Czy ktoś wie coś więcej o jego poglądach na działalność banku centralnego i planach na najbliższą przyszłość, zwłaszcza w odniesieniu do obsady i działalności KNF? To chyba ważna nominacja?
NBP jest jednym z ostatnich banków centralnych w Europie. Przez bank centralny rozumiemy bank centralny a nie każdą instytucję uzurpującą sobie tę nazwę.
Uściślijmy: Piaskówka materiałów sypkich, nie stwarzających oporów przy nabieraniu Szufla- z płaskim ostrzem z ostro wygiętymi krawędziami bocznymi, styliskiem zakończonym uchwytem w kształcie litery D lub T
Akurat na budowie to pilnują słownictwa, raz nazwiesz szpadel łopatą, usłyszysz "sam żeś jest Łopata", i już jesteś "Łopata" do końca życia. I potem będą wołać do ciebie - Łopata, podaj szpadel!
Jako kompulsywny budowniczy i remonter domów (pińć tego typu przedsięwzięć dotąd i będzie jeszcze kilka) autorytatywnie stwierdzam: łopata jest jedynym określeniem na szpadel, szuflę i piaskówkę (mam podkreślone na czerwono, bo nie ma takiego słowa w słowniku).
los napisal(a): ...i piaskówkę (mam podkreślone na czerwono, bo nie ma takiego słowa w słowniku).
1. Piaskówka, nalepian, piasecznica, piasecznik, arenikola (Arenicola marina) – gatunek wieloszczeta z rodziny Arenicolidae, występujący na wybrzeżach Morza ... 2. Łopata piaskówka nowa - Niska cena na Allegro.pl 3. Piaskówka – dzielnica, park i osiedle Tarnowa,; 4. Piaskówka – strumień na terenie Wrocławia.
ale nigdzie paiskówka sama; jest w zestawie (wyrażenie) z łopatą.
Komentarz
→I znalazłem na stronie www magazynu.
chyba że w celu nauki pokory
wojsko albo klasztor
https://cfi.co/awards/?s=Best+Central+Bank+Governance+Europe
Piaskówka materiałów sypkich, nie stwarzających oporów przy nabieraniu
Szufla- z płaskim ostrzem z ostro wygiętymi krawędziami bocznymi, styliskiem zakończonym uchwytem w kształcie litery D lub T
Franeek, podej mi ta łopata!
Szuflę, szpadel czy piaskówkę, panie majster?
Piaskówka, nalepian, piasecznica, piasecznik, arenikola (Arenicola marina) – gatunek wieloszczeta z rodziny Arenicolidae, występujący na wybrzeżach Morza ...
2.
Łopata piaskówka nowa - Niska cena na Allegro.pl
3.
Piaskówka – dzielnica, park i osiedle Tarnowa,;
4.
Piaskówka – strumień na terenie Wrocławia.
ale nigdzie paiskówka sama; jest w zestawie (wyrażenie) z łopatą.