Skip to content

Donald Trump

1545557596070

Komentarz

• @qiz powiedział(a):

@peterman powiedział(a):

@Przemko powiedział(a):
    Hehe,w 5 dni. :)

– Nadal uważa pan, że Wołodymyr Zełenski jest dyktatorem?
    – Ja tak powiedziałem? Nie mogę uwierzyć, że tak powiedziałem.

Miszcz. Przypomina mi się sprawa Wikileaks.

2016: "Kocham Wikileaks!"
    2017: "Nie mam pojęcia, co to Wikileaks"

Nie wiem na ile znacie Ukraińców, ale on przemówił właśnie ich językiem:
    Dziś kogoś szanuję i poważam, wczoraj nim pomiatałem. Albo odwrotnie. Jak wygodnie mi coś powiedzieć, to po prostu mówię, fakty nie mają znaczenia.
    Ja coś mówiłem? Naprawdę? Niemożliwe!

Oni tacy są...

Bo to człowiek radziecki jednak w dużym stopniu.

• loslos
    edytowano 28 February

@qiz powiedział(a):

@peterman powiedział(a):

@Przemko powiedział(a):

I Moskali. On naprawdę ma szansę zakończyć tę wojnę na całkiem dobrych warunkach.

• edytowano 28 February

Normalnie Jak w starym dowcipie o lekarzu, inżynierze i polityku

• Dawasz.

• edytowano 28 February

Lekarz, inżynier i polityk spotkawszy się zaczęli dyskutować, który zawód jest starszy

Lekarz: najstarszy jest zawód lekarza , nawet Biblia o nich wspomina...

Inżynier: już najdawniejsi filozofowie nauczali, że na początku był chaos - z całą pewnością niezbędni byli inżynierowie, by go okiełznać i uporządkować świat

Polityk: Panowie - a jak myślicie: kto strwożył ten chaos?

• Tak, Trump to chaos. 100% chaosu. Wchodzi w uporządkowany świat. Unia sobie spokojnie urządza system totalitarny. rosjanie i Ukraińcy się zabijają. Zboki wymyślają coraz to nowe zboczenia. Mordercy mordują coraz więcej niewinnych ludzi a rządy im za to jeszcze płacą. A tu przychodzi pomarańczowy i to wszystko rozwala.

• "bo dzieło zniszczenia w dobrej sprawie jest święte, jak dzieło tworzenia"

Adam Mickiewicz

• A propos konsekwencji:

"jest to dość zabawne, że zza oceanu słyszymy najpierw, że Unia Europejska to tylko korki przymocowane do butelek, a potem, że trzeba nakładać cła na unijną stal i samochody, by zredukować nadwyżkę handlową Europejczyków, a w ogóle to UE powstała, żeby zniszczyć USA."

• Najzabawniejsze jest to, że to wszystko prawda.

• @los powiedział(a):
    Najzabawniejsze jest to, że to wszystko prawda.

Rosyjskie fabryki czy linie produkcyjne wyposażane są np. przez włoskie firmy, no chyba że tylko nakrętki tam produkują.

• Norrrmalnie, kolejna pomarańczowa rewolucja nadchodzi!

• @los powiedział(a):

@qiz powiedział(a):

@peterman powiedział(a):

@Przemko powiedział(a):

I Moskali. On naprawdę ma szansę zakończyć tę wojnę na całkiem dobrych warunkach.

Ukraińcy bardziej. Ruscy są jednak bardziej konserwatywni w swoich odpałach, nienawiści i popierdoleniu.

• Ale jak długo można walić głową w ścianę?

• edytowano 28 February

Przypomina mi się wywiad z jakimś prominentnym Jankesem gdzieś tak z okolic końca lat 90.
    -- Jaka jest odpowiedź USA na proces integracji Unii Europejskiej?!
    -- Dezintegracja.

I tak od 25 lat.

• @vigilate1944 powiedział(a):
    Przypomina mi się wywiad z jakimś prominentnym Jankesem gdzieś tak z okolic końca lat 90.
    -- Jaka jest odpowiedź USA na proces integracji Unii Europejskiej?!
    -- Dezintegracja.

I tak od 25 lat.

Niech pilnują swoich stanów bo już poza Texas wychodzą secesyjne ciągoty.

• Też tak mówię. California się zgłasza jako kolejna. Atmosfera wojny domowej gęstnieje. No i te problemy, które znane są tylko z krajów III świata.

• ..,może jakiś zakład - co się szybciej rozpadnie?

• @Filioquist powiedział(a):
    ..,może jakiś zakład - co się szybciej rozpadnie?

Niemcy!

• Wykluczone. Bayrischee Fussball Verbrand

• ...dużo kandydatów, na moje oko SSzA nie są w czołówce stawki

• edytowano 28 February

Chyba ważna rzecz się tutaj nie pojawiła.

Był taki dialog Trampa i Makarona. Tramp mówi, że Bidon dawał kasę i nic za to nie chciał, a Europa daje pożyczki. Makaron na to, że nie nie, Europa nie daje pożyczek tylko po prostu daje.

Okazuje się, że Trump miał rację, France od miesięcy działają w sprawie wykopków na Ukrainie...

https://apnews.com/article/ukraine-france-minerals-rare-earths-defense-weapons-lecornu-e5fc5fa487d0b8fd884c7783356812d4

“We are not looking for payback,” Lecornu said. “But..."

Czyli teoria Losa się sprawdziła, tylko że zamiast Niemców są Francuzi. Ale Niemcy pewnie też są, tylko cicho siedzą...

• @polmisiek powiedział(a):

Czyli teoria Losa się sprawdziła, tylko że zamiast Niemców są Francuzi. Ale Niemcy pewnie też są, tylko cicho siedzą...

... jak to leciało ...aaa: "Gdyby Zelenski nie pochodził z Krzywego Rogu tylko z Odessy, ukraińskie minerały byłyby już sprzedane trzynaście razy, a nie tylko trzy." 😅

• ..o to idzie ten cały świński kwik w obronie wartości i wszystkiego co szlachetne i ludzkie

• @polmisiek powiedział(a):

Był taki dialog Trampa i Makarona. Tramp mówi, że Bidon dawał kasę i nic za to nie chciał, a Europa daje pożyczki. Makaron na to, że nie nie, Europa nie daje pożyczek tylko po prostu daje.

Okazuje się, że Trump miał rację, France od miesięcy działają w sprawie wykopków na Ukrainie...

https://apnews.com/article/ukraine-france-minerals-rare-earths-defense-weapons-lecornu-e5fc5fa487d0b8fd884c7783356812d4

To nie była sprawa ważna, to był taki bezczelny pijar prezydenta Francji nie wart wzmianki, natomiast ten artykuł jest miodny :D

• @Filioquist powiedział(a):

@polmisiek powiedział(a):

... jak to leciało ...aaa: "Gdyby Zelenski nie pochodził z Krzywego Rogu tylko z Odessy, ukraińskie minerały byłyby już sprzedane trzynaście razy, a nie tylko trzy." 😅

No więc kwik idzie o to, że zamiast okrągłych słówek jedna ze stron zażądała konkretów.

• Wszystkim dają kopać, tylko nie nam, wuje.

• @ms.wygnaniec powiedział(a):

To nie była sprawa ważna, to był taki bezczelny pijar prezydenta Francji nie wart wzmianki, natomiast ten artykuł jest miodny :D

"Ważna sprawa" to zawartość tego artykułu, nie pijar Makarona :)

• edytowano 28 February

@ms.wygnaniec powiedział(a):

@Filioquist powiedział(a):

No więc kwik idzie o to, że zamiast okrągłych słówek jedna ze stron zażądała konkretów.

Konkretow jak konkretów, jak do gdy weszły USA to Francuzi i Niemcy zrozumieli, że pozamiatane. Ale spójrzcie też co pisze Atomowy Halabała, trochę wcześniej już u Susujewa pojawiła się sugestia, że tych metali to tam za bardzo nie ma, są dopiero poszukiwane.

Może będą może nie, z punktu widzenia USA warto zaryzykować, zwłaszcza że przy okazji ucieramy nocha Europejczykom i mamy idealny pretekst do wspierania Ukrainy.

https://energetyka24.com/gornictwo/analizy-i-komentarze/trumpowi-nie-chodzi-o-metale-ziem-rzadkich-ukrainy-to-blef-ale-pozyteczny

• Hałabała jak biega o analizy jest pomijalny.

• Godzinę temu Trump i Zelenski się pokłócli.

• Pan nie czuje Ukraińców.
    • Nie będzie mi Pan mówił, co mamy czuć.

Z podpisania umowy o minerałach - nici.

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.