"nie dziwcie się więcej, że nazywają was drugim sortem czy Targowicą"
tytuł dedykowany forum i portalowi rubelya czy rybelia, jak zwał tak zwał
i link
obowiązkowo
http://wpolityce.pl/polityka/323259-rechot-z-lapsusu-min-witolda-waszczykowskiego-trafia-do-russia-today-i-na-ekrany-telewizorow-w-usa
ciekawe zdarzenie z tym przerwanym przekazem amerykańskiej TV (w trakcie jakiejś ważnej transmisji) przez Russia Today
to jest wojna informacyjna
III wojna światowa trwa, gdyby ktoś nie zauważył
i link
obowiązkowo
http://wpolityce.pl/polityka/323259-rechot-z-lapsusu-min-witolda-waszczykowskiego-trafia-do-russia-today-i-na-ekrany-telewizorow-w-usa
ciekawe zdarzenie z tym przerwanym przekazem amerykańskiej TV (w trakcie jakiejś ważnej transmisji) przez Russia Today
to jest wojna informacyjna
III wojna światowa trwa, gdyby ktoś nie zauważył
Otagowano:
0
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarz
Forum portalu Rubelia to jednak nie to samo co sam portal. Też bym wolał aby była tu większa spójność, no ale jest jak jest.
a więc odpowiedzialność za forum ponosi portal
nazwa: prostytucja medialna nie funkcjonuje dotąd w terminologii nauk społecznych, z tego co wiem, ale sądzę, że adekwatnie opisuje stan rzeczy
https://pl.wikipedia.org/wiki/San_Cristóbal_(wyspa)
To miło, że polski MSZ znalazł czas, żeby spotkać się z przedstawicielem tej społeczności (nie wiem, jak to administracyjnie wygląda, jakiej rangi to reprezentant), ale straty wizerunkowe Polski z tego powodu, że udzielając wywiadu w polskim radiu polskiemu dziennikarzowi (Mazurkowi) minister przejęzyczył się i podał nazwę wysepki w zbitce słownej z nazwą państwa, byłyby żadne, gdyby nie to, że niezawodna Russia Today i jej ekspozytura w Polsce zrobiła z tego news wagi światowej.
Niemniej spodziewam się, że mieszkańcy wysepki w liczbie 5400 (czyli tyle co taka większa wioska, tak nawiasem mówiąc) mają poczucie humoru lepsze niż rusjanie - a jeśli nie, to za karę niech spróbują wymówić nazwę jakiejś polskiej miejscowości o porównywalnej wielkości, może być np. Szczebrzeszyn.
Mieszkańcy Szczebrzeszyna wybaczą, w razie czego
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
Superficie Puesto 214.º
• Total 261 km²
• Agua (%) Despreciable
Fronteras 0 km
Línea de costa 135 km
Punto más alto Monte Liamuiga
Población total Puesto 187.º
• Censo 51 538 (2 014 est,) hab.
• Densidad 148 hab./km²
no i odrębny byt polityczny, a więc spotkanie ministra RP staje się zrozumiałe
ciekawe, o Wyspach Żółwich trochę już wcześniej słyszałam, a o tym państwie - nic
Nie pamiętam ani jednego jego wpisu na dawnym forum frondy (wliczając w to czasy rebelii, kiedy Głos pozostał na FF jako jeden z nielicznych ze starej gwardii), który byłby cyniczny, antypolski, antykatolicki, szyderczy. Raczej ponosiły go w dyskusji nerwy, kiedy BRONIŁ polskiej sprawy.
Nie można zapominać, że wraz z żoną jeździł i zbierał materiały o Emilii Plater, a dzięki jego książeczce po raz pierwszy dowiedziałam się czegoś więcej na temat Inki.
I jeszcze jedna cecha jego charakteru (choć nie znałam osobiście, ale przecież forumkując prawie codziennie, poznaje się bardzo dobrze daną osobę, nie tylko jej poglądy, ale i sposób reakcji, charakter):
otóż Głos był dżentelmenem w dawnym, najlepszym wydaniu, nie tolerował w swojej obecności jakichkolwiek przejawów chamstwa wobec kobiet - a przynajmniej tych, które szanował.
Myślę ,że zabawa w tropienie Głosa, szukanie rzekomych wcieleń (takiego zastępczego poke-mona?), kasowanie i zakładanie kolejnych, rzekomo "głosiowych" kont to zabawa niejakiego Dostatniego, wynikająca być może z jego prób zagłuszania (zabijania?) wyrzutów sumienia.
poza tym jestem wyczulona na hejtowanie PiS (zarówno nieuczciwe ataki pseudomerytoryczne, jak i szyderstwa, pogardliwe, wulgarne zaczepki, prowokacje czy zwyczajny trolling), i tego nigdy nie wyczytałam w postach Głosa, choć z pewnością nie był on twardym pisowcem
Nie wiem, czy Waszczu oglądał Narcos (ja np. nie), ale połowa moich znajomych widziała ten serial i bekę kręcą niesamowitą. Kurde, ja rozumiem każde przejęzyczenie, ale po San Escobar nie potrzeba ruskich, by rozkręcić w internetach karuzelę śmiechu, która nie będzie miała końca.
Uspokajam - nie, nie będzie to miało wpływu na notowania PiS, a może nawet dzięki temu im wzrośnie, zwłaszcza wśród młodych.
Chyba niektórzy tu nie są świadomi tego, co się dzieje w ostatnich miesiącach w netach. Sam np. chciałem dostać ostatnio na urodziny taka o to koszulkę:
a kolega ma np. taką:
wrzućcie trochę na luz.
Paradoksalnie w swoich pogadankach na jutubie są za PiSem, chwaląc proamerykańskie nastawienie partii. Ale to trzeba by sprawdzić dokladnie, bo osobiście mam gdzieś te ich filmiki, które co chwila wyskakują mi na facebooku.