Grunwald - ważna rocznica!
Widzę, że bez echa przeszła na tut. forum kolejna rocznica bitwy grunwaldzkiej! A szkoda, gdyż to ważne wydarzenie w historii wojskowej Federacji Rosyjskiej.
Otóż tego dnia wojska ruskie i ich sojuszniki - Litowcy, Czechy i Polaki - pokonały rycerzy niemieckich i ich sojuszników z 22 państw Europy. Vide infra!
Każdy oglądacz może se w nagrodę założyć wstążkę w barwach stonki ziemniaczanej.
Otóż tego dnia wojska ruskie i ich sojuszniki - Litowcy, Czechy i Polaki - pokonały rycerzy niemieckich i ich sojuszników z 22 państw Europy. Vide infra!
Każdy oglądacz może se w nagrodę założyć wstążkę w barwach stonki ziemniaczanej.
0
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarz
I od zawsze wygrywali Ruscy
To ta sama zaraza.
Myślę, że nie trzeba dużego rozmachu literacko-analitycznego, żeby i dzisiejszą Rosję przedstawić jako półkolonialne zaplecze surowcowe Niemiec, w której rządzą skorumpowani kompradorzy, z agentem niemieckiego UB na czele.
Kolega popatrzy na średnią wieku niemieckich polityków ze świecznika i uświadomi sobie, że najbardziej szczegółowe ich życiorysy są w Moskau.
Kolega popatrzy na średnią wieku niemieckich polityków ze świecznika i uświadomi sobie, że najbardziej szczegółowe ich życiorysy są w Moskau.
Wszystko to być może, ja jednak zadam gupie pytanie, skąd też tzaru nogi wyrastajo. I wychodzi mi, że z NRD.
Wszystko to być może, ja jednak zadam gupie pytanie, skąd też tzaru nogi wyrastajo. I wychodzi mi, że z NRD.
Angeli toże.
Angeli toże.
I co Siemens, którego turbiny znalezino niedawno na Krymie, wysłał je tam za darmo czy za dojczemarki?
Angeli toże.
I co Siemens, którego turbiny znalezino niedawno na Krymie, wysłał je tam za darmo czy za dojczemarki?
Należy zadać pytanie, kto jest właścicielem Siemensa.
Eh zgroza y lordoza!!! A mawiajo, że nic w Ęternetach nie ginie: https://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=10&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjq2M6MmJHVAhUOb5oKHTnZAOMQFghdMAk&url=http://pismejker.yuku.com/topic/3395/Dawid-i-Goliat-czyli-wszystko-na-odwrt&usg=AFQjCNFkH2kFOeNNrrRrKWr-HMIMh4TGTA