Żądam!
Komisja Millera jako oficjalną wersję państwa polskiego Katastrofy Smoleńskiej przedstawiła copy-paste z reportu Anodiny-Szojgu, z którego wynikało, że śmierć na najważniejsze osoby w państwie sprowadził pilot-idiota kpt. Protasiuk. Kilku amatorom (choć z tytułami naukowymi) ta opowiastka nie spodobała się (podobnie jak mnie i wielu), więc wysmażyli nieco bardziej przekonywującą historię o dwu wybuchach, które zniszczyły samolot. Przekonywującą ale o wartości wyłącznie literackiej. Do dzisiaj.
Od dziś moje państwo przedstawia dwie oficjalne wzajemnie sprzeczne wersje najważniejszego zdarzenia w XXI wieku w Europie. Nie zamierzam tego w najmniejszym stopniu akceptować. Nie będę dyktować konkretnych kroków ale nie proszę ale bezwzględnie się domagam doprowadzenia do sytuacji, kiedy będzie tylko jedna wersja i nie będzie w tej sprawie żadnych niejednoznaczności. Nie życzę sobie być obywatelem państwa niepoważnego.
Acha, stan wyjątkowy, kilka akcji służb specjalnych, także poza granicami przyjmę ze zrozumieniem. Zniosę nawet czasowe wyłączenie internetu.
Od dziś moje państwo przedstawia dwie oficjalne wzajemnie sprzeczne wersje najważniejszego zdarzenia w XXI wieku w Europie. Nie zamierzam tego w najmniejszym stopniu akceptować. Nie będę dyktować konkretnych kroków ale nie proszę ale bezwzględnie się domagam doprowadzenia do sytuacji, kiedy będzie tylko jedna wersja i nie będzie w tej sprawie żadnych niejednoznaczności. Nie życzę sobie być obywatelem państwa niepoważnego.
Acha, stan wyjątkowy, kilka akcji służb specjalnych, także poza granicami przyjmę ze zrozumieniem. Zniosę nawet czasowe wyłączenie internetu.
0
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarz
Chętnie oficjalnie i pod własnym nazwiskiem.
I jestem ciekawe czy jakiś dziennikarz/publicysta/redaktor to zauważając - napisze o tym, by poinformować o tym.
Gdyż - przyznaję - nie pomyślałem o tym w ten krótki sposób.
===
I kolejna poszlaka o dwóch narodach w jednych granicach...
A Totalna Opozycja chciałaby ale Merkel wciąż wojsk na odsiecz nie przysłała.
Edit. Macierewicz apeluje do Laska: ble ble ble http://wpolityce.pl/smolensk/335184-macierewicz-apeluje-do-laska-mozemy-stanac-do-naukowej-dyskusji-o-ustaleniach-podkomisji-jestesmy-do-tego-gotowi
O, mój Boże!