Skip to content

Wybory 2025

17273747678

Komentarz

• @janosik powiedział(a):
    Myśleliście że Konfa pójdzie na koalicja z PiSem? Wg mnie to jest rezerwa koalicyjna rudego jak już swoje przystawki zje.

kiedy im było lepiej niż teraz?

• @JORGE powiedział(a):
    No to pozamiatane ! Zabili Karola. Tego nie da się już odkręcić, koniec ! Jak tak można było, jak PiS mógł tego nie przewidzieć, giniemy !

Ładnie zwróciłeś uwagę Jorge, że to atak pośredni na 'moralnie oburzonych' gerontów spotykających się na Żoliborzu. To mi umknęło, to ich chce się przestraszyć.

• @trep

Jak jeszcze regularnie śledziłem sondaże, to średnia że wszystkich była bliższa ostatecznych wyników niż średnia po odrzuceniu najbardziej skrajnych. Jak odrzucasz po dwa skrajne z obu stron, to możesz oddalać się jeszcze bardziej.

A czemu tak jest? Jakieś wyjaśnienie daje Taleb pisząc o prognozach ekonomicznych, tj. że bardziej przypominają inne prognozy niż realia. Z sondażami jest podobnie.

• edytowano 7 May

@ms.wygnaniec powiedział(a):

@los powiedział(a):
    Nie sądzę, pojeby kierują się raczej własnym pojebaniem, rzadko są zdyscyplinowane.

A w sprawie mieszkania, bardzo mnie fascynuje, jak bardzo zawalił sztab Nawrockiego, bo prof. Cenckiewicz już w zeszłym tygodniu alarmował. Tego nie rozumiem.

Być może zakładali że skoro Cenckiewicz to upublicznił to tego nie puszczą. Ice mówi że ogólnie dobrze to prowadzą, nie idealnie ale też nie jest źle.

• @rozum.von.keikobad powiedział(a):
    @trep

Jak jeszcze regularnie śledziłem sondaże, to średnia że wszystkich była bliższa ostatecznych wyników niż średnia po odrzuceniu najbardziej skrajnych. Jak odrzucasz po dwa skrajne z obu stron, to możesz oddalać się jeszcze bardziej.

A czemu tak jest? Jakieś wyjaśnienie daje Taleb pisząc o prognozach ekonomicznych, tj. że bardziej przypominają inne prognozy niż realia. Z sondażami jest podobnie.

Bez odrzucania:

Dla ostatniego miesiąca (od 7 kwietnia do 7 maja)
    Rafalala Trzaskowska: 32,5%

Karol NowRocky: 24,7%

Dla ostatnich 14 dni (od 23 kwietnia do 7 maja)
    Rafalala Trzaskowska: 32,2%

Karol NowRocky: 25,6%

Dla ostatnich 7 dni (od 1 maja do 7 maja)
    Rafalala Trzaskowska: 32,2%

Karol NowRocky: 25,7%

• @JORGE

Mnie to najbardziej śmieszy, jak rozkminiają, że PiS źle sprawdził kandydata na etapie wyboru. Zupełnie jakby na innych nie strugano haków.
    Jak pamiętacie, albo i nie, osobiście uważałem dwóch innych kandydatów za lepszych (zwłaszcza w rozumieniu: bardziej wybieralnych, bo jednego z nich nawet niespecjalnie lubię), ale nie mam najmniejszych złudzeń, że i na nich byłyby takie "afery".

• Nasz były kolega Tadzio daje ognia 😍

https://x.com/tadzakrzewski/status/1920022983843696876

• @peterman powiedział(a):
    Nasz były kolega Tadzio daje ognia 😍

https://x.com/tadzakrzewski/status/1920022983843696876

Nie znosiłem idioty.

• Drogowcy z Jeleniej.

• @trep powiedział(a):
    Drogowcy z Jeleniej.

A bez metafor, bom tempy?

• edytowano 7 May

• Nawrocki jest niewybieralny - czy on w ogóle wygląda jak Jennifer Connelly (30 lat temu)?

• Widzisz Jorge, dlatego mam pretensje do sztabu, że nie zrobił zapory ogniowej w stylu ABW wielokrotnie sprawdzała tę sprawę, więc proszę ich pytać.

• @ms.wygnaniec powiedział(a):
    2. Wczorajszy 'wyczyn' Brauna dobitnie pokazuje, że albo słabuje na umyśle albo jest mocno antypolski.

Daesz!

• @Szturmowiec.Rzplitej powiedział(a):

2. Wczorajszy 'wyczyn' Brauna dobitnie pokazuje, że albo słabuje na umyśle albo jest mocno antypolski.

Daesz!

Przykładowy opis:

Gdzie i kiedy doszło do incydentu? Wydarzenie miało miejsce w Ministerstwie Przemysłu w Katowicach, przed południem.
    Co zrobił Grzegorz Braun? Polityk zdjął flagę UE, zdeptał ją, wytarł w nią buty, a następnie spalił przed pomnikiem przy kopalni 'Wujek'.

Złośliwcy wskazywali, że zapomniał o gaśnicy! A z tym, pomnikiem to prawda jest taka, że owo ministerstwo ma tam swoją siedzibę w ramach decentralizacji. Zresztą już to samo ministerstwo jest niezłą szopką, co było też stosownie udokumentowane.

@Szturmowiec.Rzplitej powiedział(a):

Daesz!

Przykładowy opis:

Gdzie i kiedy doszło do incydentu? Wydarzenie miało miejsce w Ministerstwie Przemysłu w Katowicach, przed południem.
    Co zrobił Grzegorz Braun? Polityk zdjął flagę UE, zdeptał ją, wytarł w nią buty, a następnie spalił przed pomnikiem przy kopalni 'Wujek'.

Złośliwcy wskazywali, że zapomniał o gaśnicy! A z tym, pomnikiem to prawda jest taka, że owo ministerstwo ma tam swoją siedzibę w ramach decentralizacji. Zresztą już to samo ministerstwo jest niezłą szopką, co było też stosownie udokumentowane.

No co, źle zrobił?

@los powiedział(a):

A w sprawie mieszkania, bardzo mnie fascynuje, jak bardzo zawalił sztab Nawrockiego, bo prof. Cenckiewicz już w zeszłym tygodniu alarmował. Tego nie rozumiem.

Normalnie, my internetowi mądrale wygrywamy wszystkie minione bitwy i w każdym swym nieuczynionym posunięciu jesteśmy precyzyjni i bezlitośni jak skalpel prof. Barnarda. Ale ci, co taplają się w błotku realnego świata, nieustannie plączą się we własnych sznurówkach.

Ta bomba była znana, więc trzeba było przygotować odpowiedź na nią, a tu mieliśmy chaotyczne miotanie się. Do zarządzania kryzysami zatrudnia się zewnętrznych sk..fachowców.
    Ja jedynie podzielam opinie mądrzejszych w tym temacie jak Hofman czy Lodowski.

tak, Hofman, czas pomsty.

Jasne, ze trzeba analizować pracę sztabu, ale robienie tego
    1. publicznie
    2. przewlekle
    3. na szybko, w czasie akcji

pogłębia kłopot. Ten program z Hofmanem, to wielominutowe pastwienie się nad Bielanem, Nawrockim przez prowadzącego i Hofmana. Ten luby uśmiech - ale przyznajcie się do winy, ale opiszcie ją, ale pogadajmy o tym więcej.

Ten Stanowski z radością obwieszczający przegraną Nawrockiego.

• @KazioToJa powiedział(a):

@los powiedział(a):

Normalnie, my internetowi mądrale wygrywamy wszystkie minione bitwy i w każdym swym nieuczynionym posunięciu jesteśmy precyzyjni i bezlitośni jak skalpel prof. Barnarda. Ale ci, co taplają się w błotku realnego świata, nieustannie plączą się we własnych sznurówkach.

Ta bomba była znana, więc trzeba było przygotować odpowiedź na nią, a tu mieliśmy chaotyczne miotanie się. Do zarządzania kryzysami zatrudnia się zewnętrznych sk..fachowców.
    Ja jedynie podzielam opinie mądrzejszych w tym temacie jak Hofman czy Lodowski.

tak, Hofman, czas pomsty.

Jasne, ze trzeba analizować pracę sztabu, ale robienie tego
    1. publicznie
    2. przewlekle
    3. na szybko, w czasie akcji

pogłębia kłopot. Ten program z Hofmanem, to wielominutowe pastwienie się nad Bielanem, Nawrockim przez prowadzącego i Hofmana. Ten luby uśmiech - ale przyznajcie się do winy, ale opiszcie ją, ale pogadajmy o tym więcej.

Ten Stanowski z radością obwieszczający przegraną Nawrockiego.

Tak było ?

Zaczyna mi się marzyć zabór rusko-niemiecki, żeby zobaczyć te zabiedzone mordy, pomstujące na wszystko. Nie można powstrzymać zdeterminowanego samobójcy.

• edytowano 7 May

Do Kanału Zero dołączył jako stały załogant expolityk Jean-Marie Rakieta. Dobrze to czy źle w kontekście wyborów?

• edytowano 7 May

Odnaleźli się syn i córka Pana Jerzego.

• @Szturmowiec.Rzplitej powiedział(a):

@Szturmowiec.Rzplitej powiedział(a):

Daesz!

Przykładowy opis:

No co, źle zrobił?

Für Deutschland!

• ABW prześwietlała sprawę kawalerki ( i inne) lata temu.

• Jak się nic na kogoś nie znajdzie, to się wymyśli. A bo to pierwszy raz?

• Jeszcze nie koniec tej zabawy: jeszcze się będzie działo.
    https://x.com/MrJohnBingham/status/1919983956432138735

• W internetach piszą, że Mentzen jako 26-latek w 2012 otworzył sklep z bronią, dostał koncesję gdy ministrem MSW był Jacek Cichocki, dziś szef kampanii prezydenckiej Szymona Hołowni.

Ktoś coś?

• edytowano 7 May

Stanisław Żerko:

Co robi mądry człowiek, do którego docierają doniesienia propeowskich mediów nt. Nawrockiego?

• Stara się dociec, ile jest w tym prawdy i na ile poważne są to zarzuty.

A co robi bardzo mądry człowiek, do którego docierają doniesienia propeowskich mediów nt. Nawrockiego?

• Ma to w dupie.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.