Żalek vs fotograf - wybory 2011
Fotograf wygrał: zadośćuczynienie - 240,00 zł plus odsetki.
Fotograf jednak przegrał: koszty procesowe płaci on - 3.000,00 zł
Fotograf domagał się dla siebie 4.000 zł plus zadośćuczynienie na cele charytatywne 9.000 zł
Sąd nie uznał, że wykorzystanie zdjęć na billboardach było winą posła!
Czyli co - nie ten adres? Źle złożony pozew? Od kiedy to poseł "nie ma wpływu" na swoje(!) billboardy?
Ogólnie - jak dla mnie, śtarającego się (prze)żyć z fotografowania - bardzo nie OKey.
tvpInfo Białystok
info 2014
Oczywiście, nie znam fotografa, więc nie wiem, czy faktycznie nie łże....
Oczywiście, nie znam różnież posła, więc nie wiem, czy nie wziął fałszywych świadków...
========
Miałem podobną sytuację teraz w wyborach samorządowych 2014. Kilkanaście osób bezprawnie wykorzystało moje zdjęcia. Byłem u znajomego prawnika, w zasadzie mógłbym wygrać w trybie wyborczym, tak mi powiedział. Rozumiem, że z takim wynikiem jak powyżej???
Fotograf jednak przegrał: koszty procesowe płaci on - 3.000,00 zł
Fotograf domagał się dla siebie 4.000 zł plus zadośćuczynienie na cele charytatywne 9.000 zł
Sąd nie uznał, że wykorzystanie zdjęć na billboardach było winą posła!
Czyli co - nie ten adres? Źle złożony pozew? Od kiedy to poseł "nie ma wpływu" na swoje(!) billboardy?
Ogólnie - jak dla mnie, śtarającego się (prze)żyć z fotografowania - bardzo nie OKey.
tvpInfo Białystok
info 2014
Oczywiście, nie znam fotografa, więc nie wiem, czy faktycznie nie łże....
Oczywiście, nie znam różnież posła, więc nie wiem, czy nie wziął fałszywych świadków...
========
Miałem podobną sytuację teraz w wyborach samorządowych 2014. Kilkanaście osób bezprawnie wykorzystało moje zdjęcia. Byłem u znajomego prawnika, w zasadzie mógłbym wygrać w trybie wyborczym, tak mi powiedział. Rozumiem, że z takim wynikiem jak powyżej???
Otagowano:
0
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarz