Skip to content

Popieram PO

loslos
edytowano March 2016 w Forum ogólne
Może za mocno powiedziane, raczej jestem przeciw jednej partii z rządu. Gowin zaproponował emerytury obywatelskie.

Więc jakby jakaś rewolucja była, to się przyłączam z własną piką.

Edit. Dowiedziałem się, że cały rząd popiera emerytury obywatelskie, jestem więc przeciw PiSowi. I chyba bardziej niż przeciw PO.

Komentarz

• Może sobie proponować
  • Nie jestem żaba, nie kumam. Znaczy się im bardziej jest PiS tym wiecej jest PO? Czy na odwyrtkę? I przeciwk komu, czemu do you rebel Johny Los?
  • To ja mam pomysł na kompromis. Zróbmy tak eksperymentalnie w jego resorcie, niech minimalne emerytury wypróbują na dzień dobry profesorowie uczelni ;)
  • edytowano February 2016
    rozum.von.keikobad napisal(a):
    To ja mam pomysł na kompromis. Zróbmy tak eksperymentalnie w jego resorcie, niech minimalne emerytury wypróbują na dzień dobry profesorowie uczelni ;)
    Profesorowie, jak i POlitycy, byli i są niezwykle cennym dobrem społecznym. I trzeba o nich dbać, a szczególnie o ich "integrity"
    Więc ten tego w związku z tym trzeba ich wynagradzać na tyle sowicie by nie byli skłonni do korupcji lub innych głupstw.

Zresztą nie jest ich tak wielu. A dobrze wiadomo że aby experyment był poprawny grupa królików doświadczalnych musi byc jak najliczniejsza.
  • rozum.von.keikobad napisal(a):
    To ja mam pomysł na kompromis. Zróbmy tak eksperymentalnie w jego resorcie, niech minimalne emerytury wypróbują na dzień dobry profesorowie uczelni ;)
    Akurat w tym sektorze to dałbym poszaleć lewakom od eutanazji :P

• Co może Gowin poza podrapaniem się w zad? Gowno może, dlatego czasem jakiegoś wywiadu udzieli żeby poczuć się lepiej. Nawet ministrem jest na niby.
  • raste napisal(a):
    Co może Gowin poza podrapaniem się w zad? Gowno może, dlatego czasem jakiegoś wywiadu udzieli żeby poczuć się lepiej. Nawet ministrem jest na niby.
    Może robić to co robił do tej pory. I robi. Czyli jest autorytetem moralnym i głosem wywaRZenia w każdej nieodpowiedzialnej partii której jest członkiem. A niewątpliwie członkiem jest.
  • Czyli nikim poważnym nie jest i nigdy nie był
  • loslos
    edytowano March 2016
    O co chodzi z komunizmem i dlaczego jest nieOk? Wszyscy pracują ile kto może a dostają po równo byle mało albo nic. I co złego jest w tym, by zabrać bogatym? Przez" bogatych" rozumiemy oczywiście tych odrobinkę zamożniejszych od zupełnych gołodupców, przecież nie będziemy się wygłupiać i zabierać naprawdę bogatym.
  • Nie no zabierać zawsze, wszystko i wszystkim można. Najważniejsze by uniknąć oddawania.
  • Oddawać? Szanowny pan raczy żartować.
  • Przede wszystkim - z czego składa się państwo? W połowie z systemu emerytalnego, w połowie z innych rzeczy. A z czego składa się system emerytalny? W 99% z zaufania do systemu emerytalnego, w jednym procencie z innych zupełnie nieistotnych rzeczy.

W ciągu ostatnich 20 lat system emerytalny przeżył trzy rewolucje, więc tego zaufania (czyli państwa, jeśli wierzymy arytmetyce) zostało bardzo mało. A resztkę zlikwidował właśnie pan Mateusz Morawiecki swą wypowiedzią. Jakby zrównał Warszawę z ziemią - mniej szkody by Polsce uczynił.

Panu Jarosławowi Kaczyńskiemu to się pod kopuła nieźle popierdoliło, że takiej kreaturze powierzył wszystko bez wyjątku bez możliwości wycofania się.
  • A co dokładnie powiedział dziś Morawiecki ?
  • Nie dziś. To
    Morawiecki napisal(a):
    Jestem zwolennikiem modelu kanadyjskiego, gdzie państwo gwarantuje wypłatę godnej, równej emerytury.
  • los napisal(a):
    Nie dziś. To
    Morawiecki napisal(a):
    Jestem zwolennikiem modelu kanadyjskiego, gdzie państwo gwarantuje wypłatę godnej, równej emerytury.
    Zapomniało mu się wstawić "ł" w godnej :D

• los napisal(a):
    O co chodzi z komunizmem i dlaczego jest nieOk? Wszyscy pracują ile kto może a dostają po równo byle mało albo nic. I co złego jest w tym, by zabrać bogatym? Przez" bogatych" rozumiemy oczywiście tych odrobinkę zamożniejszych od zupełnych gołodupców, przecież nie będziemy się wygłupiać i zabierać naprawdę bogatym.
    Przesada. Państwo zabiera i daje nie po równo. Teraz np. skorzystają rodziny. Osoby dużo zarabiające mają niewspolmierną emeryturę już teraz do podatków które zapłacili.
  • raste napisal(a):
    Osoby dużo zarabiające mają niewspolmierną emeryturę już teraz do podatków które zapłacili.
    Niewspółmiernie małą oczywiście. A z tego mało Morawiecki chce jeszcze zabrać. A komuchy poprzebierane za konserwatystów się cieszą.

• Jeśli MM nie zdąży się zaprzyjaźnić z Antonim i Mariuszem zanim Jarosław się zorientuje to jeszcze może być OK. Niestety raczej obstawiam że przy pierwszej poważnej wtopie Szydło ustąpi i będzie nowy premier....
  • loslos
    edytowano March 2016
    Mało inteligentny Kornel właśnie się wysypał, że jest taki scenariusz. To zabawne, jak łatwo rzeczy potrafią zamienić się w swoje przeciwieństwa.
  • Najbardziej wkurza to, że JK utracił już raz władzę w dużej mierze przez jednego pana któremu zbyt zaufał (Janusz Kaczmarek)- nawet ten pan był zgłoszony jako kandydat na premiera...
  • miejmy nadzieję że Jarek zareaguje na słowa Kornela jak Pan Jezus na słowa matki Zebedeuszów.
  • Sarmata1.2 napisal(a):
    miejmy nadzieję że Jarek zareaguje na słowa Kornela jak Pan Jezus na słowa matki Zebedeuszów.
    Miejmy nadzieję, że wreszcie dostał kubeł lodowatej wody na rozpaloną kopułę, pod którą ostatnio ma niewąsko pop...lone ;)
    (to była cytata, ale jakże słuszna)

• celnik.mateusz napisal(a):
    O co chodzi z emeryturami obywatelskimi i dlaczego są nieOk?
    I specjalnie dla kolegi - argument teologiczny. Jak wiemy istnieją cztery grzechy wołające o pomstę do Nieba a jednym z nich jest uciskanie wdów i sierot. Dlaczego uciskanie właśnie wdów i sierot jest tym grzechem, który woła o pomstę? Bo wdowy i sieroty były przez całą historię bezbronne i bardzo zależne od innych ludzi, jak im się co zabierze, to nie były w stanie tego obronić. Wdowami i sierotami naszych czasów są emeryci, bo jeśli takiemu zabrać emeryturę, to już nie będzie miał szansy sobie dorobić i będzie to dla niego katastrofą. Pomysły pana Morawieckiego wołają o pomstę do Nieba.
  • A ja mam wrażenie, że musimy zacząć działać. Niechby 10 osób nękało swojego posła- to wymaga ledwo 2 tysięcy ludzi w skali kraju. Ja na dniach piszę listy do 2 moich, których znam osobiście.

Po prostu- takie, że morawiecki wuj. Że kredyty frankowe, że gadki o emeryturze, że z PO i kumpel Scheta- i co oni se myślą, że elektorat się nabierze? Niby jest pseudo-alternatywa, a to Korwin, a to Kukiz.
    Ale powiem Wam szczerze, że na mojego nosa to Jakubiak to jest taki mini-miniusi Morawiecki :(
  • Że Morawiecki wuj to mówiłem całkiem wielu posłom długo przed wyborami. Skutek znacie.
  • No dobra, to potrafimy napisać w kilku punktach jak spamować?
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.