Skip to content

skrajnie anarchistyczna bojówka

edytowano May 2016 w Forum ogólne
Trzech mężczyzn w wieku 17-35 lat zostało zatrzymanych przy próbie podlozenia ładunków zapalających pod dwoma radiowozami w podwarszawskich Włochach

na podst TVPinfo

Komentarz

• Na konfrencji prasowej rzecznik Policji określił ze osoby sa powiązane za skrajnie anarchistycznymi środowiskami
  • Niech wyśpiewają wszystko o organizacji i - na świadków koronnych.
  • nie przyznaja sie do winy i odmawiają składania zeznań...
    profesjonaliści?

• edytowano May 2016
    Może mam sklerozę bo nie przypominam sobie aby przez ostatnie ćwierćwiecze tutejsi anarchiści organizowali jakieś zamachy. Jest więc mało prawdopodobne, że ideologia anarchistyczna była powodem obecnego bombowego wzmożenia chłopaków. Najpewniej policmajstrzy fanzolą dla dodania sobie powagi.
  • Nie wiem, tez sie nie znam ale wg słów rzcznika dokonano probnej detonacji ładunków i one zadziałały...
    Chłopaki sie skrzykneły i z neta ściągły przepis zeby na komisariacie pokazac jak bardzo sa zbuntowani wobec dorosłych?
  • 7dmy napisal(a):
    Może i mam paranoje, ale myślę że źródłem tego wzmożenia anarchistycznego jest po prostu jakiś gabinet na łubiance, tak samo jak tam bym upatrywał producenta garko-bomby z Wrocławia. Kilka efektownych eksplozji przed szczytem NATO zawsze się przyda.
    Podobnie mam.
  • Łał! Bugodrzańska Action Directe w końcu powstała?
    image
  • I ja podobnie myślę. W jednym i drugim przypadku zero ofiar i dużo szumu.
  • Gramatyka to to nie jest ale przypadki som.
  • 7dmy napisal(a):
    Może i mam paranoje, ale myślę że źródłem tego wzmożenia anarchistycznego jest po prostu jakiś gabinet na łubiance, tak samo jak tam bym upatrywał producenta garko-bomby z Wrocławia. Kilka efektownych eksplozji przed szczytem NATO zawsze się przyda.
    To raczej lokalne- wybory w 2005 i zagrożenie w Warszawie (metro),
    teraz we Wrocławiu- milicja zrobiła sobie worek treningowy ze skacowanego żulka, zrobiła się afera to podstawili figuranta z wiadrem śrubek.

Służby mają prowoków na każdą okazję. Ot, takie Hadacze.
  • Qrde! Przecież ten wrocławski ładunek wybuchł. Jedna kobieta została poraniona. Rozumiem (z waszych wypowiedzi). że gdyby mu się udało wybuchnąć w autobusie pełnym ludzi i ofiar nie byłoby "zero", to dopiero wtedy bylibyście usatysfakcjonowani, a?!
  • Dawid Wildstein ‏@DawidWildstein · 5 min.5 minut temu

Marzenie Zakowskiego się spełniło. Typy co chciały wysadzić komisariat okazały się walczyć o Polskę wolną od PiSu

• mmaria napisal(a):
    Qrde! Przecież ten wrocławski ładunek wybuchł. Jedna kobieta została poraniona. Rozumiem (z waszych wypowiedzi). że gdyby mu się udało wybuchnąć w autobusie pełnym ludzi i ofiar nie byłoby "zero", to dopiero wtedy bylibyście usatysfakcjonowani, a?!
    To był ładunek z saletry z tego co słyszalem, nie ma mowy o ofiarach, świeca dymna i nic więcej.
  • edytowano May 2016
    Czytałam co innego, ale być może rozdmuchane (ze śrubami itp.). W każdym razie bym tak od razu nie bagatelizowała. Nawoływań o Cybę i Hamas było już wystarczająco dużo.
  • przemk0 napisal(a):
    mmaria napisal(a):
    Qrde! Przecież ten wrocławski ładunek wybuchł. Jedna kobieta została poraniona. Rozumiem (z waszych wypowiedzi). że gdyby mu się udało wybuchnąć w autobusie pełnym ludzi i ofiar nie byłoby "zero", to dopiero wtedy bylibyście usatysfakcjonowani, a?!
    To był ładunek z saletry z tego co słyszalem, nie ma mowy o ofiarach, świeca dymna i nic więcej.
    O ile dobrze pamiętam, saletra jest stosowana jako utleniacz w różnych materiałach wybuchowych - także takich, używanuch w IED
  • edytowano May 2016
    Strasznie dziwna sprawa z tym.

Z slatery amonu można zrobić np. AMFO czy GRG. Nie super mocne ale zawsze coś.

Ładunek nie musi być silny aby narobił szkód. Wystarczy powkładać gwoździe etc.
  • To mogą być islamskie testy, ruskie mącenie, wsiowe mącenie lub prywatne inicjatywy polskich czubków. Różne inspiracje i różny stopień zagrożenia, ale cel w zasadzie ten sam: wzniecenie strachu, próba destabilizacji, związanie służb, wprowadzanie szumu medialnego dla podważenia zaufania do policji, służb i przez to rządu i zakłócenie szczytu NATO i ŚDM.
  • Rafał napisal(a):
    ...ale cel w zasadzie ten sam: wzniecenie strachu, próba destabilizacji,...wprowadzanie szumu medialnego ...
    O!

• Dziwicie się kurtka na wacie? Przy tym poziomie nienawiści i pogardy sączonej... wróć, płynącej strumieniem o mocy Niagary z mediów w innym kraju byłyby już tysiące jeśli nie miliony ofiar. To opieka Marki Boskiej a trochę też polska gnuśność, że zamordowano tylko Marka Rosiaka.
  • image

"Pod radiowozami stojącymi przed komisariatem policji w warszawskich Włochach znaleziono w sumie cztery bomby..... . Widać na nim wyraźnie, że to ładunki wybuchowe domowej roboty. Jak jednak podkreślają służby, groźba silnej eksplozji była bardzo realna.

- Ładunki wybuchowe zostały skonstruowane z dwóch butli z płynem zapalającym. Wewnątrz był dodatkowy materiał, który wznieciłby eksplozję. Lont przygotowany był w taki sposób, żeby zatrzymani mogli w porę oddalić się z tego terenu. Ładunki mogłyby zniszczyć te radiowozy - mówił podczas dzisiejszej konferencji prok. Michał Dziekański z Prokuratury Okręgowej w Warszawie.
  • los napisal(a):
    Dziwicie się kurtka na wacie? Przy tym poziomie nienawiści i pogardy sączonej... wróć, płynącej strumieniem o mocy Niagary z mediów w innym kraju byłyby już tysiące jeśli nie miliony ofiar. To opieka Marki Boskiej a trochę też polska gnuśność, że zamordowano tylko Marka Rosiaka.
    Wcale się nie dziwię. A właściwie dziwię się innej rzeczy. Że do tej pory rząd pozwala na tą jak to kolega określił Niagarę nienawiści. Bowiem albo rząd nie wie co rząd w obliczu takich "akcji" zrobić (PO CICHU y ZNIENACKA) powinien albo rząd nie potrafi.

Tak czy siak. Rząd w tej tomacie jest zbyt pasywny i dobroduszny. A przecież mowa nienawiski jest taka BE - potwierdzone prze rzont poprzedni.

Czasem trzeba umiec po cichu w rękawiczkach i z tłumikiem, a czasem trza założyć kastet i bejsbolem wytłumaczyć co i jak.
  • A i jeszcze jedno. ŚDM to zaproszenie dla wszelakiej maści s/syństwa któremu zależy na destabilizacji Polski i pokazaniu wszem i wobec iż rząd RP nie umie, nie daje rady i nie potrafi przestrzegać zasad demokracji. A tak będzie gdy prowokacje osiągną crescendo.
  • A ja się dziwię również ale z całkiem innego powodu niż Koleżeństwo. Niezmiernie się dziwuję, że skrajnie lewicowy terroryzm wzszedł na obszarze pomiędzy Odrą a Bugiem dopiero 26 lat odkąd zaczęto tutejszą ludozerke okładać kijem neoleberalisma i batożyć strukturalnym bezrobociem oraz skrajnymi nierównościami i niesprawiedliwościa społeczną. To chyba tylko przez wcześniejszy socjalizm realny było możliwe, że tak późno to zjawisko się pojawiło w TenKraju
  • A od kiedy lewaków obchodzi niesprawiedliwość społeczna? Lewicowców w XIX wieku - tak, tych niesprawiedliwość społeczna obchodziła ale dawno już powymierali wszyscy, co ich pamiętali.
  • Zwykła zubatowszczyzna, tylko nie wiadomo kto dokładnie zleca. Przez ostatnie 27 lat Bugodrze kontrolowano na poziomie KPRM/okrąglaka, bojówki były zbędne i dlatego ich nie było. Teraz gdy smycz została urwana - odzyskanie zarządu nad kolonią musi być poprzedzone zdestabilizowaniem obecnego status quo, co się robi na różne sposoby: Moody, Timmermans, Ryśki-Grześki-alimenciarze, wreszcie młodzi bombiarze,

W kwestii potencji tutejszych anarchistów w szczególności i lewactwa w ogólności:

Guzik z pentelkom się pojawił.
    Tutejsze, współczesne lewactwo jest bezpłodne. Ma w sobie ledwie tyle siły sprawczej, żeby coś napisać do zina albo Krypola. W tym ostatnim przypadku musi jeszcze być sponsor (kapitalistyczny wyzyskiwacz lub państwo-grabieżca), który sfinansuje druk, wynajem pomieszczeń dla redakcji, da jeść i kieszonkowe.

Los prawdę pisze. Dowodem jest traktowanie pracowników w kawiarni Krypola - sprawa o której było głośno parę lat temu.
  • Mogą sobie jeszcze pohasać po Paryżu czy Kreuzbergu, wiedząc, że rodzice nie ośmiela się im nawet złego słowa powiedzieć.
  • Myślę, że na bardziej zdecydowane działania nadejdzie czas. Na razie wstrzemięźliwość i cierpliwość jest wskazana. Sponsorzy i inspiratorzy tych działań, a przynajmniej ich lokalna ekspozytura, systematycznie się kompromitują i tracą poparcie opinii publicznej. Zaczynają budzić coraz większą niechęć, a nawet wrogość. Radykalne działania wobec grup antypaństwowych i ich aktywności będą znacznie łatwiejsze z wyraźnym poparciem społecznym i wyraźnym potępieniem społecznym tych grup i ich aktywności. Mam nadzieję, że te radykalne działania państwa nie będą konieczne bo grupy antypaństwowe się rozpadną a ich aktywność osłabnie. Liczę jednak na to, że są na wszelki wypadek profesjonalnie przygotowywane przez odpowiednie do tego służby.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.