Jak wspierać rozwój regionalny?
Owoż, myślałem, że moi PT śp. Dziadkowie wzięli ślub w Tarnowie. Noji więc wpłaciłem ja 22 zł do Urzędu Miejskiego w tymże pięknem mieście i poprosiłem o odpis aktu małżęstwa. Godnie? Godnie.
Nu. I już niecałe trzy miesięce później otrzymałem z Tarnowa odpis aktu małżęstwa, które odbyło się w roku 1947 w Piwnicznej. Godnie? Godnie.
Coś mię wszelako nie sztymowało. Nu, jakże to, z Tarnowa dostałem odpis z Piwnicznej?
I co się okazało, owoż, z każdego USC na terenie Kraju można dostać odpis z dowolnego USC.
Wniosek?
Ano, od tej pory, jak nie będzie mie coś pospieszało, to z każdą, ale to każdą sprawą dot. aktów stanu cywilnego napiszę do Piwnicznej. Bo? Bo mam graniczące z pewnością przekonanie, że w Piwnicznej moje zasmarkane 22 zł zrobi większą różnicę niż w Warszawie.
Polecam!
Nu. I już niecałe trzy miesięce później otrzymałem z Tarnowa odpis aktu małżęstwa, które odbyło się w roku 1947 w Piwnicznej. Godnie? Godnie.
Coś mię wszelako nie sztymowało. Nu, jakże to, z Tarnowa dostałem odpis z Piwnicznej?
I co się okazało, owoż, z każdego USC na terenie Kraju można dostać odpis z dowolnego USC.
Wniosek?
Ano, od tej pory, jak nie będzie mie coś pospieszało, to z każdą, ale to każdą sprawą dot. aktów stanu cywilnego napiszę do Piwnicznej. Bo? Bo mam graniczące z pewnością przekonanie, że w Piwnicznej moje zasmarkane 22 zł zrobi większą różnicę niż w Warszawie.
Polecam!
0
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarz
Godnie? Godnie.
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
CZY to też działa w ten sposób?
Tzn. Wyślę rozliczenie do takiego no UłanBator w którym ostro waadze trzymie PO i i ih kieski do mojego portfelu lecom dukaty?
Nie może to być.....
Jest tylko rozliczenie nadwyżki, jeśli tak się zdarzyło, że w trakcie roku zapłacił Kolega za dużo PIT-u.
Te "zwroty podatku" mięszają ludziom w głowiznach, co widać vide supra.
Jest tak tycia różnica pomiędzy ODDAJTA CO JE MOJE i ZWRÓĆTA COŚCIE BYLI WZIELI, że człowiek się tak radOOje iż zwracać uwagi na dedale nie ma czasu myśląc jak tu te kilka PLNuf wydać ................
A jeśli chodzi o wypłatę nadwyżki z innego US to jak to w końcu jest?
A jeśli chodzi o wypłatę nadwyżki z innego US to jak to w końcu jest?
Że niby zmówimy siem słoiki na warszawkie i ta una Hana zbankrutuje?
:-j
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
:-j
Ahhhaaaaa pomylałem się, to Kolega @Waski nie @Szturmowy sugerował