Skip to content

Tusk wyszedł piwnicą?

edytowano August 2017 w Forum ogólne
Jest tam boczne wyjście?
Strasznie gadatliwy. Zamęczy nam prokuratorów!

*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia

Komentarz

• Może po angielsku gada.
  • Zdygany mocno.

image

*
    "Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."

• peterman napisal(a):
    Może po angielsku gada.
    A co Anglicy robią z gadami?
  • peterman napisal(a):
    Może po angielsku gada.
    Zapytany przez jednego z dziennikarzy o to w jaki sposób będzie się komunikował z polskim rządem, Donald Tusk odparł, że „po polsku”. – Mam nadzieję, że to język, który polski rząd zrozumie – odparł przewodniczący Komisji Europejskiej Jean Claude-Juncker.
  • los napisal(a):
    peterman napisal(a):
    Może po angielsku gada.
    Anglicy to nie wiem, ale Kali uważał, że nioka jest smaczna i pożywna, lepsza od lwa.
  • AnnaE napisal(a):
    Zdygany mocno.

image
    Nie. Raczej nie.
    Ten gest coś znaczy (dla niego samego). To kod (mowy ciała). Może coś NLP (programowania neurolingwistycznego) - czyli jak dla mnie szatanowego.
  • los napisal(a):
    peterman napisal(a):
    Może po angielsku gada.
    Wpisałem hasło "zatłuc gada po angielsku", a tu wyskakuje obraz:
    image

• ny tym zdjeciu widac, ze Herr Tusk jest niski. a ja go mialam za wysokiego gada.
  • Sam moralnie zrezygnował ze statusu świadka. Tylko podejrzany ma prawo do obrony, korzystając z kłamstwa.
    A Tusk kłamie w żywe oczy, twierdząc, że nie było zakazu otwierania trumien.

*

• balbina napisal(a):
    ny tym zdjeciu widac, ze Herr Tusk jest niski. a ja go mialam za wysokiego gada.
    173 cm wzrostu, to raptem 2 cm więcej niż Olo Kwas i 1 cm więcej ode mnie....

• edytowano August 2017
    starybelf napisal(a):
    balbina napisal(a):
    ny tym zdjeciu widac, ze Herr Tusk jest niski. a ja go mialam za wysokiego gada.

wyglądał na wysokiego, bo tak go pokazywali w telewizorze

inna rzecz, że tego oszusta trzeba ciągle chwytać za rękę
    teraz wpisał sobie w wikipedii 174, oraz że żonaty od 1978 roku (podczas gdy prawda jest taka, że ślub wziął około 2007 roku, tuż przed wyborami)
    oczywiście o niemieckiej rodzinie ani słowa, drugie imię Franciszek, a nie Franz

ten człowiek jest od początku do końca kłamstwem
  • KAnia napisal(a):
    starybelf napisal(a):
    balbina napisal(a):

wyglądał na wysokiego, bo tak go pokazywali w telewizorze

inna rzecz, że tego oszusta trzeba ciągle chwytać za rękę
    teraz wpisał sobie w wikipedii 174, oraz że żonaty od 1978 roku (podczas gdy prawda jest taka, że ślub wziął około 2007 roku, tuż przed wyborami)
    oczywiście o niemieckiej rodzinie ani słowa, drugie imię Franciszek, a nie Franz

ten człowiek jest od początku do końca kłamstwem

• Trochę mię śmieszą ci wszyscy szpece od mowy ciała, tęniemniej Ryży wyszedł dziś z przesłuchania w duuużo gorszej formie niż poprzednio. Musieli go pocisnąć.
  • Jest pewna poprawa. Już nie jest zbawcą na białym koniu tylko kreuje się na ofiarę. Czyli już nie będzie chyba chciał wjeżdżać na białym koniu, ani na białym Leopardzie bo mu Angela go nie da. Być może jednak będzie chciała sama wjechać aby odbić go z lochu.

Ja bym stopniowo wyciszał emocje z tymi jego przesłuchaniami. Wystarczy że totalna będzie wrzeszczeć. Jej już mało kto słucha, a nawet mało kto słyszy- jest jak hałas uliczny - stały, dolegliwy i nie do uniknięcia na razie.Ma być nudno i rutynowo. Są poważne wątpliwości i sprawy do wyjaśnienia to niech wyjaśnia jak każdy. Można go nawet pochwalić za współpracę z prokuraturą.Trza aby był jak najdłużej świadkiem bo kłamstwo świadka jest karalne i świadek nie może odmówić zeznań. Jak będzie stroną to tym bardziej trzeba będzie uspokajać. Jego zaniedbania, nawet jeśli nie winy, są tak oczywiste i wielkie że stroną musi kiedyś zostać.
  • Może przyjdzie taki czas, że z przesłuchania zostanie odwieziony bezpośrednio do aresztu,
  • Dokładnie prokuratura powinna chwalić Tuska za współpracę i mówić, że jego zeznania rzucają nowe światło na śledztwo.
  • Waski napisal(a):
    Dokładnie prokuratura powinna chwalić Tuska za współpracę i mówić, że jego zeznania rzucają nowe światło na śledztwo.
    Hue hue huehuehue
  • "Dzięki zeznaniom pana premiera jesteśmy blisko postawienia kilku aktów oskarżenia."
  • granat wpadł do kibla.....
  • Oczywiście dać też całodobową ochronę żonie i dzieciom.
  • (Akurat i o języku i o tusku, więc wątek w sam raz.)

link do instagramu, 56 sekund wypowiedzi
    Naprawdę, trzy razy odsłuchałem... Chyba sobię spiszę i przeczytam...
    Co on gada?
    los napisal(a):
    peterman napisal(a):
    Może po angielsku gada.
    Nie, nie to... ;)
    Co on gada?

@supermeming (konto antyPO)
    https://www.instagram.com/reel/ClrpLcsojR_/?igshid=YmMyMTA2M2Y=
  • Prawa do własnej ekspresji... Tu biega o prawo bezkarnego nazwania prezydenta debilem? A karanie straszliwą grzywną tych, co jednym zdaniem źle się wyrazili o "aniołach " z PO. (vide: 700 tys. dla Zdradka od Kaczyńskiego, bo ten go jakoś brzidko nazwał).
  • edytowano December 2022
    Aaa, pije do 0,7 mln PLN dla PJK!

Lecz mnie chodzi o 'język polski' dosłownie. Bo dla mnie to jakiś bełkot jest. "- Siadaj. Trzy z dwoma." na lekcji z polaka za wypowiedź.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.