Skip to content

Cybów było więcej.

edytowano March 2015 w Forum ogólne
Polityczne różnice tak bardzo podzieliły dwóch emerytów, że jeden z nich chwycił za scyzoryk i zabił swojego najlepszego przyjaciela. Kilka dni temu Mieczysław K. (79 l.) usłyszał wyrok za morderstwo
(..)
Właśnie zbliżała się II tura wyborów prezydenckich, a Mieczysław K. akurat świętował swoje 79. urodziny.Zaprosił na nie Tadeusza Dziadowicza (†68 l.). Choć panowie czasami się sprzeczali, nigdy dotąd między nimi nie dochodziło do rękoczynów. Tym razem jednak dyskusja na temat kandydatów na prezydenta wymknęła się spod kontroli.(..)
Mieczysław, zwolennik byłego prezydenta Bronisława Komorowskiego, choć sam z powodu swojego podeszłego wieku ostrożnie stawia każdy krok, znalazł w sobie dość siły i animuszu, żeby w morderczym amoku zaszlachtować swojego najlepszego kolegę – popierającego Andrzeja Dudę. –Tadeusz został zmasakrowany. Dostał aż 16 ciosów. Nawet nie jestem w stanie sobie wyobrazić, jak bardzo musiał cierpieć – mówił po zdarzeniu poruszony brat ofiary.(..)
za Fakt.pl
Jako osoba bardzo nie medialna mam pytanie, czy tylko mnie to umknęło?

Komentarz

• Pierwsze słyszę.
  • Takoż.

Sprawni są w wyciszaniu, trzeba przyznać.
  • szkoda że dopiero teraz
    i też pierwsze słuszę
  • Znaczy się, że nie jestem bezduszna zimna świnia, ale co to zmienia?

Że jak jeden Cyba to jeszcze jako tako ale jak 1784+ to juz nie OK? A może ilość ofiar ma znaczenie?
  • Nie fatusie, mnie zdumiała medialna cisza (ćwiczenie z wyobraźni w drugą stronę), wiek sprawcy oraz ilość ciosów. Pytanie dla czego nasza strona tego nie podstawia pod nos swoim 'znajomym' z mediów? Dlaczego taki zapracowany amator jak ja, musi coś takiego wyławiać?
  • Może cisza bo wiek "ma znaczenie". Tzw nasza prasa też operuje zlepkani neologizmów / obrazów dość dobrze już utrwalonych w łepetynach odbiorców. Być może nie pasował news o 78letnim lemingu? Nie wiem. Kombinuję....
  • Albo ktoś gdzieś po drodze powiedział "nie jątrzyć"...
  • albo ktoś doszedł do wniosku, że nie trzeba popularyzować tej metody rozprawiania się z pisiorami.
  • Komentarz z dzisiaj (ma 5 pozytywnych ocen, jedna negatywna):

witek_1977
    3 godziny temu
    Oceniono 6 razy 4
    Przypominam, bron czarnoprochowa mozna kupic bez zezwolenia. A swoja droga, jak swiat by wygladal gdyby ktos zastrzelil Hitlera w '34?

Cały tekst: http://wyborcza.pl/1,75968,19903450,atak-na-puszcze-bialowieska-trwa-wieksza-wycinka-w-najcenniejszych.html
  • Eee ten komentarz raczej nie chwyci w TenKraju. Za to ironiczno-szydercza "Dojna Zmiana" ma duże szanse pohasać sobie to tu, to tam w galaktyce sieciowej... $-)
  • Że jest troche zafiksowanych na tym punkcie to wiadomo, media swoje robią.

Ja w sumie też mam czasem taką myśl, że fajnie jakby kodziki i reszta oficjalnie zamachnęli się na tą władzę to można byłoby ich w końcu legalnie wyrąbać w pień. Niestety aż takimi kretynami nie są.
  • Kolego miły, nie cytuj podobnych rzeczy, bo i bez cytatów wiadomo z kim się wspołzamieszkuje nasz łez padół.

Zasię wrzucanie na czci godne forum, produktów przemiany materii leminga, powoduje, że ucieczka przed dziennikiem Michnika oraz resztą merdiów, wymaga coraz większego wysiłku.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.