Konsumpcja przystawki
Ruchacze Narodowi opuszczają Qqizki. Najpierw Kornel i "SW", teraz Ruchacze. Jarro siedzi w wygodnym fotelu w domu na Żoliborzu i zaciera swoje rączki. Tak łatwej konsumpcji przystawki nie miał jeszcze nigdy )
0
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarz
Jest dobrze, mówię Kuledze. Bipolarność jest w politycznym interesie PiS, bo odsuwa groźbę wyrośnięcia czegoś poważnego i znaczącego na prawo od tej partii i Rozumu
W ogóle poza RN, to każda partia na tzw. froncie młodzieżowym poniosła klęskę.
http://niezalezna.pl/79432-rozlam-nie-tylko-w-kukiz-15-ruch-narodowy-tez-sie-podzielil
Tym ciurom kury szczać prowadzać, a nie robić politykę
)
A ruchacze? Pies ich ... Musza w kwestiach kluczowych glosowac z Manitou, bo jak nie to wybory i koniec.
10 kwietnia bylem na Mszy za ofiary Smoleńska, potem było przejście pod pomnik i zlozenie kwiatów - frekwencja.....20 ludzi, najmłodszy chyba ja 40-
Straszak z prawej jest niezbędny. Nawet jeśli urywa 10% głosów, to pozwala wziąć 15-20% z centrum i głosów "negatywnych"- wybiorę już ten PiS, niech wygra, bo się boję tych nazioli (tak nawet jeden ... z tego forum pewnie myśli).
A przez populację jest uznawany za uczciwego i szczerego dzięki prostemu efektowi - w naszym chłopskim narodzie kulturalne zachowanie traktowane jest podejrzanie, ani chybi jest to Żyd, dziedzic albo ktoś, kto chce im się przypodobać. Ciasteczkowy jest chamem a więc jest szczery i porządny.
Też mi się wydaje, że ten "wyciek" jest ustawką. No bo Ciasteczko wypada w nich z jednej strony jako swój chłop, z drugiej jako człowiek, który rasistami się brzydzi. A do tego jest świetnym pretekstem, do przypomnienia, że narodowcy (a pewnie i wszyscy patrioci) to bestie maźące o mordowaniu żydów
2. Brak skutecznego bypassu powoduje petryfikację sceny oraz zrażeni do PiS nie mają gdzie lokować nadziei, czyli albo bierność albo zdrada.
3. Olewanie przez PiS różnych grup było już opisywane na tyle często, że szkoda na to czasu.
Ale tak serio, to ja nie wiem czy to jest jakiś by-pass. Kukiz nie był partią środka, a partią zbierającą już nie drugi, a trzeci sort elektoratu, takich co są przeciw wszystkiemu. Że podkopał Bronka? Świetnie i tyle wystarczy, niech za 4 lata nie podkopuje Dudy. Ponieważ PO i PiS mają więcej wspólnego niż PO i Kukiz albo PiS i Kukiz, dużo bardziej racjonalne jest przepłynięcie z PO do PiS bezpośrednio, czy tam przez Polskę Razem Gowina. Wreszcie, najistotniejsze nie były bezpośrednie przepływy, a mobilizacja i demobilizacja elektoratu. Świetnie to widać na mapach frekwencji, gdzie w 2011 r. mniejsza była na wschodzie, a w 2015 r. mniejsza na zachodzie.
A wreszcie, skoro PIS olewa młodych (nie wiem czy tak jest - młodzieżówka PiSu istnieje, a młodzieżówka Kukiza - nie wiem???), to chyba lepiej, żeby konkurencja im też nic nie organizowała.
Ale ale ... zapomniałbym! W 2014 r. dostali 1,40% w wyborach europejskich przy frekwencji 23,83%. Dla porównania LPR w latach świetności była druga z wynikiem 16%