Skip to content

Konsumpcja przystawki

Ruchacze Narodowi opuszczają Qqizki. Najpierw Kornel i "SW", teraz Ruchacze. Jarro siedzi w wygodnym fotelu w domu na Żoliborzu i zaciera swoje rączki. Tak łatwej konsumpcji przystawki nie miał jeszcze nigdy =))
«1

Komentarz

• To jest zła informacja, teraz PiS musi budować bypass od nowa.
  • To jest wspaniały news Kulego. Potencjalna alternatywa dla naszego obozu właśnie się rozpieprzyla. Teraz będziemy mieli sytuację zero-jedynkową. Albo my, albo oni (zaKODowana POstkomuna),
  • To fatalny news, bo po latach warunkowania potrzebny jest bypass do PiS oraz opcja organizacji młodego pokolenia, które PiS koncertowo olewa.
  • Kulego, o jakim "bypassie do PiS" piszesz? Szurii Ruchaczowej od tajszy Winnickiego, Bosaka i Zawiszy? Dziekuje, postoje. Po co takie exempla PiSowi? Malo ma u siebie roznych czubow i czubkow? Zreszta oni i tak nigdy do PiS by nie przypłynęli, czip zaimplementowany w łepetyny JBPP to wyklucza. Szybciej znaleźliby się na Platformie, jak ich kolega ideowy Qn Narodowy Polski. Teraz Qqizkow już nie będzie, a więc jest szansa dla młodzieżowek PiS, czy Klubów "GP", bo nie zakładam masowego przypływu młodych do oenerkow i innych zaJobbikow.
    Jest dobrze, mówię Kuledze. Bipolarność jest w politycznym interesie PiS, bo odsuwa groźbę wyrośnięcia czegoś poważnego i znaczącego na prawo od tej partii i Rozumu ;)
  • edytowano April 2016
    ms.wygnaniec napisal(a):
    To fatalny news, bo po latach warunkowania potrzebny jest bypass do PiS oraz opcja organizacji młodego pokolenia, które PiS koncertowo olewa.
    I tu się zgadzam w 100%. Średnia wieku działaczy i lojalnych sympatyków PiS jest niedużo niższa niż średnia wieku uczestników demonstracji KOD.
    W ogóle poza RN, to każda partia na tzw. froncie młodzieżowym poniosła klęskę.

• A guzik z pętelką starybelfie. Młodzieżówka PiS w Festung Breslau jest na bieżąco zasilana młodymi kadrami studentów. Jeszcze jak Kluby się uaktywnią i na tym odcinku gitarra będzie grała
  • Eden napisal(a):
    A guzik z pętelką starybelfie. Młodzieżówka PiS w Festung Breslau jest na bieżąco zasilana młodymi kadrami studentów. Jeszcze jak Kluby się uaktywnią i na tym odcinku gitarra będzie grała
    Kolega jest wyjątkowym optymistą. Niech Kolega przyjdzie np. na spotkania PiS na warszawskim Mokotowie. Zobaczy Kolega młodzież.

• ms.wygnaniec napisal(a):
    To fatalny news, bo po latach warunkowania potrzebny jest bypass do PiS oraz opcja organizacji młodego pokolenia, które PiS koncertowo olewa.
    Proszę wybaczyć, ale absolutnie nic z tego postu nie rozumiem.
  • Żeby było śmieszniej Ruchacze podzielili się między sobą...
    http://niezalezna.pl/79432-rozlam-nie-tylko-w-kukiz-15-ruch-narodowy-tez-sie-podzielil
    Tym ciurom kury szczać prowadzać, a nie robić politykę
    =))

• ale o so chodzi? PAsem transmisyjnym est Kornel. Najlepiej jakby stanal na czele otrzezwialych z ZSLu (OK, pozwolimy sitwiarzom zostac po redukcji stawek o 80% i z vice z PiSu by patrzyli na rece i rachunki).

A ruchacze? Pies ich ... Musza w kwestiach kluczowych glosowac z Manitou, bo jak nie to wybory i koniec.
  • starybelf napisal(a):
    Eden napisal(a):
    A guzik z pętelką starybelfie. Młodzieżówka PiS w Festung Breslau jest na bieżąco zasilana młodymi kadrami studentów. Jeszcze jak Kluby się uaktywnią i na tym odcinku gitarra będzie grała
    Kolega jest wyjątkowym optymistą. Niech Kolega przyjdzie np. na spotkania PiS na warszawskim Mokotowie. Zobaczy Kolega młodzież.

Na Mokotowie najmłodszym jestem, ja, fatuswombatus, wiek 55lat :D
  • Młodzieżówki PISu nie istnieja, 40+ to sa rezerwy?
    10 kwietnia bylem na Mszy za ofiary Smoleńska, potem było przejście pod pomnik i zlozenie kwiatów - frekwencja.....20 ludzi, najmłodszy chyba ja 40-
  • A właśnie że istnieją, przynajmniej u mnie na parafii. Z-ca szefa wrocławskiej młodzieżówki to mój były uczeń, Dominik mu na imię rodziciele podczas chrztu dali. Miał u mnie 6 z historyji, niebywały mózgowiec z niebywałą pamięcią, przyswajał błyskawicznie fakty historyczne i analizował je przyczynowo-skutkowo. Obecnie student III roku prawa. Zuch maładiec! >:D<
  • Sorki, spojrzałem teraz na FB, Dominik jest obecnie przewodniczącym Forum Młodych PiS we Wrocławiu. Gratki Dominiku! =D>
  • marniok napisal(a):
    10 kwietnia bylem na Mszy za ofiary Smoleńska, potem było przejście pod pomnik i zlozenie kwiatów - frekwencja.....20 ludzi, najmłodszy chyba ja 40-
    10 kwietnia brałam udział w marszu warszawskim. 10-ki tysięcy ludzi. Wokół mnie bardzo, bardzo dużo młodych. Wielu z nich przyjechało z daleka. Tak więc, jaki stąd wniosek? ;)

• Orban wygrywa DZIĘKI Jobbikowi, a nie POMIMO.

Straszak z prawej jest niezbędny. Nawet jeśli urywa 10% głosów, to pozwala wziąć 15-20% z centrum i głosów "negatywnych"- wybiorę już ten PiS, niech wygra, bo się boję tych nazioli (tak nawet jeden ... z tego forum pewnie myśli).
  • Swojo szoso - niezły wuj i manipulant z tego Ciasteczkowego.

A przez populację jest uznawany za uczciwego i szczerego dzięki prostemu efektowi - w naszym chłopskim narodzie kulturalne zachowanie traktowane jest podejrzanie, ani chybi jest to Żyd, dziedzic albo ktoś, kto chce im się przypodobać. Ciasteczkowy jest chamem a więc jest szczery i porządny.
  • @los
    Też mi się wydaje, że ten "wyciek" jest ustawką. No bo Ciasteczko wypada w nich z jednej strony jako swój chłop, z drugiej jako człowiek, który rasistami się brzydzi. A do tego jest świetnym pretekstem, do przypomnienia, że narodowcy (a pewnie i wszyscy patrioci) to bestie maźące o mordowaniu żydów
  • Jakoś bardzo się wpisuje ten wyciek w serię. Bufetowa, ONR, Bono, kukiz, Rektor, etc, jaka ta Polska rasistowska. Chór wójów.
  • @pawel.adamski, @ Wildcatter - w 100% podzielam Wasze intuicje. PK nie chce imigrantów, a tu nagle fik! .... pierwszy obrońca wszelakich ras. I to pytanie "czy jestem nagrywany?" Takie pytanie zadaje się w celu uwiarygodnienia się: " bo ja przecież mówię szczerze, od serca" ... B-)
  • rozum.von.keikobad napisal(a):
    ms.wygnaniec napisal(a):
    Proszę wybaczyć, ale absolutnie nic z tego postu nie rozumiem.
    1. Przepływ elektoratu do PiS odbywał się poprzez Ciasteczka oraz nielicznie z PSL, do Caisteczek przepływał elektorat z PO i .Petroczesnej. Czyli Ciasteczka pełniły pożyteczną rolę z punktu widzenia PiS.
    2. Brak skutecznego bypassu powoduje petryfikację sceny oraz zrażeni do PiS nie mają gdzie lokować nadziei, czyli albo bierność albo zdrada.
    3. Olewanie przez PiS różnych grup było już opisywane na tyle często, że szkoda na to czasu.
  • Nie wierzę w żadne bypassy na obecnym etapie. Ci którzy mieli przepłynąć do naszego obozu jakimś kolektorem burzowym (były wyjątkowe sytuacji że i GWnoburzy) z innych miejsc już dawno po 10 kwietnia przepłynęli (np. piszący te słowa, który w latach 2005-2010 jeszcze gdzieś tam utknął w kolektorze, ale po 10 kwietnia dał się ponieść nurtowi wartkiej, orzeźwiającej fali). Tak więc re-petryfikację od kilku lat i tak już mamy
  • No to skoro jest to "by-pass", a jego brak oznacza petryfikację, to lepiej żeby go nie było. Zabetonowanie sceny na obecnym poziomie (PiS 35-40 + totalnie rozbita opozycja) zapewnia kilka kadencji z rzędu.
    Ale tak serio, to ja nie wiem czy to jest jakiś by-pass. Kukiz nie był partią środka, a partią zbierającą już nie drugi, a trzeci sort elektoratu, takich co są przeciw wszystkiemu. Że podkopał Bronka? Świetnie i tyle wystarczy, niech za 4 lata nie podkopuje Dudy. Ponieważ PO i PiS mają więcej wspólnego niż PO i Kukiz albo PiS i Kukiz, dużo bardziej racjonalne jest przepłynięcie z PO do PiS bezpośrednio, czy tam przez Polskę Razem Gowina. Wreszcie, najistotniejsze nie były bezpośrednie przepływy, a mobilizacja i demobilizacja elektoratu. Świetnie to widać na mapach frekwencji, gdzie w 2011 r. mniejsza była na wschodzie, a w 2015 r. mniejsza na zachodzie.

A wreszcie, skoro PIS olewa młodych (nie wiem czy tak jest - młodzieżówka PiSu istnieje, a młodzieżówka Kukiza - nie wiem???), to chyba lepiej, żeby konkurencja im też nic nie organizowała.
  • przemk0 napisal(a):
    Bosak mówi jak jest: http://www.dzienniknarodowy.pl/255/bosak-juz-w-lutym-nasi-poslowie-otwarcie-wymowili-/
    Kretyn. Trzeba było nie wycofywać się (i swoich) z list przed wyborami, to teraz miałby lepszą pozycję negocjacyjną wobec tych sympatyzujących z Kukizem. Mógłby pewnie założyć własne koło z nimi jak i bez nich. A tak, co może zrobić posłom od Kukiza jakaś rada polityczna partii, która w jedynym wyborczym sprawdzianie do jakiego stanęła dostała 0,52%?
  • 0,52%. Aż tyle narodoffcy zdobyli w jakichś wyborach?
  • Eden napisal(a):
    0,52%. Aż tyle narodoffcy zdobyli w jakichś wyborach?
    Marian Kowalski tyle dostał w prezydenckich. Był oficjalnym kandydatem RN.

Ale ale ... zapomniałbym! W 2014 r. dostali 1,40% w wyborach europejskich przy frekwencji 23,83%. Dla porównania LPR w latach świetności była druga z wynikiem 16% ;)
  • Bo może to jest nacjonalizm samoracjonalizujący się w kierunku pragmatyzmu aideowego.
  • 7dmy napisal(a):
    największym problemem w tym całym ruchu narodowym jest brak lojalności, nawet takiemu Kukizowi dali się zniszczyć i podzielić na plasterki.

Ja bym napisał, że mózgu, inteligencji ;)
  • Po prostu gówniarstwo. To zresztą popularna w Polsce choroba.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.