Skip to content

fotelik dla dziecka w podróży

edytowano March 2015 w Forum ogólne
Ważne!
Czy przejazd autokarem na długim dystansie ( do Włoch) wymaga fotelika?
Dziecko 16 m-cy.

Komentarz

• Nie wiem czy wymaga, ale pomysł wzięcia takiego fotelika uderza mnie jako niegłupi. Sprawdzić czy da się zamocować.
  • Da sie, pasy biodrowe co prawda ale autokary do przewozow międzynarodowych tylko takie mają.
    Ponoć obowiazku nie ma ale zaleca się przewozic dziecko w foteliku, oczywiście fotelik we wlasnym zakresie.
  • Marnioku, a sprawdzaliście czy da się w niego wbić? Dzieci nie lubią takich urządzeń.
  • przemk0 napisal(a):
    Marnioku, a sprawdzaliście czy da się w niego wbić? Dzieci nie lubią takich urządzeń.
    Od małego jeździ samochodem, najpierw w nosidelku, teraz w foteliku, dobrze w nim śpi, nie protestuje ze ma byc zapięty pasami, przyzwyczaił się.
    Oczywiście przejazd autokarem na takiej trasie to zupełnie inny kaliber podróży. Sam czas to ok 20 h. Wiadomo że nie bedzie w nim siedział zapięty przez całą podróż ale powiem szczerze ze nie wiem jak wygląda kwestia przewozów autokarami małych dzieci w innych państwach europejskich. W Polsce jest sugestia, nie nakaz. A gdzie indziej?
    Sprawa byłaby oczywista gdyby chodziło o przejazd samochodem osobowym. A autokar? Niby sprawa oczywista ale nie do końca.
  • Może katapulty jeszcze.
  • Po prawdzie mówiąc to kawałeczek mojego dzieciństwa to tylne siedzenie dużego fiata bez zapinania pasów.

Rozumiem, mało bezpieczne.

Dlatego zawsze czuję taki sprzeciw na te foteliki. Jakby mnie ktoś w tych wsponieniach wsadził w fotelik i je przez to wykoślawił.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.