Austria - wybory prezydenckie
U nas w mediach oczywiście temat nieistniejący, w Europie też wyciszony.
A ciekawa sprawa, miał wygrać zielony, a tu Hofer z FPO wygrywa I turę, zielony drugi, ale ze sporą stratą. Może być różnie, albo mobilizacja "wszyscy przeciw faszyście", ale to już raczej nie te czasy, albo wyrównany pojedynek. W sumie jest bardzo jasna sytuacja, największy lewak vs. jednoznaczna na tamte warunki prawica, FPO to nie do końca nasza bajka (w Europie kumplują się z Frontem Narodowym, Blokiem Flamandzkim, a od nas z KNP), ale ich sukces byłby kolejnym problemem dla nieprzychylnego nam brukselskiego establishmentu.
A ciekawa sprawa, miał wygrać zielony, a tu Hofer z FPO wygrywa I turę, zielony drugi, ale ze sporą stratą. Może być różnie, albo mobilizacja "wszyscy przeciw faszyście", ale to już raczej nie te czasy, albo wyrównany pojedynek. W sumie jest bardzo jasna sytuacja, największy lewak vs. jednoznaczna na tamte warunki prawica, FPO to nie do końca nasza bajka (w Europie kumplują się z Frontem Narodowym, Blokiem Flamandzkim, a od nas z KNP), ale ich sukces byłby kolejnym problemem dla nieprzychylnego nam brukselskiego establishmentu.
Otagowano:
0
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarz
Jawohl Sie sind!
Sind Sie Osterreichen antisemiten?
Jawohl Sie sind!"
Kompleks Waldheima i takie tam...
A FPO jako jedyna austriacka partia była przeciwna ostatniej rezolucji w sprawie Polski.
A Obejma prosi o jednosc Europy...
Sie cholera robi przesilenie
Pierwsze : - wybory kończą się o g. 17
Dwa; - byłem na mszy w tym dniu w Wiedniu - widziałem wielu młodych ludzi na mszy - 3 dzielnica - proboszcz narodowości polskiej
Trzy- Moja bratowa, która nigdy nie chodziła na wybory - pobiegła juz o 9 głosowac.
Cztery - wypiłem juz 4 browary i mysli mi się rozchodzą
rzepa
A są wogóle innych narodowości, prócz polskiej i... afrykańskich?
/
1/ Lud się budzi religijnie,
2/ Lud się budzi politycznie.
Innemi słowy: korekta postępywa. Na prawo i wzwyż. Doczesność i materializm w odwrocie. Duchowość w natarciu. Platon nad Arystotelesem, Augustyn nad Akwinatą, Duch przed Ciałem, Jednostka przed Masą.
Teorie o nieuchronnej dominacji "partii środka" i eliminacji małych, rzekomo "skrajnych" ugrupowań okazują się chybione. Nie mamy do czynienia ani z końcem historii, ani z końcem polityki. Mamy do czynienia raczej z kryzysem demokracji na Zachodzie i z kryzysem elit. Ich oferta społeczna jest nieatrakcyjna, fałszywa i budzi coraz większy sprzeciw i irytację. Zaczęło się przesilenie.
@Rafał Przekonanie o ostateczności rozwiązań jest sporym grzechem wielu teoretyków, co do kryzysów, ja bym powiedział, że mamy nie tyle kryzys demokracji, co kryzys zaufania do elit głównego nurtu, połączony dodatkowo z nieporadnością tych elit w stosunku do islamu, sprowadzenia polityki do rozrywki dla ludożerki ("memizacja"), wejścia na rynek polityczny pokoleń, dla których wartości polityczne nie są wartościami istotnymi (oczywiście generalizuję) itd.
Co do wniosków - kolega - Agent rozpracował mnie jak małe dziecko - napisał lepiej niż ja bym pomyślał.
@Romeck - afrykanczyków nie spotkałem - tylko Polaków.
https://de.wikipedia.org/wiki/Pfarrkirche_St._Othmar_unter_den_Weißgerbern
http://tiny.pl/grq9b to kościół o którym pisałem.
Co do kasztańskich wyborów - to sobie tak kombinuje, ze jak wygra Niebieski - FPO(wg mnie jest to prawdopodobne) to cała "postępowa" Europa bedzie miała nowego chłopca do bicia.