Zjawiskowe zjawisko prasowe
Weźmy taki przykład, Gazownia.
Owoż, jakiegoś tam radnego gdzieś tam skazali za coś tam. No, normalny prasowy michałek, coś tam trzeba pisać, żeby natrzepać wierszówkę:
Ale, wyobraźmy sobie że czytamy onże portal gazowniany i widzimy zajawkę następującą:
" Radny bez żenady kradł prąd. Teraz pokrętnie i BARDZO głupio się tłumaczy "
Co możemy o panu radnym powiedzieć z całą pewnością?
Dla niecierpliwych link do doczytania: http://www.kronikatygodnia.pl/711/radny-kradl-prad
Owoż, jakiegoś tam radnego gdzieś tam skazali za coś tam. No, normalny prasowy michałek, coś tam trzeba pisać, żeby natrzepać wierszówkę:
Se wyobraźcie zresztą, że to jest materiał, jaki Gazownia dała na jedynkę. Nieźle, co.
Radny bez żenady kradł prąd. Teraz pokrętnie i BARDZO głupio się tłumaczy. "Każdy łamie prawo..."
1. Radny z Łaszczowa został skazany za kradzież prądu. Zapłaci grzywnę
2. Lokalny polityk przyznał się do winy i dobrowolnie poddał karze
3. W rozmowie z Polsatem tłumaczył, że "każdy łamie prawo"
Mieczysław Osuch, radny z Łaszczowa k. Tomaszowa Mazowieckiego, został skazany za kradzież prądu we własnym domu na karę grzywny - ustalił Polsat. Lokalnym politykiem zajęli się reporterzy programu "Interwencja". Jak podała policja, mężczyzna przyznał się do winy. Winę tę potwierdził sąd.
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,20209836,radny-kradl-prad-tlumaczenie-kazdy-lamie-prawo.html#BoxNewsLink
Ale, wyobraźmy sobie że czytamy onże portal gazowniany i widzimy zajawkę następującą:
" Radny bez żenady kradł prąd. Teraz pokrętnie i BARDZO głupio się tłumaczy "
Co możemy o panu radnym powiedzieć z całą pewnością?
Dla niecierpliwych link do doczytania: http://www.kronikatygodnia.pl/711/radny-kradl-prad
0
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarz
Ale, ale - kraść-i-kłamać i nie ma michałka i wierszówki!
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
Znowuż zniosło mnie na portal gazowniany, i co ja widzę?
""Jarosław Kaczyński chce, by Lech został błogosławiony". PiS wydał ws. komunikat. Naprawdę"
Jaki wniosek należy wyciągnąć z powyższego tytułu?
Jarek jest psychiczny. Zresztą wiemy o tym oddawna, a teraz mamy kolejny niezbity dowód.
Zgadłem?
Dla pełnego obhazu jeszcze wkleję zajawkę z jedynki: Noji tekst komunikatu:
Zatem należy rozważyć 2 stanowiska:
a) cieszmy się i radujmy widząc, że upadli już tak nisko, iż muszą walczyć o marginalne ilościowo resztki zlasowanych umysłów idiotów
b) rozglądajmy się bacznie wokoło czy aby nie stanowimy wyjątkowej mniejszości w zalewającym nas właśnie morzu idiotów
Osobiście jestem niezdecydowany która sytuacja jest rzeczywista. Szcególnie po takich doniesieniach jak powyższe
Brak najbardziej prawdopodobnej wersji c): Populacja idiotów w Polsce jest bardzo liczna - stanowi ponad 30%. Dodatkowym problemem jest to, że idioci są znacznie silniej reprezentowani w tak zwanej klasie średniej, czyli wśród mieszkańców dużych miast z wyższym wykształceniem o dochodach znacznie powyżej średniej - managerów, urzędników i części przedsiębiorców - tam ich jest ponad 40 %. Szczególnie silna jest frakcja idiotów w tak zwanych elitach kulturalnych i medialnych czyli wśród dziennikarzy, redaktorów, aktorów, reżyserów i wziętych plastyków oraz piosenkarzy i muzyków, chyba poza muzyką klasyczną oraz w kadrze akademickiej.
Może być?
http://www.rp.pl/article/20100710/EKO/307109911#
"Pytanie, czy prezydent był trzeźwy, jest równie zasadne, jak pytanie, czy poseł Palikot przed swoją konferencją prasową się onanizował, jak podobno ma we zwyczaju. Społeczeństwo ma prawo wiedzieć! Jestem pewien, że w tej sprawie Eustachy Rylski mnie poprze. Czy ważny polityk rządzącej partii, wiceprzewodniczący jej klubu parlamentarnego i jeden z medialnych „frontmenów” nie działa pod wpływem swoich seksualnych frustracji. Milczenie Palikota w tej sprawie jest wymowne. Charakterystyczne jest także, że jego była żona nigdy nie odpowiedziała wprost na pytanie, w jaki sposób Palikot to robi. Czy jest, jak to nazywa fachowo seksuologia, pigmalionistą, zaspakajającym się przy fotografiach i filmach, czy też, jak głoszą plotki (ile w nich prawdy, panie pośle? Dlaczego nie chce pan się do nich ustosunkowywać? Co pan ukrywa?) uprawia autoerotyzm przed swoim odbiciem w lustrze."
nb. proces Roberta Schumana w toku (nie kompozytora)
Co do merituma to:
- utwardzanie utwardzonych obecnie nie ma sensu więc ta strategia (budujemy mur idiotyzmu i każemy w to wierzyć opisane w Montażu) służy albo wyhodowaniu kolejnego Cyby albo to są idioci.
A teraz miota się bezsilnie. Niestety ma jeszcze duże rezerwy w armii współidiotów i cyngli. Sądząc po wypowiedzi Borowskiego, którego do tej pory miałam za jednego z inteligentniejszych, to im się dokumentnie i na serio świat zawalił. Zaczynają budować alternatywny Tenkraj. Pan Marek w swojej kretyńskiej odezwie nawet nie próbuje udawać - nie mówi o "wybieraniu", tylko "powołaniu" drugiego sejmu.
Czysta groteska.
Ałtoszydera. Alternatywny parlament, hue hue hue, dla inaczej sprawnych polityków, bua bua bua!