Skip to content

Z innej beczki: są nowe kwity na GHW?

edytowano March 2015 w Forum ogólne
Pewna jaskółka z tzw. dobrze poinformowanego źródła doniosła, że komisja ma dowody na to, iż HGW przyjęła łapówki/łapówkę. Dużą. Jaskółka świergota, że wkrótce złapią babę za wszarz nie jako prezia miasta ale jako zwykłego przestępcę. Ten ptaszek zazwyczaj miał sprawdzone info.
Otagowano:

Komentarz

• Wierzymy tylko wiewiórkom. Czekamy aż potwierdzą.
  • Info z wczoraj, więc cierpliwości. Tajemnica Poliszynela oczekuje niecierpliwie na taczkę z dowodami. Tą samą, co - w razie co - wywiezie kogo trzeba.
  • Wg pewnej prawidłowości kwitek powinien być odpalony w poniedziałek. I jeszcze coś, i jeszcze coś, trzeba trochę piachu nawieźć, żeby przysypać wycie ostatnich paru dni.
  • Oby się sprawdziło.
  • Pozostaję z nadzieją, że tym razem jaskółeczka się nie pomyliła.
    Brak mi w tej całej sprawie warszawskiej tylko jednego: kiepsko wykorzystane to wszystko propagandowo. A jak można było? Równie brutalnie jak oni robią. Tu nie warto być delikatną dzidzią. Pokazywać foty rezydencji p. prezydent a obok klitki po piwnicach, altanki i inne "piękne" miejsca do życia, gdzie musiały się wyprowadzać ofiary reprywatyzacji. Wielka wystawa obwoźna, duże banery na bokach ciężarówy, podobnie jak to było z "polskimi obozami".
  • Tak się nie da, esteci nie pozwalają, Semka znowu musiałby się tłumaczyć przed Wielowieyską.
  • Oby się sprawdziło, choć jestem sceptyczna: po co jej łapówki, skoro jej rodzina ukradła kamienicę.
  • Pigwa napisal(a):
    Oby się sprawdziło, choć jestem sceptyczna: po co jej łapówki, skoro jej rodzina ukradła kamienicę.
    Akurat jedno drugiego nie wyklucza.
  • chciwość - oto jest odpowiedź.
  • To byłaby prawdziwa bomba. No ale jeśli nawet to z pewnością ktoś ją wprowadził w błąd. Ja rozumiem, że mogła by w dobrej wierze przyjąć darowiznę na jakieś szczytne cele - na przykład na rozwój społeczeństwa obywatelskiego przez Platformę Obywatelską.
  • edytowano July 2017
    Któryś z prezydentów Korei tłumaczył się swego czasu przed sądem, że łapówki to nie były łapówki tylko "zwyczajowe wsparcie Państwa".
    Czy ta jaskółka to może Gadowski? Bo ostatnio dał do zrozumienia, że wszedł w posiadanie jakichś kwitów.
  • Nie. Nie Witek. Jaskółka jest z zagranicy. Dobrze umiejscowiona hm...powiedzmy, że agentura. Ale Gadowszczak też ma chiba podobne źródełko.
  • Zazu napisal(a):
    Nie. Nie Witek. Jaskółka jest z zagranicy. Dobrze umiejscowiona hm...powiedzmy, że agentura. Ale Gadowszczak też ma chiba podobne źródełko.
    Tak oczywiście.... żonę Kiszczaka!

• To ostatni facet, któremu można wierzyć.
  • 2 lata milczenia Krwawego Maria to trochę za długo...

A btw- pamiętacie, przewijał się taki wątek, tajemnica poliszynela. Młodociane upodobania seksualne swędziów najwyższych, orgietki... Skoro nawet ja znam sprawę ze słyszenia, to papiry muszą być grube. Czyż to nie czas?

Co do Hajki- właśnie po to to wszystko. Skończyć z "my nie ruszamy waszych, wy nie ruszacie naszych". Wyroki, więzienia, kajdanki. Takie są cele wyborcze! Zimne cele!
  • Cele wyborcze - zimne cele.
    Kupuję Quiz!
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.