Skip to content

Kiedy zakończyła się II WŚ w tym roku? Dobra Zmiana w soczewce

edytowano March 2015 w Forum ogólne
oraz brak pewnego URRAAA sprzed roku wystarczy aby być wdzięcznym Kurskiemu. A że sporo kuleje? no kuleje, że Marcin Wolski ma program? no ma (.... tu bardzo brzydkie słowa) ale itak to wolę.
Otagowano:

Komentarz

• A bo człowiek się szybko przyzwyczaja do dobrego :)
  • W zeszłym roku były relacje z Urraaaaaa! w tvpolskiej?
  • romeck napisal(a):
    W zeszłym roku były relacje z Urraaaaaa! w tvpolskiej?
    W zeszłym roku główne wydanie Wiadomości zaczęło się od owego URRRAAA i był to pierwszy i chyba najdłuższy materiał, bez np. wypowiedzi żołnierzy Armii Krajowej, że dla nich wojna skończyła się w roku 1990 (co było w tym roku)

• Kurski won jak najszybciej!!!
    Dokładne uzasadnienie tu (zwłaszcza ostatni akapit) http://kontrowersje.net/hej_ch_opcy_i_dziewcz_ta_robimy_sw_j_tvn24_tylko_jeszcze_gorszy
  • I proszę nie mylić zasług Marzeny Paczuskiej, szefowej Wiadomości z osobą p. prezesa. Tego ostatniego słuchałam, jak sprawozdawał na posiedzeniu Komisji Sejmowej. Groza. Facet chory na władzę o tak przerośniętym ego, że strach się bać. Odnoszę wrażenie, że koniecznie postanowił prześcignąć Wildsteina (w pluralizmie, rzecz jasna), jeno intelekt daaaaaaaaaleko nie ten. Pojęcia nie ma, jak się powinno robić porządną telewizję o zróżnicowanym programie dla zróżnicowanej publiczności, czyli dla narodu.
    Pół roku zmarnowane.
    Nie słucham radia, ale wieści z internetu są również niewesołe. Podobno Trójka całkiem opanowana przez kodziarstwo.
  • Nie wdaję się w dywagacje czy może być lepiej (bo może) mnie chodzi o zapomnianą różnicę, że porównanie stanu obecnego ze stanem idealnym musi uwzględniać stan bazowy.
  • Tak, trujka się okopała i władza najwyraźniej się jej boi. Pewnie jest tak, że cały zespół gotowy odejść i odtworzyć stację gdzie indziej, słuchacze pójdą za nimi a trudno mi sobie wyobrazić organizowanie konkurencyjnego radia dla tego targetu w PR.
  • edytowano May 2016
    ms.wygnaniec napisal(a):
    Nie wdaję się w dywagacje czy może być lepiej (bo może)
    Oczywista oczywistość. Tym bardziej, że jest koszmarek i marnowane szanse.
    ms.wygnaniec napisal(a):
    mnie chodzi o zapomnianą różnicę,
    Zasługa Paczuskiej, której kabotyn Kurski już zaczyna sypać piasek w szprychy (czyt. narzucać pluralizm w doborze gości do "Dziś wieczorem")
    ms.wygnaniec napisal(a):
    porównanie stanu obecnego ze stanem idealnym musi uwzględniać stan bazowy.
    Po kilkunastu tygodniach wyraźnie widać, że horyzonty p. prezesa nie sięgają dalej niż TVN. Bardzo dobrze zdiagnozował to Matka Kurka. Żadnego pomysłu na ciekawy program publicystyczny, tylko nawalanki. Żadnego spojrzenia na sprawy ogólnoświatowe, tylko zaścianek. A już program Pawlickiego to dno poniżej wszelkiej krytyki.
    Fakt, że akurat nie było nawet zajawki z Placu Czerwonego nie jest powodem do chwały. To powinien być standard.
    Tylko Wiadomości odbijają na plus od tej miernoty telewizyjnej. No i niekiedy programy Rachonia. Reszty publicystyki nie da się oglądać.
    A czy np. zauważyliście jak były transmitowane marsze KOD-u (na co słusznie wściekła się prof. Pawłowicz)? Same dalekie kadry, z wysoka, potęgujące wrażenie tłumu... No i broń Boże żeby nie było widać geriatrii.
    A jak pozostałe marsze?
    Przecież tam cała kadra powinna być wymieniona! A nie tylko kilkoro prezenterów.

A poza tym nie wierzę Kurskiemu za grosz. Jego kumplom takoż.
  • extraneus napisal(a):
    Tak, trujka się okopała i władza najwyraźniej się jej boi. Pewnie jest tak, że cały zespół gotowy odejść i odtworzyć stację gdzie indziej, słuchacze pójdą za nimi a trudno mi sobie wyobrazić organizowanie konkurencyjnego radia dla tego targetu w PR.
    Może i Trujka to kodziarstwo (przestałem tego medium słuchać jakieś 25 lat temu). Natomiast jedynka to Antoni Trzmiel, Lis a'rebours oraz Gociek. Częstymi gośćmi są Karnowscy i Gmyz.
    Tak więc, jednak prezesura Pani Basi Stanisławczyk oznacza zmianę. Dobrą zmianę.

• A czy raczej nie powinno sie mówić o II wojnie o inwestyturę o której pisze SM ?
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.