Skip to content

Filmiki w autobusach - Wawa

edytowano March 2015 w Forum ogólne
Na marginesie wywłątka ubezpieczeniowo-komunikacyjnego:
pawel.adamski napisal(a):
Ad 3. Reklama w autobusach i tramwajach chyba jednak nie jest zbyt skuteczna
Bokotemat a propos reklamy w autobusach. Czy ktoś oprócz mnie widział takie filmiki bez głosu, które lecą na niektórych liniach stolicznej komunikacji aż do wyrzygania? Jeden - z jakimś szarpidrutem na scenie, który gra, wrzeszczy, gra, a z przeciwka naciera na niego i jego kolegów oddział Prewencji. Drugi - z jakąś blondynką, która tęsknie śpiewa, dzwoni przez telefon, włóczy się po parku aż w końcu zjawia się wytęskniony Murzyn. Zastanawiam się, czy nie jest to jakaś podprogowa propaganda serwowana przez HGW, pod hasłami: 1. Precz z Kaczorem dyktatorem 2. Refugees willkommen.

Komentarz

• Jest też łysy facet w płaszczu i z głupawym wyrazem ćwarzy, którego w różny sposób maltretują przechodnie. Nie wiem o co idzie ale zaczynam już mieć odruch i jak napotkam gościa w realu, to się do agresorów przyłączę.
  • A faktycznie, coś takiego się pojawiło ostatnio. Tamte o których pisałem, lecą już pół roku.
  • Brzoście, opis pierwszego przypomina mi to
    a drugiego

Jeżdżę czasem autobusami, ale widziałem tylko kampanię dotyczącą szykan, o której pisze los.
  • FOO Fighters .....

Blondyna????

Także się dołączę.
  • Telewizory w pojazdach ZTM opędza jakaś firma Agory na zlecenie Bufetu. Czy może być więc inaczej? Stężenie tego g-wna jest takie, że brakuje miejsc, gdzie możnaby wzrok odwrócić. Podróżowanie po mieście komunikacją to jest męka z tego powodu.
  • To w Krakowie jest lepiej (albo przynajmniej było - bo odkąd się ociepliło po mieście pedałuję).
    Filmiki dotyczyły głownie bezpieczeństwa na drodze i torze tramwajowym, albo jakieś komercyjne reklamy. Były też filmiki zachęcające do oddawani krwi czy wstępowania do NSR, a pod koniec lutego to raz nawet widziałem spot o Żołnierzach Niezłomnych.....
  • @Kuba - tak to te filmiki.

@fatus - no, powiedzmy, ciemna Blondyna :-)
  • pawel.adamski napisal(a):
    To w Krakowie jest lepiej (albo przynajmniej było - bo odkąd się ociepliło po mieście pedałuję).
    Filmiki dotyczyły głownie bezpieczeństwa na drodze i torze tramwajowym, albo jakieś komercyjne reklamy. Były też filmiki zachęcające do oddawani krwi czy wstępowania do NSR, a pod koniec lutego to raz nawet widziałem spot o Żołnierzach Niezłomnych.....
    Swego czasu leciały też nieme kawałki z Chaplinem :)
  • Koleżeństwo dopiero teraz dostrzegło podprogowy przekaz Agory via Bufet, serwowany z ekranów w metrze i autobusach ZTM? Toż ja o tym pisałem już chyba z rok czy dwa temu....
  • Pamiętam że był taki wątek. Dlatego też przyszły mi do głowy takie a nie inne skojarzenia.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.