni temu skojarzyłam, że Bolek to taki rodzaj otczestwa, pseudonim syna na cześć ojca, hm)
  • Z rumuńskiego mnimca wylazło dziecko resortu....
  • Eden napisal(a):
    ... I wszystko co ponad to i co nie ma żadnego póki co potwierdzenia w materiałach źródłowych od Złego może pochodzić. Zważcie więc na to, zanim cokolwiek jeszcze na temat L.W. tutaj napiszecie lub zasugerujecie. Jak i na to, że za wszystko co tutaj napiszemy odpowiemy przez Bogiem.
    Dixit!
    Najgorsi są jednak neofici. I jeszcze ta protestancka kaznodziejność! :/

==
    Jak dla mnie - agentem nie przestał być, bo:
    - uważa że martwy Kiszczak wciąż działa;
    - jego dwór mówi to pośrednio.

• Brzost napisal(a):
    Możliwe że to nadawanie nowej narracji umożliwiającej wycofywanie się z szańców, które już nie są do obrony.
    Ciekawe...
    Na czerskiej jeszcze myślą jak to rozgryźć? Ktoś czyta GazWyb?
  • loslos
    edytowano February 2016
    Czy przestał być kapusiem czy nie - dyskusyjne. Łajdakiem z całą pewnością jest cały czas bez minuty przerwy.
  • KAnia napisal(a):
    raz agent - zawsze agent, żelazna zasada
    Koleżanka to dopiero wypowiada się ex cathedra. Pozdrowienia od Dziadka. ;)
  • Pamiętajcie o przeskoczeniu płotu motorówką milicji wodnej!
  • PiS nie ma z kim przegrać
  • Eden napisal(a):
    I wszystko co ponad to i co nie ma żadnego póki co potwierdzenia w materiałach źródłowych od Złego może pochodzić. Zważcie więc na to, zanim cokolwiek jeszcze na temat L.W. tutaj napiszecie lub zasugerujecie. Jak i na to, że za wszystko co tutaj napiszemy odpowiemy przez Bogiem.
    Dixit!
    Nie do końca.
    http://niezalezna.pl/76728-walesa-chce-prawdy-niech-odpowie-bez-kretactw-na-17-pytan-sp-anny-walentynowicz

• Cysorz od(p)owie jeśli szanowny kolega wyłozy kasię na stół. Obecny cennik cysorza jest ciut wyższy niz średnie wygrane w totolotka w latach 70tych ubiegłego stulecia.

Cusz taką mamy inflację i takiego balona.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.