Skip to content

przegrywanie płyt- pomocunku!

qizqiz
edytowano March 2015 w Forum ogólne
hej,
był na FR gość, co miał w Warszawie (Falenica, Radość) usługę przegrywania uszkodzonych płyt cd/DVD. Ma ktoś namiary?

Komentarz

• Nie mam żadnych namiarów na szurie JBPP z Robalyi i nie chcę mieć
  • To skasuj swój durnowaty wpis, oki?
  • W zasadzie każda firma zajmująca się odzyskiwaniem danych z uszkodzonych dysków twardych radzi też sobie z CD czy DVD. Niestety często liczą sobie jak za zboże, dlatego dobrze zapytać w kilku miejscach. Dużo zależy od tego jaki jest typ uszkodzenia - jeżeli porysowanie to można samemu spróbować przy pomocy dostępnych w sieci programów. Mnie jakiś czas temu uratował AnyReader. Tyle, że bez rejestracji miał ograniczenie dotyczące liczby plików, oraz ich rozmiaru (bodajże nie wiecej niż 10 plików lub 500 MB - decydowało to co pierwsze się przekroczyło)
  • Jeżeli uszkodzona jest spodnia strona (ta od strony zapisu), porysowania - to można spolerować ręcznie, środki do polerowania lakieru samochodowego są wystarczającą łagodne, do polerowania mosiądzu też. Jeżeli uszkodzona jest wierzchnia strona to to raczej nieodwracalne uszkodzeni i danych z tego miejsca nie odzyskasz, ale z reszty firma odzyska.
  • Najlepiej odzyskuje się dane na serwisie chomikuj.pl
  • na rebelyi był koleś, któy reklamował swoją działalność. Nie mogę go odtworzyć, myślałem, że może ktoś go zapamiętał...
  • Reklamował się MS z co najmniej podobną działalnością. Dawno to było i raczej się tym już nie zajmuje ;)
    Piszę w celu podbicia - może przeczyta i się odezwie.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.