PiS musi wywrócić stolik
I tą razą nie chodzi mi o zasadniczy cel polityczny - obalenie republiki okrągłego stołu - ale o każdy stolik w każdym telewizyjnym studio, przy którym PiS jest sadzany razem ze świniami z PO, PSL i .N i przy którym tylko się im odszczekuje.
Tak dalej nie można. Musi dojść do jakiegoś przełomu: trzeba od tego stolika wstać, walnąć w niego i po prostu odmówić rozmów na tym poziomie. Nie można już dalej w to brnąć, przecież programów telewizyjnych z udziałem polityków nadal nie da się oglądać ani słuchać! I to nie tylko dlatego, że prowadzący to zera, ale także dlatego, że nasze sasiny płci obojga ciągle grają w grę zapodawaną przez subpolaków.
Oczywiście, nie wiem, jak to zrobić, ale wszystko, każda próba będzie lepsza od powolnego pogrążania się w tym gnoju.
Tak dalej nie można. Musi dojść do jakiegoś przełomu: trzeba od tego stolika wstać, walnąć w niego i po prostu odmówić rozmów na tym poziomie. Nie można już dalej w to brnąć, przecież programów telewizyjnych z udziałem polityków nadal nie da się oglądać ani słuchać! I to nie tylko dlatego, że prowadzący to zera, ale także dlatego, że nasze sasiny płci obojga ciągle grają w grę zapodawaną przez subpolaków.
Oczywiście, nie wiem, jak to zrobić, ale wszystko, każda próba będzie lepsza od powolnego pogrążania się w tym gnoju.
Otagowano:
0
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarz
JORGE>
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
Pies jak ujada to albo się go karci albo trza się przygotować że zaraz zacznie łydki kąsać. A jak krew poczuje i bezkarność to zagryzie.
Oglądajcie Republikę i Trwam
Nie oglądajcie TV. Koniec kropka.
Życie bez TV jest na prawdę OK a nawet bardziej.
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
Tam skarbówki trzeba i ścigania za vat i kasy fiskalne...
A może wstrzymają, bo protesty KOD i strajki?
Straszak to będzie całkiem mocny.
A sprzedaż gadżetów? Działalność gospodarcza. Spokojnie można skontrolować czy to jest robione przez ludzi ze stowarzyszenia (które nie ma zapisanej w statucie możliwości prowadzenia dział. gosp.).