Skip to content

Tunel Gottharda i satanizm

edytowano June 2016 w Forum ogólne
Tydzień temu oddano do użytku najdłuższy tunel kolejowy na świecie, pod Alpami, w Szwajcarii. 16 mld dolarów i 17 lat budowy, cel ochrona przyrody, Chłopaki od teorii spiskowych wyłapali temat, bo twierdzą że tunel to jest dodatek do zbudowanego tam wielkiego bunkra. Na czas apokalipsy. Tam takie, ale jak pisałem wielokrotnie, przy okazji zawsze coś ciekawego wychodzi. Teraz okazało się, że otwarcie tunelu było okraszone pewnym szoł, wg mnie totalnie popieprzonym, momentami demonicznym:

Nie wiem czy ktoś będzie miał cierpliwość obejrzeć całość, tam faktycznie jest dużo satanistycznych odniesień (i nie tylko).

Komentarz

• edytowano June 2016
    Oglądałam kawałkami, bo całość nie do strawienia - nudne to przede wszystkim i mocno niesmaczne. Koźlich rogów, faktycznie - zatrzęsienie.
    Ciekawe czy poświęcili ten tunel?
    Dziwne jest, że budowano ten tunel - tak ogromnym kosztem - skoro podróż z Zurichu do Mediolanu skróci się tylko o godzinę...
  • Tam-i-powrót to już dwie. A i pewnie 17 lat temu i ze trzy.... :)
    Mania napisal(a):

- skoro podróż z Zurichu do Mediolanu skróci się tylko o godzinę...
  • Trzeba być naiwniakiem i durniem, żeby nie widzieć prostego przekazu. To już przeniesiony żywcem ze średniowiecza, baaa- z II Rzeczpospolitej, byle parobek by widział, że tu biją pokłony szatanowi pod postacią kozła (z wielkimi rogami, żeby nie było wątpliwości).
  • A nawet gdyby tych pokłonów nie bili w ogólnym ostatecznym sensie "spektaklu", to i tak zestawienie symboli i metafor użytych w opowieści jest ezoteryczne i nie tradycyjne dla Europy. Samo to już jest szokujące!
  • Infantylne oraz pogańskie.
  • Spektakl jest nudny, ale ponoć nie dla tych, którzy znają i rozumieją znaczenie pewnych postaci, symboli i gestów. Ale nawet, dla nas laików, papież w szalonym samochodziku nie jest przypadkiem umieszczony, Podobnie jak "procesja" z barankiem, dokładnie takim jak u nas, tyle że zupełnie z innym przesłaniem. Albo ten powalony anioł z cyckami i skrzydłami przypiętymi do rąk (a nie z pleców). Kozioł, Behemot, czy jak tam tą kurwę zwą, przewija się non stop.
  • Cierniowe korony, Matka Boska- pojechali po wszystkim.
  • Aż żal, że im Pan Bóg nie pierdyknął perkunasem w ten tunel. Duprawdy, mógłby się trochę przyłożyć do pilnowania interesu.
  • Pytanie pojawia się jednak jedno, po co taki szoł na otwarciu tunelu ? I dlaczego tak ideologiczny ?
  • W filmie "2012" bunkier miał być w Chinach.
  • Nie byl to przypadek i wiedziano jaki bedzie efekt. Jaki z tego wniosek?
  • starybelf napisal(a):
    W filmie "2012" bunkier miał być w Chinach.
    Bunkier to jest w Denver, przy lotnisku. A żeby było śmiesznie, lotnisko to jest przyozdobione wielką ilością symboli okultystycznych i masońskich.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.