Plaskacz
Dziedzic uderza chłopa z liścia w policzek. Bo coś źle zrobił, bo nie nie ukłonił albo po prostu bo miał taki kaprys. Uderzenie nie jest mocne, nie boli za bardzo i nie wyrządza krzywdy, pysk tylko przez chwilę pali i potem przestaje. Chłop nic nie może zrobić, bo w drugiej ręce trzyma dziedzic potężną pałę, którą można naprawdę zrobić krzywdę.
No właśnie, czy ten chłopski pysk naprawdę przestaje po chwili palić? To tylko złudzenie. Mija kilka lat i praskany dotąd po pysku chłop przerzyna dziedzica piłą. Czyn mało miłosierny ale ja go tak całkiem potępić nie potrafię.
Wielki Niccolo Machiavelli pisał, że można człowieka zabić ale nie można upokorzyć.
Rezolucja PE na temat Polski była zbrodnią a nawet gorzej - była błędem. Zainspirowanie i poparcie jej przez opozycję było wielkim błędem.
No właśnie, czy ten chłopski pysk naprawdę przestaje po chwili palić? To tylko złudzenie. Mija kilka lat i praskany dotąd po pysku chłop przerzyna dziedzica piłą. Czyn mało miłosierny ale ja go tak całkiem potępić nie potrafię.
Wielki Niccolo Machiavelli pisał, że można człowieka zabić ale nie można upokorzyć.
Rezolucja PE na temat Polski była zbrodnią a nawet gorzej - była błędem. Zainspirowanie i poparcie jej przez opozycję było wielkim błędem.
0
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarz
Poruszasz dwa wątki - jeden - nie będzie Niemiec pluł nam w twarz. I tu spodziewam się pozytywnych zmian. I drugi, postaw wobec opozycji. Ciekawa jestem, czy i na ile zmieniły się w grupie dotychczasowych umiarkowanych zwolenników.
Ono nigdy nie zniknie.
Sprawdzone.
Wszystko zależy od obdarowanego, nie każdy ma jaja aby piłą rżnąć
Nadętemu został rok do końca, jego pozycja w tym czasie jest nienaruszalna,
immunitet dożywotnia później dożywotnia bezkarność za to, co nawyrabiał w trakcie kadencji. Co takiemu można zaproponować w ramach "dealu". Niderlandy?Niech się prawnicy wypowiedzą. A poza tym - to może nie być długo.
*** - rzecz można rozwinąć, ale nie wiem czy byłby sens i pożytek. Nasza wirtualna znajomość z różnych forumków jest dostatecznie długa aby oszacowanie granic konstruktywnej dyskusji móc przeprowadzić ze stosunkowo małą niepewnością. Stąd pesymistyczna konkluzja na wstępie.
Zaraźliwa i zdradliwa i potrafi się rozprzestrzeniać wśród samozwańczych lekarzy zakaźników umyslowych, jak na tym forumie.