Skip to content

Demokratyczne gestapo w trójmiescie ma się dobrze

edytowano March 2015 w Forum ogólne
Po prostu brak mi słów. Ile czasu poświęcono temu wydarzeniu w TVP Kursk?

Komentarz

• Sprawa jest dobrze znana, o czym świadczy liczba ponad 200 tysięcy wejść. Poza tym cisza aż w uszach dzwoni...
  • edytowano May 2016
    Dzisiaj mówili o tym w radiowej Jedynce w programie porannym którego słuchałem pomykając do lasu. Wypowiadał się między innymi Dybowski.
  • Brzost napisal(a):
    Dzisiaj mówili o tym w radiowej Jedynce w programie porannym którego słuchałem pomykając do lasu. Wypowiadał się między innymi Dybowski.
    Rozumiem, że ktoś doszedł do wniosku, że przekaz nie nadaje się do TV, bo zawiera sceny drastyczne.
  • https://youtu.be/5wbJmHCqlsI

pierwsze dwie sekundy. Kołakowska plan w głębi (ma fioletową bluzkę sweterek?) stoi pasywna

trzeba oglądac powoli ze stop klatkami.

Wyraźnie starannie wyselekcjonowana i wychaczona.

POlucjanci znowu gurom
  • Min. Błaszczak ma pole do popisu. Porozsyłać dowódców do komisariatów od Ustrzyk po Bogatynię i podać do publicznej wiadomości.
    Rozzuchwala bezkarność, wszystko jedno - policjantów czy złodziei.
  • Dziwnie to wszystko wygląda. Inna rzecz, że chyba cała rodzina Kołakowskich to narodowe zakapiory.

• edytowano May 2016
    peterman napisal(a):
    Dziwnie to wszystko wygląda. Inna rzecz, że chyba cała rodzina Kołakowskich to narodowe zakapiory.

https://twitter.com/kontrowersje/status/734798134212198401
    No i? Że w mordę lac mogą tylko lewaki? A prawicowcy jak potulne barany na rzeź?

Więcej takich jak oni a jedyne dwa pedały to do trycykla kolega zobaczy tanio na allegro

BTW niech kolega oblOOka filmik jaki zapodałem i powie mi gdzie Marysia zachowuje sie jak zakapior. OK?
  • Wiadomo. Tylko ta radocha na gębusi młodej mi tu nie pasuje.
  • peterman napisal(a):
    Wiadomo. Tylko ta radocha na gębusi młodej mi tu nie pasuje.
    Nie wiem jak kolega ale jak byłem młody to też mi się facjata rozjasniała gdym milicjantowi zwiał uprzednio poczęstowawszy go *urwą i gestem Kozakiewicza.
  • Ale kiedy Kolega nie zwiał, to też było do śmiechu? ;)

Dobra, to są didaskalia. Co do merituma mamy albo albo. Albo Marysia ciskała kamieniami w milicję i zakłócała tzw. czynności, albo nie ciskała i nie zakłócała. To warto by ustalić.
  • peterman napisal(a):
    Ale kiedy Kolega nie zwiał, to też było do śmiechu? ;)

Dobra, to są didaskalia. Co do merituma mamy albo albo. Albo Marysia ciskała kamieniami w milicję i zakłócała tzw. czynności, albo nie ciskała i nie zakłócała. To warto by ustalić.
    Jak nie zwiałem to z później z duma pręgi na plecach, dupsku i udach obnosiłem....ze 3 razy było czym się pochwalić. I to przed 1980.
  • Dybowski twierdził że kamieniami i butelkami to rzucały jakieś tajemnicze osoby które potem pokazały polucjantom dokumenty i się spokojnie oddaliły.
  • A ja bym zalecał sporo ostrożności, żeby nie wylać dziecka z kąpielą. Podstawowe bezpieczeństwo w miejscu zamieszkania, zabawy, nauki, elementarna kultura policjantów w trakcie rutynowych czynności wobec obywatela - to jest priorytet. Inne sprawy ważne, ale mniej.
  • edytowano May 2016
    Brzost napisal(a):
    Dybowski twierdził że kamieniami i butelkami to rzucały jakieś tajemnicze osoby które potem pokazały polucjantom dokumenty i się spokojnie oddaliły.
    Bo jak człowiek jutubkie przeczesze to znajdzie materiały nagrane jak te "tajemnicze ludki w kominiarkach" się zachowOOją. A wtedy od razu będzie znana odpowiedź czemu własnie oni wysiedli, a później wsiedl, do polucyjnych suk.

Po prostu w Gdańsku nie było ruskiej budy do spalenia......
  • extraneus napisal(a):
    A ja bym zalecał sporo ostrożności, żeby nie wylać dziecka z kąpielą. Podstawowe bezpieczeństwo w miejscu zamieszkania, zabawy, nauki, elementarna kultura policjantów w trakcie rutynowych czynności wobec obywatela - to jest priorytet. Inne sprawy ważne, ale mniej.
    No więc właśnie Błaszczak wydał polecenie aby sprawdzono czy ta rutynowa kultura była zachowana.
  • Rutynowa czynność to jest prośba z ust pięknej policjantki ruchu drogowego o okazanie prawka i dowodu ;)
  • Zdjęcie dziewczyny z policjantem raczej wskazuje tylko, że krojono coś poważnego, jakiś sequel pożaru pod ruską ambasadą. Sprawa się rypła, ponieważ TVP Info przeprowadziło bezpośrednią relację z Gdańska. Być może polucjant otrzymał polecenie wykonania słitfoci z zatrzymaną - trzeba ustalić kiedy wykonano to zdjęcie. Zresztą czegoo ono miało dowodzić? Że dziewczę, w porozumieniu z policjantem z prewencji, knuło spiseg stawiający w złym świetle trójmiejską policję?
    W kwestii dziwnych osobników w kominiakach - w relacji TVP Info widać ich było stojących spokojnie obok kordonów policji. Są to oczywiście informacje od królowej Bony i piszę wyłączniena wypadek, gdyby ktokolwiek nie wiedział.
  • Przegięli. Policjant nie musiał przygniatać (kolanami) dziewczyny do ziemi, w ogóle nie musieli jej powalać na ziemię. Brutalność zupełnie nie uzasadniona.
  • Bohaterski szturm na przystanek tramwajowy też nie wydaje się uzasadniony...
  • edytowano May 2016
    image

Tu komentarz Matki Kurki, który oglądał całą transmisję http://kontrowersje.net/wentyl_musi_by_wie_to_ka_da_matka_nastolatki_i_ka_da_w_adza_wiedzie_powinna , a nie wyłącznie zmontowany filmik.
  • edytowano May 2016
    Matka Kurka pitoli tak że mnię sztuczna szczęka cierpnie:

"Córka pani radnej z PiS była w grupie pobudzonych byczków z ONR, którzy zrobili zadymę na przystanku, wśród przerażonych ludzi i ma to tyle wspólnego z prowokacjami przed krzyżem na Krakowskim Przedmieściu, czy paleniem ruskiej budki w trakcie Marszu Niepodległości, co ja z fitnes."

To dlaczego jeśli tam była wyciągnięto z grupy byczków jedynie ją? Że co? Torreadorzy z tarczami i pałami boją się byczków a na dziewczynę we dwóch pójdą? Zebrało im się na gang-bang?

Film który wrzuciłem nie jest zmontowany. Wystarczy ciut dobrej woli aby zobaczyć że:

Maria nie jest w grupie byczków ale kilka metrów przed grupą. Zostaje zepchnięta w stronę grupy przez nacierający kordon pałkarzy.
    Gdy dzielni pałkarze nacierają dalej, spychając wszystkich przed sobą, z kordonu (z po za niego z drugiego szeregu) wysuwają się łapy i ją wciągają w kordon. Dalej na drugim filmie (bez cięć i montażu) widzimy ją już na glebie z dwoma pałkarzami na jej plecach.

Film jest a M.K niech się nie kompromituje. Pajaców pragnących wykazać się "beztronnością" jest w tenkraju pod dostatkiem.

Chcę silnej i twardej policji. Ale nie chcę aby silna i twarda policja była bezmyślnym stadem s/synów wyciągających z tłumu kobiety.

Do wróbli strzela się z wiatrówki, do pancerników z armaty.
  • Dobra dobra Marysia leży przygnieciona byczkami z wyciągniętymi pałami (hue hue hue, te skojarzenia i zabawy językiem, który giętki przekaże wszystko co pomyśli głowa) i ma niezły fun widać. Już nie róbmy z niej takiej bidulki i ofiary opresyjnego reżimu kaczystowskiego i POlucji
  • Eden napisal(a):
    Dobra dobra Marysia leży przygnieciona byczkami z wyciągniętymi pałami (hue hue hue, te skojarzenia i zabawy językiem, który giętki przekaże wszystko co pomyśli głowa) i ma niezły fun widać. Już nie róbmy z niej takiej bidulki i ofiary opresyjnego reżimu kaczystowskiego i POlucji
    Oczywiście że nie.

Chodzi o ogOOlne modus operandi POlucji. Rodem z PRL:

tam też ludzie nie usuneli się z drogi.

i z czasów PO:

Przyponmę że POLICJA ma służyć społeczeństwu i pilnować bezpieczeństwa. Dziś jest fun. Jutro wpierdol zbierze przypdakowa staruszka, jak za PRL, która nie usunie się w porę przed tyralierą pałkarzy.

Zbyt szybko zapomniało się niektórym Krak Przed. Zbyt szybko.

• Eden napisal(a):
    Dobra dobra Marysia leży przygnieciona byczkami z wyciągniętymi pałami (hue hue hue, te skojarzenia i zabawy językiem, który giętki przekaże wszystko co pomyśli głowa) i ma niezły fun
    Na oczach własnej matki? Chyba łatwiej napisać niż pomyśleć przed napisaniem. A skoro już jesteśmy tacy subiektywni, to oglądając na żywo relację TVP Info miałem wrażenie, jakby pojawienie się reportera w czymś policjantom przeszkodziło.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.