Skip to content

Brutalny antysemityzm podnosi głowiznę i pluje jadem

edytowano March 2015 w Forum ogólne
antagonizując i dzieląc Żydów na lepszą i gorszą katogorię.

Aj waj Icchak Josef, aj waj

Komentarz

• Ja jestem z tego najlepszego sortu naszych starszych braci w wierze. Znaczy się z młodozakonnych :)
  • mentalnych obrzezańców się mówi
  • dafuq?
  • Czyżby temat poświęcony był pewnemu młodemu sepleniącemu ryżemu brodaczowi? ;)
  • Również nie mam pojęcia osohozzi.
  • Leniwce z koleżeństwa...

Sefardyjski naczelny rabin Izraela Icchak Josef zaapelował do religijnych Żydów, by ci chronili swoje dzieci przed świeckimi rodzinami i starali się nie dopuszczać do spotkań dzieci z nie przestrzegającymi zasad judaizmu członkami rodziny.

Rabin wyraził obawę, że kontakty z zeświecczonymi Żydami mogą wpłynąć na życie duchowe dziecka. - Kontakt dzieci z rodzin religijnych z dziećmi z rodzin świeckich grozi tym, że dzieci zaczną rozmawiać ze sobą o telewizji i innych rzeczach zakazanych - ostrzegł Josef. - Potem te dzieci mogą spytać z pretensją swoich rodziców: Czemu nie zadbaliście o moje wychowanie? - dodał. Wspominał też, że jego ojciec chronił go przed kontaktami z niereligijnymi członkami rodziny.

Jeden z członków skupiającej ortodoksyjnych rabinów organizacji Tzohar, rabin Refael "Rafi" Feuerstein, skrytykował wypowiedź naczelnego rabina. - W ten sposób oddalamy tradycyjny judaizm od społeczeństwa, zwiększamy polaryzację i niechęć pomiędzy Żydami - mówił.
  • A już myślałem, że Michnik zarzucił żydostwo D. Wildsteinowi ;)
  • fatuswombatus napisal(a):W ten sposób oddalamy tradycyjny judaizm od społeczeństwa, zwiększamy polaryzację i niechęć pomiędzy Żydami - mówił.
    To ja tylko odsię dodam, że to arcyprzezabawne, gdyż taka była właśnie strategia diaspory przez ostatnie 2-3 tysiące lat i dzięki temu żydowstwo wogle przetrwało.
    Teraz taysze żydoscy ogłosili że także w Izraelu są w diasporze.
    Fajosko.
  • Szturmowiec.Rzplitej napisal(a):
    Fajosko.
    Tak jak my w Bugodrzu? ;-)
  • Brzost napisal(a):
    Szturmowiec.Rzplitej napisal(a):
    Fajosko.
    Tak jak my w Bugodrzu? ;-)
    A tajsze mormońskie w Wielkim Szejtanie.
    Czas umierać, albo udać się na wewnętrzną emigrację
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.