Im więcej czasu mija tym bardziej jestem przekonany, że wszyscy którzy byli przeciw lustracji i dekomunizacji, a już szczególnie uczestniczyli aktywnie w Nocnej Zmianie byli agentami lub współpracownikami SB.Nie niektórzy ale wszyscy co do jednego.! Wyjątek mogą stanowić jedynie osoby z ciężkimi chorobami psychicznymi.Jeśli więc ktoś z nich nadal jest uważany za autorytet z chlubną karta opozycyjną to znaczy tylko tyle, że dowody jego współpracy jeszcze nie zostały ujawnione.
Nie zgadzam się. IIIRP to był projekt polityczny i na pewno wielu popierało go świadomie, nie dlatego, że osobiście byli zagrożeni ujawnieniem "kwitów".
Dlaczego zdziwienie, wszak to działacz organizacji "Wolność i Pokój", jak Niemczyk, młody Miodowicz, Bogdan Klich, czy ten Brochwicz o dwóch nazwiskach. Tą organizacją sterował Lesiak.
Dlaczego zdziwienie, wszak to działacz organizacji "Wolność i Pokój", jak Niemczyk, młody Miodowicz, Bogdan Klich, czy ten Brochwicz o dwóch nazwiskach. Tą organizacją sterował Lesiak.
Te dwa zdjęcia od Erki! Za pierwsze ci co z prawej na 20 lat do kamieniołomów. Ci z drugiego chyba jednak pod ścianę. Oczywiście ci z pierwszego za nocną zmianę. Za to co potem być może jak ci z drugiego. Trzymanie takich ludzi na wolności jest skrajnie ryzykowne.
Oglądałam ten film kilka razy, ale dawno. Dopiero wczoraj uderzyło mnie, że Wałęsa działał jak dyktator. Zapamiętałam też słowa Olszewskiego, że nie rezygnuje z urzędu, że chce na ulicy spojrzeć ludziom prosto w oczy, czego życzy tym, którzy głosowali za jego odwołaniem. Piękna i tragiczna postać. Na marginesie, ciekawa jestem, czy ci ludzie mogą sobie spojrzeć prosto w oczy, nie mówię już o innych. Przecież to było haniebne układanie się z komuchami.
Niejaki Szubartowicz napisał na tt, że warto było oglądać Nocną Zmianę tylko ze względu na piękne słowa Kuronia. Odpisałam mu, że dziś Kuron szedłby ręka w rękę z Mazgułą. Zbanował mnie. I jak tu pojąć mentalność lewaka? Impossible.
Mania napisal(a): Niejaki Szubartowicz napisał na tt, że warto było oglądać Nocną Zmianę tylko ze względu na piękne słowa Kuronia. Odpisałam mu, że dziś Kuron szedłby ręka w rękę z Mazgułą. Zbanował mnie. I jak tu pojąć mentalność lewaka? Impossible.
Zakrył oczy i pozbył się problemu X_X
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
Komentarz
prezydent.pl
===
Wniosek o odwołanie pierwszego niekomunistycznego rządu złożył... Rokita z Krakowa.
(Dziś pisze we wSieci!)
===
Dziś Kurski puszcza swój film w "swojej" telewizji
hehe...
Tą organizacją sterował Lesiak.
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Obserwuję go na Twitterze.
X_X
*