Skip to content

Czy to mam mnie uspokoic?

rdrrdr
edytowano March 2015 w Forum ogólne
http://wyborcza.pl/magazyn/1,151484,19853739,michal-boni-bylismy-glusi.html

Bo raczej rozdraznia. Biedactwa, nie zauwazyli. Mieli inne, wazniejsze sprawy, ze ludzie maja dosc.

Komentarz

• Jednym słowem, mendy doskonale wiedziały, co robią.
  • Ah, ta zniewalająca uroda czasu przeszłego!

image
  • Nie umiałem przekonać. Byłem słaby - mówi w rozmowie z "Gazetą Wyborczą" Michał Boni

Boni wyznał też, dlaczego na początku lat 90. nie przyznał się do współpracy z SB. - Zabrakło odwagi.
    Czas przeszły pozwala jakoś się zdystansować, ba odciąć. Wyobraźmy sobie te zdania wszystkie w czasie teraźniejszym. Równie prawdziwe, a jakoś przykrzej.
  • edytowano April 2016
    "Jestem teraz agentem. Jak się patrzy w internecie - kapusiem."

"I też mam sny.

Jakie?

- Że mnie ścigają pisowcy. Samochodem. Uciekam, przeskakuję jakiś mur i budzę się na podłodze koło łóżka... To dla pana zabawne?"

Heheh dla tych paru zdań warto było ten bełkot czytać.
  • TW Znak powiedział(a):
    "Jestem teraz agentem. Jak się patrzy w internecie - kapusiem."

"I też mam sny.

Jakie?

- Że mnie ścigają pisowcy. Samochodem. Uciekam, przeskakuję jakiś mur i budzę się na podłodze koło łóżka...
    Radzę motorówkę. Tylko wtedy z przebudzeniem może być jeszcze gorzej.
  • edytowano April 2016
    Że ja dożyłam momentów z takimi wyznaniami :)

Język tchórza. Tytuł też w liczbie mnogiej.
    - Ze mną trudno rozmawiać w taki sposób, jak pan próbuje. Nie chcę brać na siebie wszystkich win Platformy.

*
    "Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
    Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia

• loslos
    edytowano April 2016
    Szturmowiec.Rzplitej napisal(a):
    Ah, ta zniewalająca uroda czasu przeszłego!

image
    Czas gramatyczny jest ważny ale co innego jeszcze ważniejsze. Byliśmy głupi, byliśmy głusi, byliśmy słabi... Ciekawe123, czy ktoś z nich napisze to, co jest samym centrum sprawy: byliśmy/jesteśmy łajdakami.
  • Zaklinali rzeczywistość. Na szczęście miewają sny.
    O Smoleńsku też.

*
    "Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."

• To o nich dobrze świadczy. Bo tak po pobieżnym oglądzie nie znajduje się w nich żadnych ludzkich cech.
  • loslos
    edytowano April 2016
    A cały wywiód jest suodki, od dziś TW Znak jest moim fanem. Np. to

Mój świat wewnętrzny składa się z kilku takich spraw, splotów ważnych emocji. Drugi jest Smoleńsk. W okolicach 10 kwietnia mam dwa tygodnie snów.

Snów?

- Trzymam czyjeś ciało na rękach i ono się powoli rozpada.
  • W okolicach 10 kwietnia - ah te strefy czasowe! Przed czy po?
  • edytowano April 2016
    ... że NAM wszystko PiS odbiera. NAM, NAM, NAM. MY, MY, MY.
    Dlaczego dziennikarz nie spytał: WAM, czyli KOMU? Kim jesteście?
    Boni jest modelowym przedstawicielem myślenia ONYCH. Stara gwardia Unii Wolności. Interes grupowy ponad interesem państwa! Ten wywiad pokazuje, że ONI nadal niczego nie rozumieją.

Voila:

"A trzecia ważna sprawa dzieje się teraz. Męczące, trudne uczucie, że nam wszystko PiS odbiera. I też mam sny.

Jakie?

- Że mnie ścigają pisowcy. Samochodem. Uciekam, przeskakuję jakiś mur i budzę się na podłodze koło łóżka... To dla pana zabawne?"

... ten wywiad nie uspokaja, wręcz przeciwnie; JK jest dla nich nadal potworem.
    Bo w główkach im się nie mieści, że można myśleć o interesie Polski.
  • edytowano April 2016
    Swoją drogą, co ON narobił?
    :/
    Szkolny błąd POwiaka! To nierozważne upubliczniać swoje fobie. ONI nadal nimi żyją.

*

• Nie spytał, bo zalicza się do zbioru, o którym Boni mówi.
  • AnnaE napisal(a):
    To nierozważne upubliczniać swoje fobie.
    Ludzie wierzący we Freuda inaczej nie umiom ;)

• Mania napisal(a):
    ... że NAM wszystko PiS odbiera. NAM, NAM, NAM. MY, MY, MY.
    Dlaczego dziennikarz nie spytał: WAM, czyli KOMU? Kim jesteście?
    Boni jest modelowym przedstawicielem myślenia ONYCH. Stara gwardia Unii Wolności. Interes grupowy ponad interesem państwa! Ten wywiad pokazuje, że ONI nadal niczego nie rozumieją.
    Żeby nikomu nie umkło- Boni (z conajmniej jedną małżoną, tą środkową) to archetyp warszawskiego, salonowego żydostwa. Takie typy, co siedzą po instytutach, urzędach, ministerstwach, gabinetach. A jak spotkają się prywatnie, to głównym (i jedynym) tematem rozmów jest to, jak bardzo nienawidzą i gardzą tymi Polakami.

• A ten znowu wyczuł czosnek, tym razem z paszczy Boniego...
    Qiz, czy ty widzisz wszędzie wokół siebie samych Żydów? Nawet w swojej lodówce?? /:)
  • Eden napisal(a):
    A ten znowu wyczuł czosnek, tym razem z paszczy Boniego...
    Qiz, czy ty widzisz wszędzie wokół siebie samych Żydów? Nawet w swojej lodówce?? /:)
    A Kulega co taka delikutaśna? Akurat w trakcie wycieczki do Ostatniej Komendy ŻOB, pod światłym kierownictwem Halinki Pieczywo, koledze woń woni waniajet?

Łajka milczy o pochodzeniu narodowo-społecznem pana Michałka, ale smaczki są:
    Życie prywatne[edytuj]
    Michał Boni był trzykrotnie żonaty. Pierwszą jego żoną była pisarka i krytyk literacki, prof. Anna Nasiłowska. W połowie lat 80. zawarł drugi związek, z Barbarą Engelking, obecną szefową Centrum Badań nad Zagładą Żydów Instytutu Filozofii i Socjologii Polskiej Akademii Nauk. W 2012 zawarł trzeci związek małżeński z Hanną Jahns, urzędniczką Komisji Europejskiej
  • Nie otwarło mi się bo wyczerpałem limit. Jest tam coś ciekawego? :)
  • Wyłącznie.
  • @ad Ignac; B. Engelking nawet nie ukrywa nienawiści do Polaków. Kiedyś na tym forumku wklejałam "Kropkę nad i" z jej udziałem.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.