Skip to content

Przemysław Wałęsa nie żyje

edytowano January 2017 w Forum ogólne
Jak poinformowała PAP rzecznik prasowa gdańskiej policji, Aleksandra Siewert, około godz. 20 w niedzielę funkcjonariusze zostali poinformowani przez pracowników pogotowia ratunkowego o śmierci 43-letniego mężczyzny. "Ciało znaleziono w mieszkaniu"
.

*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia

Otagowano:

Komentarz

• Wałęsa to nie moja bajka, ale pomodlę się.
    +
  • miejmy nadzieje, ze pochowaja go we wlasciwym grobie.
  • Powiem szczerze, że jakoś żal mi tych dzieciaków. Pogubione, mimo parasola ochronnego. Taka duża rodzina powinna być szczęśliwa, a jakoś to nie wyszło...

*
    "Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."

• Anno,
    tak, dzieciakow szkoda: poczawszy od tego pierwszego, zmarlego tragcznie, ktorego grob podpisu nawet nie mial: nie wolno bylo. Nie wolno bylo go nawiedzac.
    ten grob jak las birnam.
  • edytowano January 2017
    to ten od pomroczności jasnej, niech mu ziemia lekką będzie
    Razem nie spotykają się nawet w Wigilię. "Każdy ma swoje życie i żyje na własny koszt. A jeśli nie chce uczyć się na błędach, to trudno, jego sprawa" - uważa Danuta Wałęsa (64 l., "Marzenia i tajemnice", 2011).
    http://www.se.pl/wiadomosci/polska/na-kogo-wyrosly-dzieci-walesy-rozwodnik-pijak-celebrytka-i-pose_355865.html

pozornie bez związku: niedawno do Radia Maryja zadzwoniła emerytowana lekarka, (była?) ateistka, gnębiona wyrzutami sumienia z powodu wykonanych aborcji, zwłaszcza jednej - dużego już dziecka, niedługo przed planowaną datą porodu
    powiedziała, że Pan Bóg ją surowo ukarał, że odebrał jej własne dzieci, a całe jej życie obfitowało w dramatyczne wydarzenia
    Sienkiewicz opisał w jednej z nowel to nieubłagane zjawisko kary Bożej jako "powracającą falę"

może to za te dzieci zabite na ulicach w 1970, osierocone i wygłodniałe po stracie najbliższych, wygnane z Polski... za ocean łez Polaków po 1989 roku
  • Ponoć zmarł z wyziębienia; miał odłączony prąd, nie płacił rachunków. Był alkoholikiem.
    +++
  • tymczasem rodzony ojciec mieszka w pałacu, pławi się w luksusach i nie wie, co zrobić z gigantycznym majątkiem, który mu wciąż przyrasta na kontach bankowych
    +++
    to już drugi syn, pierwszy był nieślubny Grześ
  • Grunt to rodzina.

• Żal człowieka. W takiej rodzinie, z potwornym ego ojca-nieojca, można bez trudu zabłądzić. Mocno chlał.
    +++
  • Żal człowieka.
    +
  • suodkie
  • KAnia napisal(a):
    Sienkiewicz opisał w jednej z nowel to nieubłagane zjawisko kary Bożej jako "powracającą falę"
    Nie Sienkiewicz, tylko Prus.

• edytowano January 2017
    Rzchanym napisal(a):
    KAnia napisal(a):
    Nie Sienkiewicz, tylko Prus.

no tak, mój błąd, dziękuję za sprostowanie
    w drugą stronę (Prusa zamiast Sienkiewicza) nie pomyliłabym autorstwa
    ale i tak bardzo mi wstyd, przepraszam
  • edytowano January 2017
    A na to Bolęsa, że Cenckiewicz stchórzył, a że syn popełnił samobójstwo przez takich jak Cenckiewicz, bo mu zniesławiali ojca.
    I po co te kurtuazje?
    Było coś, gdzieś, o perłach i wieprzach...

*

• edytowano January 2017
    Rodzina prosiła, żeby nie informować o szczegółach ws. przyczyn śmierci, a tu sam rodzony ojciec podał wiadomość o samobójstwie, i to jeszcze mimochodem, instrumentalnie używając jej jako (nieuczciwego) argumentu w polemice na swój temat. Zwyrodnialec
  • Ciężko będzie Bolowi upaść jeszcze niżej.

Zrobiło mi się jeszcze bardziej żal Przemysława Wałęsy. R.I.P.
  • peterman napisal(a):
    Ciężko będzie Bolowi upaść jeszcze niżej.

+++
  • Syn alkoholik to bardzo bardzo złe świadectwo dla ojca. +
  • Sławomir Cenckiewicz jest uznawany za jednego z największych wrogów Lecha Wałęsy i jego rodziny.

E?
  • peterman napisal(a):
    Ciężko będzie Bolowi upaść jeszcze niżej.

Da radę.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.