ORLEN.peel - STAR.dee
Orlen "zmuszony" został przez bojkotujących Niemców-patriotów do zmiany nazwy i logo swoich prawie 600. stacji tank.
stara strona orlenu
nowa strona stara
niewygordne.info.pl:
Mało kto wie, że nasz Orlen w Niemczech jest już właścicielem aż 565 stacji paliwowych. Pierwsze z nich przejął jeszcze w 2003 roku i zaczął im nadawać własne logo z charakterystycznym orłem. Szybko okazało się jednak, że Niemcy bojkotują stacje co do których wiedzą, że są własnością polskiego kapitału. Kierownictwo Orlenu zostało w ten sposób zmuszone do zmiany nazwy swoich stacji w Niemczech na "STAR" i rezygnacji z loga z orłem... A nam wmawiali, że narodowość kapitału nie ma znaczenia.
więcej...
Otagowano:
0
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarz
(a w grafice "lin" wyglądajęce jak "r")
A hyclery nie mają u nas swoich stacyj. Nie to co Slovanaft
Ji by tu było trzeba chemika z laborką, ażeby to sfalsyfikować. Gdyż nie wiem, boji skąd mam wiedzieć, nie?
Avanti Popolo i Fasci di Combatimento!
Przy okazji pytanie też z branży paliwowo-politycznej ale bardzo w bok od tematu: o co się rozchodzi z tym bankietem Lotosu w Krynicy? Ja jestem prosty manager z branży agralnej, znaczy od wideł i gnoja, więc nie wiem co się w wielkim świecie dzieje, ale część Koleżeństwa bywa na salonach więc proszę o oświecenie.
I dlatego nazwy nie zmienił - pasowałoby...
skriny z teraz (10.06.2021)
stara, orlen-deutschland.de
nowa, star.de
oraz instagram (od 1. czerwca 2021)