Skip to content

Zjawiskowe zjawisko prasowe

Weźmy taki przykład, Gazownia.
Owoż, jakiegoś tam radnego gdzieś tam skazali za coś tam. No, normalny prasowy michałek, coś tam trzeba pisać, żeby natrzepać wierszówkę:

Radny bez żenady kradł prąd. Teraz pokrętnie i BARDZO głupio się tłumaczy. "Każdy łamie prawo..."
1. Radny z Łaszczowa został skazany za kradzież prądu. Zapłaci grzywnę
2. Lokalny polityk przyznał się do winy i dobrowolnie poddał karze
3. W rozmowie z Polsatem tłumaczył, że "każdy łamie prawo"
Mieczysław Osuch, radny z Łaszczowa k. Tomaszowa Mazowieckiego, został skazany za kradzież prądu we własnym domu na karę grzywny - ustalił Polsat. Lokalnym politykiem zajęli się reporterzy programu "Interwencja". Jak podała policja, mężczyzna przyznał się do winy. Winę tę potwierdził sąd.
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,20209836,radny-kradl-prad-tlumaczenie-kazdy-lamie-prawo.html#BoxNewsLink
Se wyobraźcie zresztą, że to jest materiał, jaki Gazownia dała na jedynkę. Nieźle, co.

Ale, wyobraźmy sobie że czytamy onże portal gazowniany i widzimy zajawkę następującą:
" Radny bez żenady kradł prąd. Teraz pokrętnie i BARDZO głupio się tłumaczy "

Co możemy o panu radnym powiedzieć z całą pewnością?

Dla niecierpliwych link do doczytania: http://www.kronikatygodnia.pl/711/radny-kradl-prad
«1

Komentarz

• Że nie umie się MĄDRZE tłumaczyć? Czyliże - bez żenady kłamać...

Ale, ale - kraść-i-kłamać i nie ma michałka i wierszówki! :)
  • Że jest z ZeteSeLu bis? Przynajmniej mnie to przyszło do głowizny ale może so jakieś inne oczywistości.
  • Uczciwi sa frajerzy i im smierc. Uczciwa osoba jest podejrzana.
  • rdr napisal(a):
    Uczciwi sa frajerzy i im smierc. Uczciwa osoba jest podejrzana.
    A sprawdzili mu jeszcze instalację gazową i wodną?
    :D

*
    "Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
    Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia

• Łatwe. Z całą pewnością radny to nie pisowiec.
  • van.den.budenmayer napisal(a):
    Łatwe. Z całą pewnością radny to nie pisowiec.
    O to to.
  • Oraz że przynosi wstyd, bo nie umie się tłumaczyć, nie umie kraść znaczy, psuje interes. Przykładna kara się należy.
  • van.den.budenmayer napisal(a):
    Łatwe. Z całą pewnością radny to nie pisowiec.
    No otóż wreście!
  • Fak diz sziet!
    Znowuż zniosło mnie na portal gazowniany, i co ja widzę?

""Jarosław Kaczyński chce, by Lech został błogosławiony". PiS wydał ws. komunikat. Naprawdę"

Jaki wniosek należy wyciągnąć z powyższego tytułu?
  • Szturmowiec.Rzplitej napisal(a):
    Fak diz sziet!

""Jarosław Kaczyński chce, by Lech został błogosławiony". PiS wydał ws. komunikat. Naprawdę"

Że, jak napisał Matka Kurka, ten burdel już nie płonie, ale tonie w gównie?
  • peterman napisal(a):
    Szturmowiec.Rzplitej napisal(a):
    Fak diz sziet!

Nie no, to oczywiście tak, ale chodziło mi o konkretny przypadek - skoro Gazownia gazuje, że Manitou chce beatyfikacji Lecha i że PiS wydał komunikat, i że naprawdę - no to jaki jest taki najprostszy wniosek?
    peterman napisal(a):
    Fak diz sziet!

Nie no, to oczywiście tak, ale chodziło mi o konkretny przypadek - skoro Gazownia gazuje, że Manitou chce beatyfikacji Lecha i że PiS wydał komunikat, i że naprawdę - no to jaki jest taki najprostszy wniosek?

Jarek jest psychiczny. Zresztą wiemy o tym oddawna, a teraz mamy kolejny niezbity dowód.
    Wniosek jest taki, że PiS wydał komunikat dementujący plotki o tym, że JK lub PiS stara się o beatyfikację śp. Prezydenta....
    Zgadłem?

• pawel.adamski napisal(a):
    Wniosek jest taki, że PiS wydał komunikat dementujący plotki o tym, że JK lub PiS stara się o beatyfikację śp. Prezydenta....
    Zgadłem?

Bhawo ten pan!!!

Dla pełnego obhazu jeszcze wkleję zajawkę z jedynki:
    21:27 Jarosław Kaczyński chce, by Lech został błogosławiony. PiS wydał w tej sprawie komunikat. Naprawdę
    Noji tekst komunikatu:
    Rzecznik PiS dementuje doniesienia na temat beatyfikacji Lecha Kaczyńskiego
    Dzisiaj, 20 czerwca (19:34)
    "Ani dziś ani w przeszłości nikt nie podejmował działań podejmowanych w celu sondowania możliwości rozpoczęcie procesu beatyfikacyjnego śp. Lecha Kaczyńskiego, nie ma też jakichkolwiek planów podejmowania ich w przyszłości" - głosi komunikat rzecznika Prawa i Sprawiedliwości. Wydano go w związku z "serią nieprawdziwych i oszczerczych publikacji prasowych oraz wypowiedzi polityków opozycji".
    Prezydent Lech Kaczyński był jedną z 96 ofiar katastrofy TU-154M /Artur Barbarowski /East News
    Prezydent Lech Kaczyński był jedną z 96 ofiar katastrofy TU-154M /Artur Barbarowski /East News
    W przesłanym mediom komunikacie napisano, że "insynuacje na ich temat są, jak wszystko na to wskazuje, już nie pierwszy raz rozpowszechniane przez osoby wrogo nastawione do wszystkiego, co wiąże się z pamięcią Śp. Prezydenta RP Lecha Kaczyńskiego".
    "Jest oczywiste, że dziś ich celem jest skompromitowanie planów budowy pomnika Ofiar Katastrofy Smoleńskiej i pomnika Śp. Prezydenta RP Lecha Kaczyńskiego. Całe przedsięwzięcie kompromituje jego autorów i jeszcze raz potwierdza, że kampanie skierowane przeciwko Lechowi Kaczyńskiemu, zarówno w czasie, gdy pełnił funkcję Prezydenta RP, jak i po Jego tragicznej śmierci, prowadziły osoby gotowe sięgnąć po nawet najbardziej haniebne metody działania" - czytamy w komunikacie.
    "Zaangażowanie niektórych mediów w kampanię, traktujemy jako świadome wprowadzenie opinii publicznej w błąd. Wyrażamy nadzieję, że odpowiednie organy związków dziennikarzy ocenią właściwie inspiratorów i realizatorów kampanii" - podsumowano.
    Chodzi o wypowiedź posła Nowoczesnej Pawła Rabieja, który w wywiadzie dla "Kultury Liberalnej" (numer z 14 czerwca 2016) stwierdził, że główna misją Jarosława Kaczyńskiego jest "zostawienie po sobie co najmniej błogosławionego brata". "Jarosław Kaczyński chce, by Lech został błogosławiony. Rozmawiają o tym z biskupami, rozmawiają w Watykanie. Wyczuwają grunt i wzmacniają okołosmoleńską martyrologię" - przekonywał jeden z założycieli Nowoczesnej. Wypowiedź Rabieja była cytowana w mediach i komentowana przez innych polityków.
    Wcześniej doniesienia o beatyfikacyjnych planach zmarłego prezydenta zdementowała Konferencja Episkopatu Polski.
    INTERIA.PL/PAP

Czytaj więcej na http://fakty.interia.pl/polska/news-rzecznik-pis-dementuje-doniesienia-na-temat-beatyfikacji-lec,nId,2222112#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome
  • Ale te wszytskie teksty z Opozycji Totalnej są tak coraz bardziej absurdalne, że za rok wielu z tych ludzi nawet pod pręgieżem się nie przyzna że kiedykolwiek popierało PO, myślało ciepło o .N czy też że chodziło na marsze KODzików! :)
  • edytowano June 2016
    Zjawisko pokazuje do kogo merdia opozycyjnie totalne kierują swój przekaz. Kto jest targetem? Totalni idioci.

Zatem należy rozważyć 2 stanowiska:

a) cieszmy się i radujmy widząc, że upadli już tak nisko, iż muszą walczyć o marginalne ilościowo resztki zlasowanych umysłów idiotów

b) rozglądajmy się bacznie wokoło czy aby nie stanowimy wyjątkowej mniejszości w zalewającym nas właśnie morzu idiotów

Osobiście jestem niezdecydowany która sytuacja jest rzeczywista. Szcególnie po takich doniesieniach jak powyższe
  • @fatuswombatus
    Brak najbardziej prawdopodobnej wersji c): Populacja idiotów w Polsce jest bardzo liczna - stanowi ponad 30%. Dodatkowym problemem jest to, że idioci są znacznie silniej reprezentowani w tak zwanej klasie średniej, czyli wśród mieszkańców dużych miast z wyższym wykształceniem o dochodach znacznie powyżej średniej - managerów, urzędników i części przedsiębiorców - tam ich jest ponad 40 %. Szczególnie silna jest frakcja idiotów w tak zwanych elitach kulturalnych i medialnych czyli wśród dziennikarzy, redaktorów, aktorów, reżyserów i wziętych plastyków oraz piosenkarzy i muzyków, chyba poza muzyką klasyczną oraz w kadrze akademickiej.
  • "Grzegorz S gwałci małe dziewczynki a i chłopaczkiem nie pogardzi." PO nie wydała w tej sprawie żadnego komunikatu.

Może być?
  • kiedyś Ziemniak napisał niezły felieton na ten temat:
    http://www.rp.pl/article/20100710/EKO/307109911#
    "Pytanie, czy prezydent był trzeźwy, jest równie zasadne, jak pytanie, czy poseł Palikot przed swoją konferencją prasową się onanizował, jak podobno ma we zwyczaju. Społeczeństwo ma prawo wiedzieć! Jestem pewien, że w tej sprawie Eustachy Rylski mnie poprze. Czy ważny polityk rządzącej partii, wiceprzewodniczący jej klubu parlamentarnego i jeden z medialnych „frontmenów” nie działa pod wpływem swoich seksualnych frustracji. Milczenie Palikota w tej sprawie jest wymowne. Charakterystyczne jest także, że jego była żona nigdy nie odpowiedziała wprost na pytanie, w jaki sposób Palikot to robi. Czy jest, jak to nazywa fachowo seksuologia, pigmalionistą, zaspakajającym się przy fotografiach i filmach, czy też, jak głoszą plotki (ile w nich prawdy, panie pośle? Dlaczego nie chce pan się do nich ustosunkowywać? Co pan ukrywa?) uprawia autoerotyzm przed swoim odbiciem w lustrze."
  • no dobrze, a właściwie to co złego byłoby w zainicjowaniu procesu o heroiczności cnót jakiegoś polityka - który rzeczywiście, nawet w ocenie swoich wrogów, cnoty posiadał w stopniu heroicznym?

nb. proces Roberta Schumana w toku (nie kompozytora)
  • Złego nic, ale byłaby to podkładka pod bekę. Szczególnie jeśli inicjatorem byliby politycy PiS.
  • a naprawdę jest tu powód do śmiechu? jeżeli tak, to jaki?
  • Odbrązowienie niektórych, którym brąz raczej nie pasuje. Mało estetycznie w tym kolorze wyglądają
  • Eden napisal(a):
    Odbrązowienie niektórych, którym brąz raczej nie pasuje. Mało estetycznie w tym kolorze wyglądają
    pilnuj swojej estetyki, bo mocno szwankuje
  • Lepiej pilnuj swojej kultury, bo jeszcze bardziej szwankuje
  • Wyskok z oskarżeniem Antuana i jego żony o związki z SB i wniosek o wotum nieufności tuz przed szczytem NATO oraz wrzuta o przygotowaniach PiS do beatyfikacji Lecha Kaczyńskiego przed ŚDM to czysty palikotyzm - ordynarny, chamski, cyniczny i brutalny. GW przebiła dno szamba i wierci dalej wprost do piekła. Zastanawia dlaczego i po co to robi. Trudno bowiem uwierzyć, że nie rozumie że wzbudzi to niechęć również u znacznej części pozostałych jej wiernych czytelników i popleczników i spowoduje dalszy spadek nakładu i wyników. Czyich czytelników chce przejąć, jaki ma target - "Nie", "Angorę", "Fakty i mity" ?
  • Jak zauważył mój ś.p. Tato - po obejrzeniu telewizyjnej dyskusji J. Kaczyńskiego z Michnikiem w 1989 (może 88?) roku - Michnik nie jest inteligentny.
  • Mania napisal(a):
    Jak zauważył mój ś.p. Tato - po obejrzeniu telewizyjnej dyskusji J. Kaczyńskiego z Michnikiem w 1989 (może 88?) roku - Michnik nie jest inteligentny.
    Raczej w 1990 w 2 programie TVP, to była masakra.
    Co do merituma to:
    - utwardzanie utwardzonych obecnie nie ma sensu więc ta strategia (budujemy mur idiotyzmu i każemy w to wierzyć opisane w Montażu) służy albo wyhodowaniu kolejnego Cyby albo to są idioci.

• Mania napisal(a):
    Jak zauważył mój ś.p. Tato - po obejrzeniu telewizyjnej dyskusji J. Kaczyńskiego z Michnikiem w 1989 (może 88?) roku - Michnik nie jest inteligentny.
    +1
    A teraz miota się bezsilnie. Niestety ma jeszcze duże rezerwy w armii współidiotów i cyngli. Sądząc po wypowiedzi Borowskiego, którego do tej pory miałam za jednego z inteligentniejszych, to im się dokumentnie i na serio świat zawalił. Zaczynają budować alternatywny Tenkraj. Pan Marek w swojej kretyńskiej odezwie nawet nie próbuje udawać - nie mówi o "wybieraniu", tylko "powołaniu" drugiego sejmu.
    Czysta groteska.
  • mmaria napisal(a):
    Mania napisal(a):
    +1
    A teraz miota się bezsilnie. Niestety ma jeszcze duże rezerwy w armii współidiotów i cyngli. Sądząc po wypowiedzi Borowskiego, którego do tej pory miałam za jednego z inteligentniejszych, to im się dokumentnie i na serio świat zawalił. Zaczynają budować alternatywny Tenkraj. Pan Marek w swojej kretyńskiej odezwie nawet nie próbuje udawać - nie mówi o "wybieraniu", tylko "powołaniu" drugiego sejmu.
    Czysta groteska.
    Link?

Ałtoszydera. Alternatywny parlament, hue hue hue, dla inaczej sprawnych polityków, bua bua bua!
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.