Skip to content

Wniosek o uchylenie immunitetu prezesowi NIK

Nareszcie. Mam nadzieję, że będzie obowiązywała dyscyplina partyjna i ta fałszywa, oślizgła ... zniknie z horyzontu.
http://wpolityce.pl/polityka/297954-wiadomosci-tvp-jest-wniosek-o-uchylenie-immunitetu-prezesowi-najwyzszej-izby-kontroli-kwiatkowski-uslyszy-zarzuty

Komentarz

• Prawda jest taka, że Kwiatuszek był za (nie)rządów Tuskowych jednym z nielicznych względnie porządnych i uczciwych Placfusow. Raporty publikowane przez NIK, które odsłaniały burdel i złodziejstwo z jakim mieliśmy wówczas do czynienia przyczyniły się również do erozji systemu złodziejsko-bandyckiego zbudowanego przez Chyżego Ruja. Nie wiem, czy Kwiatuszek robił to co robił świadomie, czy nie, ale robota ta przyczyniła się pozytywnie dla naszej sprawy

• @KwitRobert

Szejnfeld mówi, że szef NIK - K. Kwiatkowski jest najuczciwszym człowiekiem jakiego on zna.

Ja mu wierzę, że on nie zna uczciwych ludzi. :)

• Edenie szkoda, że na pewnych taśmach sam nagrany przeczy Twoim słowom.
  • ms.wygnaniec napisal(a):
    Edenie szkoda, że na pewnych taśmach sam nagrany przeczy Twoim słowom.
    Nu ale przecie Eden napisał: względnie :)
  • Exspectans napisal(a):
    ms.wygnaniec napisal(a):
    Prawdomówny ale nie fanatyk, przeciwko złodziejom ale nie ortodoksyjnie, cnotliwa ale z umiarem.
  • Na uczciwym czapka gore
    Uczciwy - w sensie gogolowskim.
    Exspectans napisal(a):
    ms.wygnaniec napisal(a):
    Prawdomówny ale nie fanatyk, przeciwko złodziejom ale nie ortodoksyjnie, cnotliwa ale z umiarem.

drogo ale tanio, skromnie ale z przepychem.....
  • edytowano June 2016
    ms.wygnaniec napisal(a):
    Uważam, że Kolega Edem popełnia jeden wielbłąd - jak ułoży sobie jakiś obraz w głowie, to potem kurczowo się go trzyma i żadne fakty, nie bendo mu mąciły. No, może mącą, ale zajmuje to duuuużo czasu ;)
    Dwa ostatnie przypadki - EURO i Kwiatkowski.

(jeśli zbyt adpersonam, to dilit, adminu)
  • Eden trolluje. Nie wpisuje tych poglądów, które ma (jeśli jakieś ma) tylko te, które jego zdaniem najbardziej rozdrażnią rozmówcę.

Skąd to wiem? Bo teksty Edena nie są spójne. Bez żadnego problemu przeskakuje od JBPP do lewactwa i nagle zaczyna bronić banksterów. Żaden człowiek na Ziemi nie może mieć takiej kaszany w głowie.
  • edytowano June 2016
    Trollowanie nie wyklucza niespójności poglądów.

Red. Mazurek zarabia pieniądze na pokazywaniu, że to drugie jest nie tylko możliwe ale dość pospolite.
  • loslos
    edytowano June 2016
    randolph napisal(a):
    Trollowanie nie wyklucza niespójności poglądów.
    Byłem mało precyzyjny? No to jeszcze raz - niespójność poglądów jest dowodem na trollowanie a nawet jeśli nie dowodem to mocną przesłanką, by tak uważać.

Ludzie poglądy miewają głupie i podłe ale są one zwykle spójne. Jeśli tej spójności brakuje, możemy myśleć, że obywatel nie przedstawia swych poglądów tylko coś, co uznał w danej chwili za stosowne.

• los napisal(a):
    Ludzie poglądy miewają głupie i podłe ale są one zwykle spójne.
    Obawiam się, że przecenie kolega bardzo wielu ludzi. Ja np. ciągle spotykam osoby, które całkiem poważnie potrafią wygłaszać zaprzeczające sobie opinie. I nie robią tego z chęci trolowania ale z czystego braku umiejętności lub chęci łączenia faktów czy wyciągania wniosków...
    Oczywiście nie wiem jak to jest w przypadku kol. Edena, ale takiej możliwości bym nie wykluczał.
  • pawel.adamski napisal(a):
    los napisal(a):
    Ludzie poglądy miewają głupie i podłe ale są one zwykle spójne.
    Obawiam się, że przecenie kolega bardzo wielu ludzi. Ja np. ciągle spotykam osoby, które całkiem poważnie potrafią wygłaszać zaprzeczające sobie opinie.
    A ciągle są one spójne. Taki paradoks, można chwalić dobrego Putina i straszyć złym Putinem al ciągle będzie to spójne, bo powiązane jedną postawą: paskudny Kaczyński. Bo poglądy wypowiada ta sama osoba.

W przypadku Edena widzę tylko jedną spójność - pragnienie kopnięcia nas w kostkę. Jak chwalimy wolny rynek, to jest lewakiem, jak piszemy źle o banksterach, to wielbi Morawieckiego. Nie ma osoby, która naprawdę ma te dwa poglądy jednocześnie.

• los napisal(a):
    W przypadku Edena widzę tylko jedną spójność - pragnienie kopnięcia nas w kostkę.
    Na dodatek, co też charakterystyczne, cierpi na gonionkę tfurczą i rozwala niemal każdą dyskusję.

• Bardzo pięknie Losie, bardzo... Zamiast odnieść się merytorycznie do tego co napisałem po raz kolejny robisz analizę psycho co tam mieści się w łepetynie Edenowej i jakie ma zamiary względem Ciebie i Twojego forumka. Po raz kolejny zapewniam Ciebie, że na pewno nie takie jakie sugerujesz i w tym wątku. Broniłem Ciebie, kiedy jeżdżono po Tobie na innych z czwórforumka, doceń to w końcu. Albo powiedz wprost, że tak bardzo przeszkadza Tobie moja obecność na Katedrze. Bo że przeszkadza np. Koleżance mmaria to wiem od samego początku. Zupełnie nie wiem właściwie dlaczego. Nie miałem żadnych wrogich zamiarów wobec niej i kogokolwiek tutaj. Proszę, zajmijcie się w końcu tym CO Eden pisze, a nie SAMĄ OSOBĄ Edena. Jakoś Koleżanki Cyrylica i Pani Ania oraz inni Koledzy potrafią to zrozumieć. Jestem coraz bardziej zdegustowany waszym podejściem do mojej skromnej osoby
  • Eden jest takie powiedzenie, jak się zdaje adekwatne do sytuacji:

"Co wolno wojewodzie to nie tobie głupi smrodzie." Znaczy w wersji oryginalnej było "kasztelanie", ale to przed totalnym zepsuciem obyczajów. Otóż jednym wolno mieć poglądy niespójne i niepowiązane logicznie, a innym nie wolno. Mało tego może się zdarzyć, ze arbitrem w sprawach logiki i spójności poglądów, zostaje mianowany lub sam się powoła sędzia o poglądach wewnętrznie sprzecznych. Od sędziego nie wymaga się innego dowodu niż dowód z autorytetu z ewentualnym powołaniem się na analizę logiczną bliżej nie określonych wypowiedzi podsądnego. Ławnicy z pewnością przyklasną takiej powalającej argumentacji.
  • los napisal(a):
    Eden trolluje. [...]Skąd to wiem? Bo teksty Edena nie są spójne. Bez żadnego problemu przeskakuje od JBPP do lewactwa i nagle zaczyna bronić banksterów. Żaden człowiek na Ziemi nie może mieć takiej kaszany w głowie.
    Jeśli ma "rozum w dupie a dupę we Władywostoku" to wszystko jest możliwe.
  • Votum Separatum wobec stadnej nagonki na Edena. Natomiast zachowanie Edena pod rozwagę: do mojego wpisu się nie ustosunkował ale w waleniu sztachetami personalnymi z ochotą.
  • edytowano June 2016
    .
    Votum Separatum wobec stadnej nag
    onki na Edena. Natomiast zachowanie Edena pod rozwagę: do mojego wpisu się nie ustosunkował ale w waleniu sztachetami personalnymi z ochotą.
    Też bym prosił kolezenstwo o nie wkręcanie się na Edena, bo jednak generuje dyskusję. Forum ożywia zywy spór
  • raste napisal:
    ...Edena,
    bo jednak generuje dyskusję.
    Forum ożywia zywy spór
    ms.wygnaniec napisal(a):
    ...zachowanie Edena pod rozwagę:
    do mojego wpisu się nie ustosunkował
    ale w waleniu sztachetami personalnymi z ochotą.
  • edytowano June 2016
    ms.wygnaniec napisal(a):
    Votum Separatum wobec stadnej nagonki na Edena. Natomiast zachowanie Edena pod rozwagę: do mojego wpisu się nie ustosunkował ale w waleniu sztachetami personalnymi z ochotą.
    Do mojego też nie. (edyta: była to moja obserwacja, na której poparcie znajdzie się wiele przykładów; że adperonalna to insza inszość)
  • raste napisal(a):
    Też bym prosił kolezenstwo o nie wkręcanie się na Edena, bo jednak generuje dyskusję. Forum ożywia zywy spór
    los napisal(a):
    Eden trolluje. Nie wpisuje tych poglądów, które ma (jeśli jakieś ma) tylko te, które jego zdaniem najbardziej rozdrażnią rozmówcę.
    No właśnie - generuje te dyskusje normalnie, czy trollując? Bo to jest istotne.
    A jeśli normalnie - czy generowanie dyskusji przez kogoś, kto po "ustaleniu swojej prawdy" zamyka oczy na fakty ma sens?
  • Generowanie ruchu to nie jest generowanie dyskusji.
  • Trollowanie nie jest specjalnie naganne, zwłaszcza jeśli jestto trollowanie wyższego rzędu - ktoś próbuje się wczuć w cudze poglądy i je imitować i bronić. Główny problem trollowania to jednak jałowość.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.